Blogiarhiiv

reede, 21. aprill 2023

Rohepealinna käkk juba enne valmimist nähtav.

 

 
Tallinn kui rohepealinn. Poliitikud hõõruvad käsi, lootes kuulsust, pappi ja sooje kohti ehk karjääri. Need puud, mis pildil keskel, muutuvad ühel päeval kindlasti roheliseks. Küsisin mõnda aega tagasi LOV-ilt, kui palju Balti jaama tagusest ehk siis osast Vana-Kalamaja promenaadist saab olema kivi- ja asfaldikattega, kui palju muru. See küsimus olla nii keeruline, et vastuse andmine võtvat aega. Siiani vastust pole. Küllap oli terake piinlik öelda, et muru ega isegi mitte murukivi ei tule mitte ruutmeetritki?

Üle Eesti on linnades olnud palju sõdimisi ja raevu selle üle, kuidas kõik muudetakse kivikõrbeteks. Tallinn, nagu kõik teised, ei õpi aga mitte teragi. Selle asemel, et Vana-Kalamaja tänav jaama taga jätkuks pärnaalleega (vm puudega), ei suudeta aga istutada vist mitte ühtegi puud! Hoolimata sellest, et kuumad suved on meil juba tavapärased. Ja linnavalitsuse inimesed peaks eriti haritud olema! Isegi tavainimesi on läbi meedia juba üsna põhjalikult tutvustatud, kuidas seondub temperatuur linnas pinnasega. Tavalooduse hoidmisest rääkimata.

miks ei mõista  linnavalitsuse ka seda, et kuigi siin saab busside jaoks olema üsna kitsas, siis mõte, et suunata mittevajalikud liinid siit sõitma hoopis Tabasalu - Viimsi. Lasnamäe - Stroomi (ups, üks kogemata juba on vää?), Kopli - Peterburi tee vm liinidel läbi kesklinna, OTSE, jääb neile hoomamatuks. Et see on mitte tänapäeva vaid tulevikuvisioon ja muud teed ei ole, busse ei saa suunata kuhugi vaid seepärast, et linn on jagatud #suundadeks", mis veel ka erinevate firmade käes kui maakonnaliine vaadata, aga et ka linnaliinid ei pea algama ega lõppema keset linna.

Otsustage ise, kuivõrd Rohepealinn me oleme ja kas poliitikud on petised või mitte! Muide, Keskerakond lubas juba ammu tasuta ühistransporti kõigile. Nii et ikkagi petised....

Minu jaoks kõik see on räigelt mõistetamatu, no on lihtsalt! Kas ollakse mõtlemisvõimetud, selgrootud? Või ikkagi kellegi huvides lastakse loha? Kuidas saab oma linnale, oma inimestele, oma keskkonnale nii teha? Või pole need kõik omad, sorry, see on vaid äri?
 



 
Mida põrgut? Shnelli tiigi ääres on ikka veel midagi pargi moodi ja polegi betoneeritud ega asfalteeritud???




 
Praegu ei saa veel aimu ka sellest, mitu joogiveekraani siia tuleb või kuhu peaks vihmavesi nõrguma, selle asemel, et see kanalisatsiooni suunata. Sellega saaks ju parimal juhul isegi haljastust kasta? Ahjaa, haljastust pole ju.....

 
Puude asemele saab siia istutatud mõni punt naati või orasheina arvatavasti?






 
Kõige selle jubeduse asemel (ei päästa siin mitte mingi tulemus, olgu või platsi külastajate jaoks õhupallid või tont teab mis) võinuks teha maailmale eeskujuks kasvõi "padriku", kus vaat et suuremas osas päikestki ei näe? Sumeda valgustuslahendusega postikärakate asemel?


 
Kui lindi lõikamiseks läheb, püüan rohepealinna plakatiga kohal olla!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar