Blogiarhiiv

esmaspäev, 9. juuli 2012

Oh seda haiget mõtlemist...


Käin Pirital vahel pildistamas j tuttavadki seal ratastega sõitnud ning kirunud jalakäijaid. Tegelikult kiruvad muidugi kõik kõiki, aga oma silmis palki ei näe...
Tõepoolest, nagu tavaliselt, leidub hulganisti inimesi, kes teistega arvestada ei oska ja/või eeskirjasid millekski ei pea. Siiski vähemus ja sellest hea meel. Kuid ohtlik on tähelepanematus kindlasti! Ma ise väga ei nurisegi, sest olen suht rahulik liikleja, keerulisem ehk neil, kes kiiremini edasi jõuda soovivad.
Liiklus on Pirital tihe ja võiks pakkuda, et ehk peaks olema lausa kaks rada ratturitel, erisuunalised. Kuid lollus hirmutab ja paneb ikka mõtlema küll kui artikli pläralas esimene kohe lajatab...


http://www.dzd.ee/901560/mogut-li-peshehody-hodit-po-velosipednoj-dorozhke-v-pirita/

09.07.2012 13:15
СтахЪ : А велосипедистам у нас везде дорога и почет.... Хоть на авто дороге, хоть на тротуаре... Все можно, причем, как вы понимаете кто у нас, в основном велосипедисты, и с каким отношением к жизни. Избранный народ...
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist
-34 -1  +1 +22

09.07.2012 13:45
А. : Бред какой! Объясни же - есть правила движения и согласно правилам нельзя пешеходам двигаться по , обозначенной знаком, велодорожке! При чем тут избранные или недоизбранные!... 

Ja vaadake plussipanijaid! Hetkeks palju poolest puudu pole! Kuskohast tuleb selline mõtlemine? See on ju haige kui tahetakse kohe kiruma ja sõimama hakata, asjasse süvenemata!?
Liikluses on kõik võrdsed ja see, et leidub jõmme, rullnokkasid jne, on paraku paratamatu. Ometi tahaks loota, et rohkematel inimestel on mõistust ja sellistele kirjutistele plusse ei pandaks.

Õnneks on ka targemaid ja mis veelgi olulisem, asjalikke kirjutajaid.

09.07.2012 16:08

AT для ГАЛА : Вы присмотритесь внимательнее, где нарисованы эти символы. Увидите, что там полный винегрет - то можно, то нельзя. В начале дорожки (у бывшего кафе "Кадриорг") можно и тем и этим. Но начиная от Русалки "мама с ребенком" по появляется на велодорожке (по моему в районе автобусных остановок), то исчезает.

Что касается неудобства катить коляску по плитам - согласен. А еще согласен, что по проезжей части удобно ходить толпой по 10 человек в шеренге, но это же не означает, что народ так делает. Велодорожку построили специально для велосипедистов, которые ждали этого многие годы. Подождите и вы, пока старые советские плиты заменят на гладкий асфальт. 
 Kahju muidugi kui kõnnitee halva seisukorra tõttu inimesed kurvad peavad olema!

Ja muidugi on kahju, et keegi isegi ei ürita neid kõnnitee plaate natukenegi õgvendada, aga meil on ju hangetekeskne maailm! Kuigi võiks linnal olla brigaad, kes tegeleb just selliste hooldustöödega, lisaks käiaks maha kõnniteede ääri, kust kõrge äärekivi tõttu võib käkaskaela käia rattur või ka lapsevanker. Seda muidugi Etsilt pole loota ja ega mujalgi vist parem pole. Näe, Tartus sel sajandil isegi linnavalitsuse antsud käisid natuke rattaga sõitmas...

Aeg-ajalt ristuvad ikka kõikide liiklejate teed, pean isegi pildistamiseks jalakäijate rajale minema, et ratast parkida. Loomulikult ei soovi ma kedagi segada ja püüan ka ümbrust jälgida, eksimisvõimalus on siiski. Eriti laste puhul, kes pole nii "rivisammu sõdurid" ja kipuvad ikka hetkeemotsiooni toel kuhugi tormama.

Ja nähes kui palju on raja kasutajaid, on selge, et selliseid radu on rohkem vaja. Mitte väljavalitutele, nagu mõni turakas arvab, vaid kõigile...

http://www.dzd.ee/901562/policija-na-velosipednoj-dorozhke-peshehoda-mozhno-prizvat-k-otvetstvennosti/

Mõnevõrra võiks siiki kerge trahvimisega tegeleda, praegune suhtumine lihtsama vastupanu teed minek. Ehk paneks kõlakad reeglite rikkumisest ja trahvimisest natukenegi rohkem mõtlema. Politsei suhtumine "oodata kuni juhtub liiklusõnnetus", pole normaalne.
Sarnane olukord muide rongides. Kui vagunisaatjad vaataks kõikidele rikkumistele läbi sõrmede, oleks ammu anarhia. See, et meil diiselrongides enam-vähem normaalne õhkkond, peab tänama just vagunisaatjaid, kes pole ükskõiksed ülbitsemise jms suhtes. Muide, enamasti see kedagi rohkem ei huvitagi, kuni pole suuremaid kaklusi või tapmisi, nagu vahel juhtunud. Ja isegi see pole korra eest vastutajaid tegutsema pannud. Millal nägite viimati jänest või ülbet joodikut diiselrongis trahvitavat? Nõuka ajal?



6 kommentaari:

  1. Sõnastiku abil?

    Üks seltsimees arvab, et tema könn, sest valitud inimesed on jalgratturid.
    Teine ütleb, et seda teed oodatud aastaid ja see ikkagi ratturitele. Ja teised muretsevad, et peavad koperdama vankriga plaatidest teel....
    Aga nii lühike tekst enamjaolt arusaadav niigi.

    VastaKustuta
  2. Eeldasin lihtsalt, et Eestimaa Blogi lugedes ei pea vene-eesti sõnastikku kätte võtma. Vene olmekeele alal on mu sõnavara suht olematu.

    VastaKustuta
  3. Selge!

    Täna õnneks sama teema Postimehes, aga sa pole vist leidnud? Usun, et muidu oleksid kindlasti oma arvamust avaldanud.

    Muide, blogisse satutakse ka Venemaalt, mitte et see põhjuseks oleks. Aga tõin näite välja lihtsalt. Ja ega Google tõlge muidugi oleks ka kohutav.
    Siin ühe vanema teema juures sõjaajast ka DzD pläralat ja oi milliseid "antifashiste" seal palju! Päris põnev nende loomingut lugeda ja plusse/miinuseid jälgida.

    VastaKustuta
  4. Ei jõua päris igal pool sõna võtta, pole nagu mõtet kaagutada, et "titeemmed ei mõtle üldse, on ennast täis, ummistavad rivisammul rattateed täies laiuses, väikelapsed mängivad autodega 40km/h kihutavate sportlaste vahel" jne. Tegelikult võibolla võtaks ka sõna, aga reeglina, kui jaole jõuan, on kõik mu sõnad juba võetud. Korrata pole mõtet. Ja juba aastaid selliste artiklite juures, kus poole sõnagagi mainitakse rattateel liiklemist, on korrapealt kümneid ja kümneid kommentaare, kõik pooled nõuavad oma õigusi. Sellisel keskmisel pläralatolvani tasemel. Pärleid neist kommentaaridest leiab harva. Muidugi ajakirjanikest on tore, et probleem lõpuks tõstatatud on. Aastate eest ikka tegin seal kommentaariumides vihjeid, et võiks mingit kampaaniat või värki teha probleemi nähtavaletõstmiseks enne, kui mõni lapsevanker niimoodi mõne sportlase alla lükatakse, et keegi on kastis või ratastoolis. Praegu aga on ratas läinud enam massidesse ja ka sõnavõtjaid on selle võrra rohkem.

    VastaKustuta
  5. Tänud, Soobel!

    Aga kaagutasidki ära! Ja usun, et sinagi usud, et kohati on kaagutamise tagajärjeks ka muna... Nii et kasu on natuke ikka. Aga muidugi olen sinuga vägagi nõus.

    VastaKustuta