Blogiarhiiv

reede, 15. aprill 2011

GLASNOST!

Siinkirjutatu on otsesemalt ja kaudsemalt seotud ühistranspordi ja Ühispeatustega...

Kui paljud inimesed teavad seda sõna, mis oli täiesti uudne nõukogude inimesele. Homo Soveticus - evolutsiooni kõrgeim tipp, nagu ütles üks vedurimees ühel meditsiiniõppusel. Sest nõukogude meditsiin oli ikka kõrgeimal tasemel ja roiskuva kapitalismi meditsiin oli vaid proletariaadi kannatuste kurt kõrv ja rikkurite...

Ei hakka ma kiitma nõukogude aega, aga roiskuvat kapitalismi laidaks küll. Sest laiduväärset siin ikka s....s.t. saamatult palju...

http://www.tartupostimees.ee/?id=419885

Õndsal nõuka ajal, kui inimesed unistasid kohati viineritest või muust maitshvast, oli tolm selline kliimavöötmele omane aeg-ajalt esinev nähe. Roiskuv kapitalism leiab aga põhjust mingeid norme kehtestada. No kesse vanal heal ajal oleks öelnud, et 7 päeval aastas tolma nii et tolmab, aga kaheksas päev on kurjast!? Nõme ju!? Nüüd aga on miskid tolmuseirejaamad ja Saku vallas ropendamise keelamise seadused ja seirame (peale ropendamise) sadu asju. Lumesulamise alguses kuskil kirjutati, et pole vaja kriisikomisjone ega plaanita suuri võitlusi, aga nüüd on keegi löönud rinna kummi ja asume võitlusesse. Kapitalismi pahedega, mille algus kindlasti kuradi lätlaste juures. http://www.tartupostimees.ee/?id=419925

http://www.tarbija24.ee/?id=418086

No ei maitse mulle lätlaste kalakonservid, lihakonservid, juust ega ka poolakate konservid. Ei suuda uskuda, et meie Viru Rand teeb lätlastel ja ukrainlastele sama kohutavaid konserve kui nemad!?

Seest meie Ametnikud hoiduvad tasa ja targu igasugu võitlustest (10-päevane sõda lätlastega M-Klubist, jää lõhkamine Pärnu jõel, loodusesse sekkumine jms) ja äkki!? Siin taga peitub midagi...

Tere!
Pöördun Teie poole murega olukorra pärast rongipeatustes.
Esmalt oleks vaja taastada politseipunkt Tallinnas Balti jaamas. Olukord on masendav ja seda eriti pidades silmas, et Balti jaam on erinevate ühistranspordiliikide ristumiskoht ning samas ka pealinna visiitkaart pidevalt on jaam täis asotsiaalset elementi, kakeldakse, lagastatakse istepinke ja tülitatakse reisijaid. Tihti ka narkomaanide kohalolek ning lärmavad noored. Balti jaamas tuleks politseipunktidele leida asukohy jaamahoones või praeguse "kaubajaama" ruuides.
Teiseks teeb muret olukord teistes peatustes  Mõnedes jaamades nagu Lilleküla, Tondi, Nõmme, Tallinn-Väike, Liiva, Saku, Kiisa, Kohila Hagudi, Rapla, Keava, Pärnu, Türi, Viljandi, Lagedi, Raasiku, Kehra, Aruküla, Aegviidu, Lehtse, Tapa, Tamsalu, Jõgeva, Tabivere, Tartu, Valga, Elva, Rakvere, Kiviõli, Jõhvi, jt on pidevad probleemid:
1. Tülitatakse reisijaid.
2. Juuakse alkoholi, rahuldatakse ihuhädasid avalikus kohas.
3. Tegeldakse graffitiga.
4 Tullakse rongile või väljutakse rongilt alkoholijoobes.
5. Loobitakse ronge kividega, asetatakse rööbastele kõrvalisi esemeid.
6. Pidevalt esineb ohtlikke situatsioone raudteel käijatega.
7. Lõhutakse ootepaviljone ja istmeid ning muud.
8. Mängitakse ohtlikke "mänge", joostes rongi lähedal üle teede, lamatakse raudteel, tehakse "kiiremaid" ringe vahetus läheduses autodega, mürtsub muusika jne.
9.
Türi linnas on tunda, et politseikontroll on nõrk. Pidev lärm, kummivilistamine, muusika, lõhkumine nii rongijaama ümbruses kui mujal linnas. Vajalik taastada politseipunkt.

Olukrra normaliseerimiseks oleks vaja tihedamat patrullimist antud ja ka teistes peatustes, võimalusel patrullide kohalolekut ka mõnedegi rongide saabumisel, eriti reede õhtuti ja nädalavahetusel. Väljakutsel peaks politsei käituma küllalt rangelt kui rongitöötajad nõuavad teiste rahu rikkuvate või nahhalselt käituvate-valetavate reisijate eemaldamist rongist. Paraku on küllalt tihti juhuseid kui politsei vabastab rikkujad mõne minuti möödudes. Samas võivad reisijad-rongibrigaadid vahel olla väga tänulikud konkreetselt käitunud politseinikele ja olen kuulnud reisijatel väga palju kiidusõnu sellistel juhtudel!
Lisaks mõned küsimused.
Kui palju on trahvitud raudteel kõndijaid aastatel 2009 ja 2010 piirkonnas Tallinn-Tallinn-Väike ja Tallinn-Lilleküla?
Kui palju on tabatud ja karistatud liikluseeskirju rikkunud autojuhte raudtee ülesõitudel samas ajavahemikus?
Kui tihti tehakse reide, jälgimaks raudtee ülesõitudel liikluseeskirjade täitmist?
Kui palju on väljakutseid keskmiselt päevas Balti jaama alale?
Loodan olukorra tõsist analüüsi ja meetmete reaalset rakendamist raudtee ja peatuste piirkonnas!

Tere jälle!


Tallinna Balti jaamas tegutses politseijaoskond ja hiljem politseipunkt eelmise sajandi üheksakümnendatel aastatel.
Seoses politsei isikkoosseisu kärbete ja strukturaalsete ümberkorraldustega politseipunkt suleti ning seda piirkonda teenindasid mitmed erinevad politseiüksused.
Käesoleval ajal asub Balti jaam Kesklinna politseijaoskonna teeninduspiirkonnas, mille inimressurssi arvestades ei ole hetkel võimalik sinna alaliselt tegutsevat politseipunkti luua. Politseijaoskonna ülesandeks on tagada oma teenistuspiirkonnas avalik kord, milleks analüüsitakse pidevalt õiguskorda.
Väljakutsete arv Balti jaama piirkonna varieerub sõltuvalt kuu- ja nädalapäevadest, rohkem on politseil tööd palgapäevade aegu ja reedeti-laupäeviti.
Kui mingis piirkonnas toimub pidevalt korrarikkumisi, arvestatakse seda politseitoimkondadele ülesannete püstitamisel ja neile patrullmarsruutide määramisel. 

Eelpoolmainitult piiratud ressursi tingimustes töötades ei ole politseil võimalik ka teistes  raudteejaamades alaliselt patrulle hoida.
Kuid see ei tähenda, et politsei ei reageeriks seal asetleidvatele korrarikkumistele.
Nähes avaliku korra rikkumist, on inimestel sellest võimalik politseid tasuta ööpäevaringsel telefonil 110 informeerida.

Vastuseks Teie küsimusele raudteel kõndijate trahvimise kohta 2009. a ja 2010. a Tallinn - Tallinn-Väike ja Tallinn - Lilleküla piirkonnas teatame, et politsei sel ajavahemikul seal inimesi raudteel selleks mitteettenähtud kohas viibimise või raudteeliikluse muul viisil takistamise  eest trahvinud ei ole.

Politsei pöörab tähelepanu sõidukijuhtide käitumisele raudteeülesõidukohtadel, seda liiklusõnnetuste ja liikluseeskirja rikkumiste analüüsidele tuginevalt.
Töö ei ole hetkel korraldatud kampaaniate või spetsiaalsete reididena, vaid patrulltoimkondadele ülesannete andmise vormis.
Liiklusseaduse § 7426„Raudteeülesõidukoha ületamise nõuete rikkumine“  järgi on politsei Eestis 2009. a avastanud 547 väärtegu, 2010 aasta 9 kuuga on politsei § 7426 tunnustel avastanud 334 väärtegu.
Kuna tõite välja, et avaliku korraga on probleeme paljudes asulates, mida läbib raudtee, edastati Teie kiri teadmiseks kõigi prefektuuride korrakaitsejuhtidele, et nad raudteega seonduvaid avaliku korra probleeme arvestaksid ja vajadusel probleemide lahendamiseks meetmeid rakendaksid.

Lugupidamisega

Lätlaste tomatipulbrist valmistatud "tomatikastmes konservid" on siin kõrval köömes! Reisijad ei taha tulla Balti jaama, rongile, trollile, bussile, sest vastused ja suhtumine on kaugel reaalsest elust. Kõik me kaugeneme... Rongijuht, kes mõtleb reisijatele, püüab viia reisija kohale parimal moel. Aga läheb rongi ja...
Täna koju tulles, mingid koolipoisid istusid vagunis, kotid pinkidel, küsimusele, on siin vaba tehti mingeid kõveraid, lõõpuks võeti kott, aga pingi serv oli ...määrdunud. Pühkisin puhtaks, mis seal ikka, Mingil hetkel istusin ümber vabamale kohale, veidi aja pärast tuli mees, tahtis sinna istuda, tegi kõva mehe nägu ja ütles, et pink on must. Jälle!? Ja ei istunud. Olek oli muidu kõva. Istus teine, kellele oli ükskõik, et pink oli must. Aga terve tee kostus selja tagant jutu sees ilusaid sõnu. Nagu venelastel iga teine bljad... Slängi uurimine meil tasemel, kas tõesti slängis pole "ilusaid sõnu" iga algustähega? Väga üksluine ju!? T, P, K ja veel ehk mõni täht. Kus olid seaduse täitmise kontrollijad? Kus olid seadusesilmad, kui Balti jaamas igasugused lakardid lakkusid, lärmasid ja laaberdasid? Kus on meie 24/7 töötavad kogulased?Ja järsku leidsin!!!

http://www.tartupostimees.ee/?id=419284

Sealt tulevad meie praegused poliitikud, politseiülemad ja seadustetegijad!

Rongis oli palju kergem, et polnud ühtki kontrolli! Ei pileti-, ropendamise-, mustamise- ega muud kontrolli. Sest muidu oleksime ju diktatuur!? Ega viimase artikli kommentaarides esinenud  Rasekas pole tulevane poliitik? See juhuslik sarnasus kindlasti...

Tuleb puhkus ja veedan osa sellest peale jäledat rongisõitu Piro pargis... Hing siis puhkab ja leiab tõe...

Ajalugu eluaeg mu nõrk koht olnud. Hinded koolis polnud küll parimad, aga õpetaja oli hea ja ikka süvenen. Ja hea kui palgaline politseiinimene ajalugu meelde tuletab, Millal kõik Balti jaaama politseipunkt tuli ja millal kadus ja millal joodikuid pealinna visiitkaart täis ja... Ja miks Türi meil pätipealinn ja miks lapsi auto all lohistatakse ja... Lohutav tunne on, et hoolitsus nii suur... Kuskil...

Aga sitt tunne oli rongilt täna maha tulles!? Ju ma lihtsalt ei suuda mõista demokraatiat ja vaba ühiskonda. Ehk oli lätlaste kalakonserv vana ja sellepärast tervis naa nadivõitu... Aga kas lätlaste kalakonserv mõjub nii kaua? Ostsin seda ju viimati ...kaua aega tagasi?

Kas Saku seadus ropendamise kohta kehtib veel? Oleksin ju võinud ropendajad seadusesilma kätte anda? Aga kus seadusesilm ja kas kedagi huvitab seadus???

Piro pargis vaba ühiskond nagu Amsterdamis!?`

Quo Vadis, Eestimaa???...

http://www.youtube.com/watch?v=2cdg-7akt60&playnext=1&list=PL128AE8B50644D4DB

Aga miks meie oma Virumaa rannakalur müüb karbi konserve meile u 10 krooniga, konteineritäie ukrainlastele ja lätlastele aga 3 kr tükk?.... Mida pean siis soovima ja sööma? Eelista eestimaist!?:::

Gerly, oled eriline...

http://www.youtube.com/watch?v=xuvrxWqmiUw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Vmxm6Xqcl-M

**********************

Ja mina muretsen väikeste asjade pärast...

http://www.tartupostimees.ee/?id=420742

***********************

Midagi jälle... Ja Tamsalus alkoholitarvitajad hilja õhtul avalikult perroonil. Ja Kiltsis sõitis kohalik tark mees rongi nina eest läbi...

http://www.tallinnapostimees.ee/?id=423327

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar