Blogiarhiiv

esmaspäev, 1. mai 2023

Maikuu 2023.

 

 
Loodetavasti külastab sõber vahel ka maikuus. Kuigi vahel ta sööb küll käest ja usaldab, siis ega tegelikult neid sellega harjutada ei tohi, sest siis tuleb neid aina rohkem, s...tuvad kõik täis jne. Ise peab hakkama saama.
 
 
Tallinn aga aina rohestub, vääriliselt Rohepealinna tiitlile? Luban linnavalitsusel kõik  minu poolt tehtud tõestavaid fotosid saata ka neile, kes meile selle kõrgeaulise tiitli andsid ja kes varsti auhindugi jagama hakkavad. Tublid rohemeelsed inimesed ju?. 

Vaatasin saadet Voldemar Kuslapist. Hiljuti oli ka Uno Loobist ja seal vist Tõnis Mägi ütles, et mingis mõttes uskumatu, kuidas paljudele noortele meeldisid tollal ehk lauljad, kes justkui ei pidanuks peale minema. Aga nii oligi. Voldemar Kuslap oli ka minu üks iidolitest. Laulsin plaate kuulates kaasa, kuigi pole mul mingit muusikalist kuulmist, laulmine kohutav, veel vähem aga mõistan teatrit ja eriti operette/oopereid. Kuid ometi võisin kuulata suu ammuli teda laulmas Don Quijotet ja teisi ooperi/opereti lugusid, Hobused või paljusid teisi laule. Ja saadet vaadates tundsin isegi mingit sidet, mingeid sarnasusi vaadetes elule, soliidsust kui eeskuju.

Nii et viimaste päevade suurimad emotsioonid tulid just tema saatest ning Roaldi bossanovast - Pille-Reti Rei. Seegi raputas mind üksjagu. Ilusat vajame kõik ja aina rohkem, sest koledat kipub ju ka ümbritsevas lisanduma, kasvama.


 
Vahel nii mõnusaid pilvi mööda ujumas...



 
Milla vähemalt sellised automaadid enamusse peatustesse jõuavad? Väga tore ju kui vähemalt kohvigi või lausa kakaod võimalik saada.


 
Uhke kivikamakas raudtee ballasti hulgas.



 
Paneelid vaheldumisi, üks kvaliteetsem teine vähem.

 
Sain tuttava kaudu mõned aastakäigud käibel mitteolnud münte. Mündipoest neid osta ei tahaks, läheks liiga kulukaks. Nüüd on aga Hispaaniat ja Luksemburgi põnevam koguda, sest mitmed aastad täis. Ja omamoodi huvitava võrdlusena, sest Hispaaniat leiab meil üsna palju, aga Luksemburgi müntidega hoopis vastupidine lugu. Ning paraku peab arvestama ka sellega, et kui kunagi ka müüa, siis ei tohi ju kahjumit kanda, seega, mündipoe hinnad hasarti ei tekita. Vähemalt ei tohi üleliia hasarti minna..

 
Upakil ummikus...


 
Kui liinas pole elu nii kena kui maal, siis vähemalt kuud võib ikka ilusa vaate osana näha.

 
Ikka ja jälle rohepealinna...


Linnaloodusesse, Ülemiste järv ootab!

Ühel hommikul aga mõtlesin taas müntidele. Kas on ikka mõtet korjata n.ö. mitteeurosid? Neid maailmas ju tohutult palju, mul aga väga vähe ja ega ma neid suurt tunnegi! Vaatasin kiletaskud üle, tõstsin mõned lätlased ja leedukad koondlehtedele kokku, sest neidki ma kunagi püüdsin aastate järgi saada. lehtedel aga palju tühje taskuid ja eks need lisalehed maksa ka midagi (tegelikult häbemata palju lausa). Muide, ka albumid, sest kui aastaid tagasi kogusin, sain albumi 14 euroga, nüüd on samasugused 30+ eurot. Euro oleks ärimeeste silmis nagu omaaegne sent, et ehk muudkui kupata aga hindadele otsa.  Ehk et kui album oli enne ca 100, siis nüüd on üle 100 krooni otsa keevitatud!!!?
Võtsin mõned ülearu olevatest müntidest taskusse, sest vahel ikka viskan ka purskkaevu või hoopis veekogusse. Aga linna peal juhtus nii, et sain nii eurokaid kui muud juurde. Kuidas, pole isegi oluline, aga sain kaasavõetutest ka lahti. Kõik õnnelikud ja....

 
... ju see siis ikka mingi märk, et peaks korjama edasi? 
 
Linnaskäiguga aga saingi ka mõned euromündid juurde, sest nii korjates võib Portugali, Kreeka ja veel mitmete maade münte kaua leida.

 
EBS-i tudengid teevad mingit filmi.

 
Taas pildikesi Rohepealinnast, jutumärkides ja ilma.
 
Postitasin ka sel teemal pilte Kalamaja gruppi ja kui transpordi teemadel on teada kõige koomilisem mittemillestkimittearusaav "ekspert", siis siin on asi veel võimsam. Kes on ekspert lausa mitmel alal ja keda ajaleht Pealinn tituleeris kodanikuaktivistiks. Asjalikud aktivistid erinevates valdkondades on see, mis näitab, et mõistus ja hoolimine on siiski veel alles. Aga see võtab sõnatuks, kui aru ei saada üldse ja järeldused tehakse oi millised!
 
 
olete täiesti valesti aru saanud. Paar täiendavat (mudast) mururiba ei oleks vett tänavalt kuidagi vähendanud.
Selleks rajati tänavale ikka uus nõuetele vastav sademevee trass ja anti ka naaberkinnistustele samuti võimalus sellega liitumiseks, et liigvesi kogu tänavalt ära juhtida.
 
 
Paar täiendavat mururiba, laialt ja puude all võiks juba olla 10% ehk et sellevõrra vähem satuks kanalisatsiooni. Kui igal pool puudub see 10%, tähendab, et juba homme on niigi kitsas torustik probleemiks. Sest võid siia kuitahes jämedad torud panna, aga kui kohtuksid oma füüsikaõpetajaga, saaksid ka teada, mis juhtub kui mujal on torustik liiga kitsas. Või tehti uus torustik kuni puhastusjaamani?
Teiseks, kui muru on samas tasapinnas kivipinnasega, siis saab õige KALDEGA suunata veelgi suuremalt alalt vihmavett murule. Sellest aru saamiseks võiksid näiteks tutvuda uuemate uuringutega, kus ka kõnniteed soovitatakse haljasala olemasolul teha kaldega just sinnapoole.
Külgmised krundid, see tähendab krunti haljastusega ÜHEL küljel, mitte mitmuses? Või istutatakse puud ka vanalinna, balti jaama ja Vana-Kalamaja poolsetele külgedele? kas sest padrikust ikka läbi pääseb
 
 ehk siis sinu silmis oleks pidanud uue sadevee trassi ehitamatta jätma ja kogu tänaval oleva vee kõrvalelanike kruntidele suunama tänavakallakuga?
 
 Võimas! Ja mis saab veel siis, kui mõni ametnik oma taseme juures on samasugune või vaid tiba parem? Kui igasugused füüsika- vm teadmised on täiesti null? Kes olid sellistel õpetajateks? Miks lasti haridusele kuluv raha lihtsalt solgiauku?
 
 
Kuldnokad muidugi nii vilkad, et fotokas ei jõua teravustadagi.


 
Kui kergtee lõpus suur puu, on muidugi nalja palju....


 
Üllatus aga ootas mind ees (ehk kompensatsiooniks hapukapsasupi eest, mis täna maitsmata jäi?), sest kui minnes ei näinud ma turul ühtegi seent, siis üks memmeke müüs kurreleid koos metsalilledega. Kaalu polnud ja nii pidin kilose karbi ostma, kuid pool müüsin turul tuttavale.

 
Ja seekord ongi kibe tahtmine teha soustitörts just koore ja Vorstiabi hea singiga.  On ju esimesest katsetamisest nii meeletu iha nende järgi. Näis-näis....

 Jälle teemaks 4-realiste ehitamine. Artikkel küll pole loetav, aga uskumatu, milliseid lauslollusi kommentaarides jagatakse. Miks lollused? Sest samad inimesed ei suuda:
a) teemasse süveneda
b) ei tea mitte midagi logistikas toimuvast
c) ei saa aru kulutuste, riikide elanike arvu, rahakoti paksuse, ääremaa olemuse jm asjadest.
d) hävitaks keskkonda egoismist lähtuvalt
e) arvavad, et elu edendaks raiskamine, kiirus jm asjad


Ja kui nende hulgas on jälle konservatiive, siis oleks huvitav teada, miks häälesaak na nadiks jäi?

 
Vahva oli trammiteel näha ülaseid.

 
 
Nii vahva polnud näha kulleri ratast poe ukse ees jalus.
 


 Huvitav, et kivikõrbed paljudele meeldivad, kui suhtlusmeediast jälgida. 
 
Eurovisioon. 
Kerisin kiirkerimisega läbi, lootes, et ehk hakkab tagasi pöörduma asi laulukonkursi poole. Lootusetu! Laulust olulisem on homopropaganda ja show. Selline lavashow võiks olla pigem ilutulestiku ajal talvel, siin peaks aga olema esikohal laul. Muidugi on laulu puhul tähtsaim vast meeldejäävus, sest hitid on need, mis kumisevad peas ja meelest ei lähe. Seal selliseid polnud, vaid üksikud, mis kvalitseerusid lauluks. Alika oli vast enam-vähem ainus inimene selle laval selle eesmärgiga. Kuid mul oli tast pigem kahju, sest talenti ei saa raisata sellise propa peale. Propa, mis on mõeldud taas vaid lõhestamiseks.  Horvaatia oli lihtsalt jälk ja mitmedki teised. Aga nagu juba ütlesin, see nn laulukonkurss polegi muud kui äärmusliberaalide propagandarelv. Soome meenutas prolekaltsakatest vendi, kelle eemärk oli üks - solkida muusika. Ja andke andeks, kõik kes nende esitust kultuuriks ei pea, tekitavad ehk noortes protestivaimu - kõik olgu normaalne, kõik olgu lubatud.  Arvamused, nagu mul, võetaks ju liberaalide poolt vastu raevuka sõimuga, mis sest, et vaene Reikop oma teeseldud lõbususega püüdis pidevalt mõista anda, et väärtus on vaid need, kes on mingil moel vähemus - suundumusest kompleksideni. Kurb, väga kurb!

Õnneks näitas pühapäev oma imeilusa ilma, kevadesära ja inimestega, et enausele inimestele on tähtis hoopis miski muu. Mitte vanemlik isik 1, vaid vanemad. Ja ilus muusika, mõnus jalutuskäik ja suhtlemine.

 
Mahe küll, aga nii kaugelt vedada?

 
Ilusat emadepäeva!

Muidugi, tulevik nii lilleline ei paista, nt reformikad püüavad paljudele emadele sisse sõita, ise samal ajal tagatubades angerjaid süües.

Üsna lihtne on muidugi sõimata neid, kes teerullijuhte püüavad seaduslikult takistada, terroristideks. Nii et tundubki, et RE-l on tekkinud uus särav täht? Parimate erakonna traditsioonide kohaselt. Muide, kui jutt tuumajaamast, siis on vastuseks ka parim ja tuttav tunne - mitte rääkida teemast vaid ajada tõeliselt mahlakat käojaani! Kuigi kõige olulisem on tarbimise vähendamine, aga refidel pole mingit huvi oma rahva tuleviku vastu, siis sellest ka ei räägi.

Aga hoida teiste nina all töö juures lahti Vooglaiu raamatut ja rääkida töötegemisest? Mees, sa saad meilt palka!

Lugeda töö ajal, mängida mäkra, keelata küsimused jpm. Kõik see näitab, et kõik 3 erakonda peaks vabal ajal lugema seda? Et saada aru oma mölaklikust käitumisest, ülbusest ja raevust?
Kuulutage välja uued valimised ja lugege, ehk saate inimesteks.
Ahjaa, valimiste eel võite seekord paljulapselistele külla minna ja angerjat viia?

ok, nagu ma ükskord juba olen ühele inimesele kirjutanud, siis enne valimisi olin vàgagi liberaalne oma seinal toimuvaga aga mult on palutud seda veidi modereerida, et räuskamine liiga suureks ei lähe. Seega Neeme, kui soovid jätkata arutelu ja arvamuse avaldamist, siis palun viisakamas formaadis. Muidu pean seda piirama teiste diskussioonis osalejate huvides. Aitäh.

ok, nagu ma ükskord juba olen ühele inimesele kirjutanud, siis enne valimisi olin vàgagi liberaalne oma seinal toimuvaga aga mult on palutud seda veidi modereerida, et räuskamine liiga suureks ei lähe. Seega Neeme, kui soovid jätkata arutelu ja arvamuse avaldamist, siis palun viisakamas formaadis. Muidu pean seda piirama teiste diskussioonis osalejate huvides. Aitäh.

See ei ole mulle tõesti uudiseks, aga ju siis selle erakonna valijad on ise ka petised, sest kes ikka aferiste valib? Enne valimisi valijate ees rõõsad ja abivalmid, rind täis pritsitud sülge, aga peale valimisi on vihast sülg hoopis teistsugune. Milleks teeselda?
 
Ja ega kaua ei võtnudki aega, kui "õiglane reformar" saatis mu kaugemale...
 
***********

Aga seegi on vist köömes tänapäeval, sest äsja ilmus artikkel Maalehes. Veganid on suhtlusmeedias marus, et aasta emaks valiti ... lüpsja! Sest postitaja sõnul röövivat ta piima ära teistelt lastelt ja lõpuks saatvat tapamaja nii lapsed kui väetid. Jutt on siis lehmadest! Tee mis tahad, keskaja keterlus oli vist isegi teatud mõttes hea. Sest mingeid äärmuslasi väga ei lastud vohada ja tänaseks igale mõtlevale inimesele selge, et äärmuslased on kõige suurem oht. Ükskõik mis alal või maailmavaatel!

 *********
Muidugi on ka tõsisemate asjade juures lõbusam külg ja nagu üks inimene FB-s kirjutas:

Needusest (lisaksin vaid, et kivimägi pole mingi härra:) - Pisike lõiguke stenogrammist 15 mai , kell 19,07, härra Kivimägi Tanel Kiigele : hea kolleeg Tanel, sa tead ka ise, et ega siis vähemus ei saa dikteerida enamusele nii-öelda seda, mida ta tohib teha või mida ta ei tohi teha.
************
Loodan, et ta ei pea paljuks sama sõnavõttu korrata samasooliste abielu eelnõu arutlusel. See sobib sinna nagu rusikas silmaauku.

Veel üks näide, miks ma äärmuslasi ei mõista ega hakkagi mõistma. Kord vähemused peavad olema kõige sallitavamad, kord ei ole vähemuste arvamus mitte mingi tõestus?

**********************

 

 
Haige, aga samas ajuvaba ajupesu käib kõikjal. Raha kulutatakse ebavajalikele asjadele ja samas püütakse justkui rõhuda "isa kannatustele" ehk ebaõiglusele.  Justnagu saaks see olla sama, mis lesbi kuskil kõrtsus ja tulemuseks enesest heal arvamusel nagu mõni jehoova tunnistaja! Juhib teisi "õigele" teele....

 
 
Õnneks on Eestimaal ilusaid kohti ja hetki.
Muide, miks ma süüdistan valitsuse juhterakonna poliitikuid valetamises ja petmises? Sellesama kasvõi. Kes pani raudtee ehituse jätkamise seisma? Seesama erakond lubas enne valimisi ehitusega edasi minna. Peale valimisi ei puuduta VALElubadust enam poole sõnagagi.


 
Vahepeal aga kuumadest ilmadest sai üsna jahe ja vihmane päev. Ometi ilus ja nauditav.

 
Milline on kivisillutise ja haljasala ruutmeetri maksumuse vahe?






 Ja kahepalgelisus ning ühepoolselt õiguste andmine on jälk! Nii hoitakse musti (mitte n... ei ole meie keeles halvustav vaid just nimelt must) nagu s...  pilpa peal (Lutsu raamatu klassika), antakse kõiges õigust ja lastakse ilkuda kasvõi teise kehakaalu kallal. Huvitav, milline solvang on siis suurem solvang? Kas vihakõne seaduses jagatakse need astmete kaupa?

....Aga saan ka nii palju öelda, et sellele eelnes Soome mängija solvang tema kehakaalu kohta. Arvan, et see oli üks põhjus, miks meie mängija läks endast välja ja selle lubamatu teoga hakkama sai.“ ....

 
Aga väga hea, et Muki ei tule, sest selliseid liberaalsuse ees koogutajaid Eestis muide ka ei sallita. Ikka põhjusega. Ma ei pea siin silmas "sallimist", mida just liberaalid viljelevad. Nagu ütlesin, kahepalgelisus ja pugejalikkus!

Ja sellised asjad ei ole lihtsad, sest lähtuvad teadlikult planeeritud ründest ja on ometi ammu teada, et anna pättidele õigust, seda hullemaks need lähevad. Vaadake või poodides toimuvat - liberaalne karistussüsteem ilma karistamata on see, mis ajapikku viinudki selle nahaalsuseni. Mille kahju maksavad aga samuti kinni teised ja enamasti ausad inimesed. Oma laste arvelt.

**************

Meresõidus alati romantikat ja seepärast veidi kahjugi, et minust meresõitjat poleks. Häälega Merele on väga vahva vaadata. Natuke ka kripeldav, sest silma torkab kellegagi sadamates kokkuleppele saamise raskus. Vägagi mõistetav, et kes sõidavad üksi-kahekesi, need suuresti seda just naudivadki ja loomulikult ei taheta segajaid. Eriti merel, kus ei saa isegi nurga taha omaette minna. Ometi, kui hääletajaid on üksikuid, siis ... ehk vahelduseks võtaks kaasa? Keiti Väliste ja Mari Tamm on ikka vahva asja ette võtnud ja ise nii põnevil. Keiti silmad rummi järel muidugi sulnilt säravad...
 
Ja leidubki abivalmeid inimesi, nad ei kao ilmast kuhugi. Sellise saate puhul tunned sellistel hetkedel erilist soojust hoolimise nägemisest ja see annab kindlustunnet, et kõik siin ilmas pole kadunud, lõplikult. See sari pani igatahes ülimalt kõvasti tundeid võnkuma, ühest äärmusest teise, erinevalt suurest osast teleprogrammist, mis pigem negatiivsust kasvatab. Mis kasvatab, pigem lausa paisutab, tekitab frustratsiooni ja ajab inimese kahte leeri, aina sügavamasse vastuollu!

 
Aga kõik, mida lollisti tehakse, tehakse sedasama jätkuvalt. Kas tõesti kahest punasest joonest külgedel ei piisaks?

 
Kunagi unistasin kämpingu koos juurdekuuluvaga teha just sellisele heinamaale. Millest saaks kujundada puisniidu, imeilus, nii päikselise kui varjulise kõrvuti. ja seda heinamaad mulle meeldib lihtsalt vaadatagi.


 
Kui võinuks arvata, et Elron ja Eesti Raudtee hullemaks enam minna ei saa, siis näed, saab ikka küll. Niivõrd erinev sõiduplaan töö- ja puhkepäeviti on segadusseajav ja lisaks, ei võimalda ka normaalset sidumist bussidega. Mis sest, et PEÜTK nagunii ei seogi ja saadab kõik p....


 
Laagris perrooni kõrval muru vaikselt tärkab. Saaks isegi mõnel puul lasta kasvama hakata, need lausa õigel kohal! Kas võiks juhtuda, et keegi ametnikest selle peale mõtleb? Ei juhtu, mitte mingil juhul. Kuigi poleks vaja isegi istikutele kulutada!

 
Veel üks ühispeatuste nüanss - teenused, sh raamatukogubuss.




 
Siin OLI joogiveekraan.

 
R-Kioski ees juba remont, aga Eesti Raudtee pole ikka veel alustanud siin trepistiku loomist, tagades ka pääsu otse 3. ja 3. tee vahel. Ja ega ei hakkagi!


 
Kui Balti jaamatagune valmis, kas kivikõrbega alustatakse ka siin? Võib olla aina rohkem neid kivikõrbeid tekitab aina tungivama soovi olla kasvõi väikeseski pargis, olgu seal kasvõi vaid võililled ja kajakad? Muidugi, Shnelli ääres on palju rohkemat ja seda enam paneb imestama, et kellegi rahakoti nimel Sütiste parkmetsa alal  toimub räige pressing, kuhu kaastakse keda iganes, Erki Nooleni välja. Kuigi poliitik-sportlaselt eeldaks veidi rohkem tarkust? Tegelikult võiks siingi olla asfaldi asemel hoopis tasemel kruusa vm katendiga jalgu vähem põrutav kate?

Ahjaa, rohkem võiks olla ka istepinke. Ja R-Kioski poolses otsas või purskkaevu juures kindlasti ka oma joogiveekraan. Kas purskkaevu vesi on aga ringlev või jookseb see kanalisatsiooni? Erinevaid mõtteid siin igatahes tekib.



 
Kui maksate toasooja eest, siis siia see raha jõuabki - korstnasse!

 
Tänane noos!

 
Lisaks veel pakk, jehhuu!
 
 
Ma nimetaks neid kollektsiooni pärliteks! Kui ikka läheks Sõrve ja viskaks poes kukru letile? Tõeliselt ägedad rahad!

 
 
Viisin täna taas biojäätmeid välja. Hea tunne on neid mitte kallata üldprügisse. Mis on aga mõttes inimestel, kes viskab paari kananahaga plastkarbid biojäätmetesse?


 
Tasapisi valmib.

 
Tallinn lubas lisaks (ma ei tea millele) istutada veel 1000 puud. Tubli tegu ju! Aga tuhat võib kõlada suurelt pokazuhharohepealinna kontekstis, kuid kui platsidele ilmub vaid 1 puu, siis kas see on roheline? Kuuldavasti siia küll istutatakse veel, aga on nähe, et selgelt vähe - VÄGA JA LIIGA VÄHE!

 
Õnneks mõned iludused juba on ja jäävad alles.

 
Vaja ka suveks uued teksad jm osta, ei saa unustada siiagi tulla.



 
Prügimajanduses on aga siiski ka midagi üsna rõõmustavat. Kui palju inimesed vaatavad, kuhu viskavad, ei tea, sest üks loll võib rikkuda 100 inimese hoolsuse, kuid olen märganud, et vaadatakse enne küll. Välismaalased? Küllap ka eestlased ja ehk isegi venelased. Väga loodan vähemalt
 
 
Pool oli juba söödud kui tuli meelde, et võiks niiiii heast asjast ikka pildi ka teha. Kevadine aeg ju ja kala on nagu rusikas silmaauku. Kalamajakast kiisafilee - super! Kartul küll kahjuks prantslaste mailt ja kuigi ei tahaks nii kaugelt toodut süüa, siis üllatavalt hea siiski. 

Ja nüüd sirakile ning M-Klubi vaatama. Huvitav, miks ERR seda näidata ei taha? Kardavad feministe?

 
Malle Aro foto.
 
Seente grupis mükoloogid ja adminid näevad kõvasti vaeva, et õpetada inimesi tundma mürgiseeni. On ju ikka ja jälle seenemürgistusi, aga on ka floora vallas, nt süüakse rabarberi pähe mürgiputke!? Seega, grupis 
 
 alustasin ka albumiga MÜRGISED TAIMED. Kõigil võimalusel seal lisada omi häid pilte ja muidugi neid postitusi jagada.


Üle pika aja sattusin pulma! Pidin ka natuke pildistama, avapildiks lihtsalt pilt lauast. Väga armas väike pulmapidu oli, kuigi õhtuks kiskus ikka väga külmaks. Aga peig oli vaeva näinud ka sellega, mh siis istusime pikalt kobeda lõkke ääres.


Õnne headele inimestele!

 
 Ööbussid. Ma peaks ühel öösel minema Balti jaama vaatama, aga kuigi tegu tõenäoliselt väga olulise asjaga, siis logistikast pole neil jälle uduõrna aimugi! Ja loomulikult see neid ka ei morjenda, sest peameine on hoopis eputada valijate ees!

 
Vist ajutised, aga uskumatu siiski näha, et Balti jaamas on lisaprügikastid! Mis oleks ka loomulik, sest nt Eesti Raudtee, kui neile öeldi, et perroonil peaks 2x korda rohkem olema, saatis..... Aga nende tase ju paremat ei võimaldagi!

 
Need ekraanidki pole odavad, aga näis, kas puhastatakse tolmust 10 või 30 aasta pärast või hoopis tehakse uus hange? Sest isegi kõige olulisema, raudteefooride puhul, pole Eesti raudtee tunnistanud, et need lasti unarusse, ei vastanud nõutele ja aitavad kaas õnnetuste tekkimisele. Veel vähem nad märkavad midagi, mis ostetud, üles pandud ja....

 
Norras (ehk ka mujal) on teedevahelises osas ka pidanud raha raiskama ja paigaldama aia. Me ei paigalda ja iga töll võib olla tegija!



 
On selge, et kõik peatused ei sobi linna- või maakonnaliinide peatumise jaoks, aga see on lihtsalt kergelt märgiline - bussipeatus seal, kus pole rongipeatust ja vastupidi.

 
Ime, et mingit bussiliini pikendati Laagri keskuseni (oi, sellegagi oli poliitikute ja ametnike lapsikuid ütlemisi), aga ometi on osa liine ikka muutmata. Suurem osa, kesikud!?

 
 
Muide, mina ei osta petistelt mitte midagi, eriti ahnetelt petistelt. Enne oli ka leti allosas talunimi, kuigi enamuses päevadest müüakse "magusat maasikat" ilma päritolumaad märkimata. Et inimesed nurisesid, kaeti all nimi kinni, aga ikkagi puhas petmine ju? Lihtsalt nahhaalne häbematus! Ja sellistele peaks veel kaasa tundma? Kui petavad siin, küllap petavad ka oma hädaldamise jutuga.

Üldiselt on ääretult vastik, kui eestlased üksteist petavad. Näiteks ostavad öösel Keskturul hulgiautost kauba ja siis panevad müüki. Seesama redis ühel Poola, teisel Eesti nime all?

Ja meie maasikakasvatajate maine on nende endi poolt nii maha tehtud, et kiunu ei maksa kuulatagi! Nad poleks rahul isegi siis, kui ekspresidenditibi Kaljulaid tooks mõnelt uppuvalt Okeaania saarelt siia tuhandeid, kes nõus tasuta töötama.


 
Vana-Kalamaja tänava jätk Balti jaama taga - allee asemel on üks puu, mille puhul kindlasti leitakse võimalus ka see maha võtta. Kas kujutate ette, kui ilus allee siin võinuks olla?

 
Sissesõit keelatud, aga pohh!?

 
Ükspäev sõin praetud kiisafileed, aga meil on veel üks uus kalaliik. Ümarmudil on võõrliik ja kuigi neid söövad ka liialt paisunud kormoranikolooniad, on meie koduse mere heaks ka ise oma panus anda. Kel võimalik, siis Kalamajakas müük ja nõudke teistelti, keskmiselt kalli hinnaga ümarmudila fileed. Hea kala, paneerituna (väga hea, et te paneerisite just riivsaias) meenutab natuke magusat ahvenat ja on tõeline gurmaanitoit!


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar