Blogiarhiiv

neljapäev, 21. detsember 2023

Jalutama mere äärde ja lõunale Pagarikotta.

 

 
Eks nüüd ole hea jalutada mõnes mõttes, sest lumi lännu ja jääd vähe, kus leidub.
 


 
Hoolimata sellest, et tehti üsna mõnus tänav, on ometi ka õppetunde. Ärgem unustagem, et projekteerijad istuvad meil kabinettides ja tihti sirgeldavad ka käkke kokku!
Õppetund nr 1.
Parkimiskohad peavad olema veidi LAIEMAD, sest nii kitsaste ebamugav manööverdada ning kõige olulisem on, et autod sõidavad mööda kahe rattaga kivisillutisel.  Ja võib eeldada, et need jätkukohad on alati veidi nõrgemad, seega...

 
Kui palju neid poste varuks telliti? Kindlalt on aga teada üks: Teie järjekindlus teeb teile au, linnavalitsus! Jutumärkides muidugi.
Õppetund nr 2.
Tuleb kiiresti leida võimalus seadusemuudatuseks - osa kõnniteede valgustust peab jääma kinnistuomanike kohustuseks ning kuigi ülekäigud/ristmikud on vaja siiski sageli eraldi valgustada, siis postid (ka liiklusmärkide omad) tuleb planeerida parematesse asukohtadesse. Lisaks kõigele, on see maksumaksjale isegi kuni kümneid kordi odavam ja see jätab linnale rohkem raha kätte muude asjade tegemiseks.



 
Aga jalutada ikka hea! Ja pildistada. Mõnel pildil küll tänav tühi, nagu polekski jalakäijaid ja eks keegi saab rõõmuga seda ka kommenteerida. Teisel hetkle aga ilmub palju inimesi. See ongi loomulik.



 
Sellistes asumites on aga ajalugu iga nurga peal. Igas detailis, igas pisiasjas. Hea, kui oskame hoida ja hinnata. Ja huvitav, kas kollased infotulbad muutuvad ka pikaajaliseks osaks ajaloost?


 
Kas need puhas dekoratsioon või on suvel siin ka pesitsejaid? Kes siin elab ja teab, võiks ka teada anda (kasvõi kommentaarides teema lõpus).






 
Sõtkas.





 
Kohati kallasrada kipub ohtlikuks muutuma? 
Õppetund nr 3
Ametnikud peaks ootama, kuni viimane jää sulanud (et ei kukuks) ja siis minema vaatama, kas siinsel lõigul veel kuskil on vaja aiaga piirata need lõks-augud? Pimedal ajal võib see kellegi jaoks traagiliselt lõppeda?
Kindlasti peaks veenduma ka, et kuskil käimistee all juba õõnes pole...

Küll aga on selge, et juba uuel aastal peaks ka siin promenaadi korda tegema! Vähemalt kaldarinnatise suurte kividega.



 
Arvasin, et üksik jääkamakas ulbib merel...
 









 
Annaks taevas, et sellised vähemalt linnas võimule ei saaks! Olgu Keskerakonnal pealegi puudusi, aga selget õnnetust küll ei tahaks! Sotsid juba niigi on see õnnetuse "eelhoiatus"!Kuigi järgmistel valimistel ei ole kesikutel suurt lootust! Rohelisi ju ka ühinema ei saa kutsuda, neist suur osa keeras kohe vindi üle võlli! Ma pean silmas neid libarohelisi, tõelised loodusehoidjad (mitte äärmuslased) võiks olla päästerõngas küll.











 
Kessesee ütleski, et pirukad na kallid? Kus veel Tallinnas nii häid pirukaid nii hea hinnaga saab? Ja borsh oli väga maitsev!

 

 
Kunagi kirjutati luuleread: "Must lagi on meie toal..."




 
Aga hea oli veidi ringi vaadata!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar