Blogiarhiiv

kolmapäev, 27. detsember 2023

Poolteist tundi värsket õhku pühadejärgsel ommikul!

 

 
Kõht täis söödud (mitte üleliia!), tina aga panemata ja valamata. Nii need pühad läksid. Kuidas läheb trakroristil, trammipargi bossudel jt? Järgmisel hommikul läks uni varem ära, pea ei valutanud ja aknast õue vaadates nägin ilusat lumesadu. Lubas küll lähipäeviks juba soojakraade ja vihma, aga mind kiskus võitlusse "loodusstiihia vastu". Õnneks erilist stiihiat polnud, lumi oli ka üsna kerge ja nii tundis sisemine mootor vaid naudingut kergest toimetamisest. Muidugi rahulikult, hasarti sattumata, kuigi võinuks ju ka Balti jaamani välja "tuisata"! Aga ettevaatus on tarkuse ema või miskit sellist ja teadsin, et kui liiale läheb, siis ka ära tunnen.

 
Arvasin, et peagi tuleb ka traktorist oma põristava traktoriga ja lükkap esmalt pool kõnniteed puhtaks, sp alustasingi sõidutee poolt. Seal 4 parkimiskohta ja ikka eeldad, et sinna serva ei lükata valli ning parkivate autode puhul ka kaassõitjad saavad kenasti autost välja. Aga ei paistnud teda kuskilt, ju magab alles raskeid pühasid välja. Sama teeb vist ka trammipargi bossu, sest otse loomulikult polnud mitte ühtegi puhastajat ka turu sissepääsu ees. Õnneks see nii jupike, et lohistasin ka sealt lumelabida üle. Ikkagi kadunud naabrimees, turu juhataja, tegi selle sissepääsugi ja nii saan ma otseimat teed mööda turule. Omakasu ikka ka mängus...

 
Natuke piinlik oli, kui nägin kelguvedajaid, sest tegin vist nende toimetamise raskemaks!? Mõelge, kui ikka emmedel on kaks-kolm kelku mudilastega järel lohisemas ja te just tekitate nende teele mustmullamaa? Aga küllap nauditi seda kõigest hoolimata. Ja enamasti emmed sedagi "tööd" teevad, meeste kohta kiputakse sageli kelgunöör öeldama. Ja kui palju kuskil majades elavad mehed üldse võtavad kasvõi lumelabidatki kätte? Meilgi pole maja ju mingi hooldekodu, aga täisjõus meestel on rohkem tähtsamaid asju!
Inimesi polnud muidugi palju liikumas, keegi kuidagi ei seganud ka, kuni kordus deja vu - taas tuli proua, kes küll jõudu soovis, aga järjekordselt küsis: "Kas teate,et te teete linna tööd"? No mida ma vastan, kui esimene kord aru ei saadud? Küsisin, kas see on keelatud? Tundsin ennast hetkeks kurjategijana...
(Muide, vähemalt ennevanasti oli ühel pool maja olev kõnnitee just ühistu hooldada, aga ega ma täpselt tea kah)

 
Igatahes kui tunne hea võib ka seda poolt rookida. Tulemust ju ilus vaadata ja uhkust, kasvõi kõige väiksemat uhkusekribalat enda üle tuleb tunda. 

 
Tegelikkuses ei lasknud ma sellest suhtumisest absoluutselt häirida. Inimesi on ju igasuguseid! Mina sain oma osoonilaksu kätte, inimestel on parem liikuda ja lund ei talluta kinni, vaid see kirme, mis jäi, läheb esimese vihmaga kiiresti mere poole ja maapinda! Ka turule saan nüüd mõnusamalt minna.



Traktoristi ei ilmunud, trammipargi töömeest samuti mitte. Ilusat une jätku ja võtke ikka aspiriini või miskit, kui päeva poole raske! Trammipargi bossule ka tervist ja jaksu!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar