Blogiarhiiv

esmaspäev, 4. detsember 2023

Balti jaama turult saab talvekuul katta söögilaua iga päev!

 

 
Tänavu on turul isegi tekkinud paar kioskit, kus glögi jm pakutakse. Aga kodudes söögilauale jääb sellest väheks, olgu tavaline päev või hoopis pidulaud! Väike ülevaade sellest, mida pakutakse ning jääb vaid üles kutsuda maksimaalselt toetama väiketootjaid ja turumüüjaid. Mida vähem marketitesse asja, seda vähem tekib kiusatust osta ka igasugust ülehinnatud pudi-padi! Ja võin kinnitada, et kõik nähtav võib maitsemeeli üllatada rohkemgi kui te arvata oskate!
 
 
Infoks:
Blogi avalehel (arvutiversioonis) paremal näha SILDID.
Kasutasin nii teemasid, kohanimesid, erakondade nimesid kui muud.
Kahjuks ei tule sinna klikates esile mitte postituste nimekiri vaid postitus ise ja kui neid rohkem, tuleb kerida allapoole. Lõpus klikata VANEMAD POSTITUSED ja ilmub järgmine. Aga siiski loodan, et kellegi jaoks see lihtsustab teda huvitavate asjadeni jõudmine ja postituste leidmist.
Tänud Teile!

 
"Ringile" läksingi uute kioskite ehk Balti jaama poolt. Vorstiabi.



Tõmmuriisikad ja puravikud. Reti talu toodangut on siin palju. Toome salat on klassika, siirupitest saab head jooki (ka limonaadina muidugi), kui himu muu joogi järgi, siis leiab ka selles osas midagi, mida te enne ehk maitsenudki pole. Süldist (parim Eestimaal, mida saab osta) ja lihakraamist ma ei hakkagi rääkimagi pikemalt!




















 
Härjapea talulett.






 
Muidugi on ka teiste tooteid ja kasvatatut, nagu õunad Lätist.

 
Järgmises letis, kus ma tavaliselt Läti kollase kartuli (ettevaatlikul toimetamisel sobib see mure sort vägagi ka praekartuliks, aga ahjukartuliks vist mitte) ja muudki ostan, on vist ka peipsi sibulat.

 
Õigete mandariinide ja apelsinide aeg pole vist veel käes, aga Itaaliast tuuakse siia letti igatahes parimat kraami, nii mulle tundub.

 
Põhjala Deli on populaarne koht. Vaid valget, seda pärissaia ma igatsen ja siit turult seda kuskilt ei saa.


 
Vahel tasub vürtsikilu asemel hoopis räimi süüa!








 
Mihkli Lihaäri pakutava headuses ei pea sina aga mitte kahtlema!






 
Lihasaalis on ka üsna hea valikuga kanamunade lett.


 
See õige hea ja ainus "õige" eesti juust on samuti saadaval, E-Piima toode.

 
Mulgi Lihakarnist saab peale kõige muu ka kotlette (sügavkülmast), juhuks kui endal aega vaaritamiseks nappima kipub.


 
Või siis külastage hoopis Alavere letti, kus ka Peetmarki vorstid. 

 

 
Kindlasti tasub ka kalaosakonda kiigata! Nii Peetri Lõheäri kui Kalamajakas pakuvad head ja paremat. Näiteks Paadi talu angersäga marinaad on parim!


 
Vaese mehe siig on kindlasti miski, mis on parem igasugusest punasest kalast!







 
Ahjaa, Balti jaama poolt tulles on siseruumides ka hea puu- ja juurviljalett (pidulauale soovitan aga igal juhul tomatite ja kurkide asemel otsida klassikalisi hoidiseid), kus on nt täidetud paprikaid, aga ka lahtiselt müüdavaid soolaseeni.

Ilusat talvekuud!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar