Blogiarhiiv

reede, 21. aprill 2023

Vaskjala veehoidla

 

 
Kurradi-kurradi-kurrrat võiks seda teemat alustada!
 
Mitte et midagi halvasti oleks olnud. Plaansin teha mõnusa puhkepäeva, alustades Balti jaama vaatamisväärsustest, mis meid peagi rohepealinnas ees ootab, seejärel vaadata bussiliini, millega sõidan ja otsida teed järve äärde ning tabada seal ilusaid momente.
Aga võta näpust! Kohale jõudes olin rõõmus, et pilte palju teinud (sh ligipääsuteedest, erinevatest majadest, puuseentest, lapsuliblikatest pajutududel asjatamas jpm). Asutasin tagasiteele ja poolel teel avastasin, et aku tühjeneb. Aeg vahetada, puudust neist ei ole! Ja siis oligi see, mida alguses ütlesin...

Otsides, kuhu minna avastasin, et imelikul kombel pole seda järve isegi FB grupis veel olemas. Liitujaid on olnud palju, aga kipub olema nii, et suuresti ollakse saama peal ehk et saaks midagi endale, aga näha vaeva ja lisada ka pilte, kogemusi, infot, see pole vist vaeva väärt?

https://www.facebook.com/groups/365000743696129

Kaart oli järjekordselt pesast välja hüpanud ja "film" tühi!!! Mida teha? Kui olin juba tulnud, siis tagasi ka ei lähe, õnneks on ka hilisemaid busse! Ja seadsingi uuesti sammud järve äärde.

 
Üks või kaks konna? Ikka kaks, aeg on selline! Uus valitsus võimul, ega ilusat tulevikku paista, tuleb veel teha, mis annab...

 
Rand on kena tõesti. Mõni kohalik, keda nägin, ütlesid, et väga hea võrreldes varasemaga. Suiti pidi küll aeg-ajalt puupüsti rahvast täis olema ja küllap soovitaks, et liivaala veelgi pikendataks. Tegelikult sellest aga abi poleks, sest mida paremaks teed, seda rohkem rahvast tuleb ja lõpuks on veehoidla taluvuse piir mitmekordselt ületatud. Iseenesest ju mõistetav, et kui ujumiskohti ümberkaudu pole just üleliia palju, aga midagi pole parata.

 
Ülimalt tubli tükk on need lamamistoolid, mida võiks tõepoolest rohkem olla. Ja ka asjalik lahendus, sest siin on nagu kaks ühes, lamamiskohad ja samas ka istekohad. Vaid jalgade alusplaadid võiks olla sügavamal liivas, sest oht varbaid tagurpidi peksta on üsna suur... 

Ja mõni suurem puu annab neile, kes päikese käes pikalt olla ei taha, võimaluse ka varjus olla.


 
Linnud, kes inimesi veidi vähem kardavad, leiavad siin endale ka pesakohti. Jääkosklapaar.


 
Tagaplaanil peaks olema veehoidlast lähtuva kanali teenindushoonega vist. Maandumas vist Vilnius - Tallinn.
 
 
Et esimesed pildid läksid vett vedama, siis tegin uued ja rohkem. Tegelikult oli halval asjal ka positiivne pool, nagu elus ikka. Sain pikemalt olla ja nautida ning pildile midagi, mida enne ei näinud.



 
 Metsa all ka paar lauda pinkidega (kindlasti võiks neidki rohkem olla) ja seegi ülimalt tore. Kuivpeldikut ei märganud, aga ega ma seekord ka ringi suurt käinud.

 
N.ö. poolsaar, kus olin, peaaegu poolitabki paisjärve. Vaade "allavoolu".





 
Hüppesilla üks osa kadunud, kohalikud noored sooviks siia muidugi lausa hüppetorni. Samas on eelis.ee andmetel suurim sügavus vaid 4,3 meetrit ja kui see koht ka siinsamas on, siis hüppetorni jaoks pole see piisav, küll oleks siis aga vigastuste jaoks.

 
 
Ilusaim asi oli kohtumine roo-loorkulliga. Polegi saanud temast teha nii palju pilte (alati ju lähevad osa untsu ja tuleb kustutada) ning pealegi üsna lähedalt. Arvata võib, et siin ta ka pesitseb.








 
Aitäh pildistajale. Pidin ju ka ennast jäädvustamas lõõskehetkel.

 
Krt, väga hea pildistaja!



 
Loomulikult sobib siinne ka vesikanale ehk lauk siis.

 
Vist Larnaca - Helsingi.













 


 
Saa sa nüüd aru, kes ja kas üldse seal taga ujub?








 
Loomulikult polnud ma sellise ilmaga ainuke, noored sulpsasid isegi korraks vette! Nautimist jagus kõigile.

 
Sõtkapaar.

 
Kalanaised ja -mehed. Loodan, et näkkas.




 
Olemas isegi rattahoidjad. Kiitus!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar