Blogiarhiiv

kolmapäev, 6. aprill 2011

PARGI JA SÕIDA!

http://www.loodusesober.ee/artikkel1491_1478.html
Kuidagi nadiks on jäänud selle süsteemi rakendamine!? Keegi küll kuskil jälle mainis, et kuidas me elame aastal 2030... See meenutab raudteelaste foorumist kellegi sloganit, laadis, "meile meeldib teha uuringuid uuringute pärast" või midagi sarnast. Nii ta tundub küll! Sest tegelikult on ju teatud mõttes hea panna kirja ideed ja plaanid aastaks 2030. On ju see vaid visioon, mis ei nõua millegi tegemist!? Tulevikus võib ju öelda, et need ideed ajast maas jms ning teha uued plaanid, kavad jne. Ning kellegi poolt paika pandud asjalikud mõtted ja ideed ei pruugigi täituda.

Äripäeva Logistikauudised
http://www.logistikauudised.ee/Default.aspx?PublicationId=1f74b0d4-e6b9-4601-96b7-5b2a99dbe6e2

Natuke nagu ikka kirjutatakse, aga väga loiult! Ja siingi, et "oleks vaja...".
Miks siis pole siiani midagi õieti toimunud?
Kas "uute" maanteede puhul on kõikjal võetud plaani parkimiskohtade rajamine väiksematesse bussipeatustesse? Kas keegi on näinud selliseid?

Peab ütlema, et Edelaraudtee on selle koha pealt teinud mitte sõnu vaid tegusid. Pea kõikide uute platvormide puhul on olemas kasvõi paar parkimiskohta. Ehk leitakse ka omavalitsustes selleks võimalusi, näiteks Pullis, Toris, Eidaperes...

Muidugi nõuaks see süsteem ka sõidusoodustuste tegemist, vähemalt peredele. Sest eriti tähtis oleks just perede liikumisvõimaluste parandamiseks pakkuda neile soodustust! Siin jõuame taas perepileti 50 % soodustuseni!?

Vaatame. Loodame.

Aga suudelda saab ka ja sõita! On veel mingi "kiss & ride"! Üritasin sotti saada, süsteem vist tähendab lühiajalist auto peatumist tiheda liiklusega piirkonnas, kus inimene ootab (ja vastavad tingimused olemas) ning pealevõtmiseks aega paar minutit! Mingeid väljamaa näiteid Google`st ikka leiab!
Ei kujutagi ette, kus meil seda võiks vaja olla!?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar