Blogiarhiiv

reede, 21. september 2012

Tuulelippude ülesanne saartel?


Nagu artiklist näha, on selge, et kindlasti ei kavatsetagi meil ANALÜÜSIDA kõiki erinevaid alternatiive.

http://www.postimees.ee/980048/uuring-poolehoid-sillale-on-saarlaste-seas-vahenenud

Maanteeameti tellimusel tehtud küsitluse kohaselt leidis 94 protsenti püsielanikest, et laevaühendus on paari viimase aasta jooksul muutunud paremaks. Vähem ollakse rahul piletihindade, ühenduse sageduse ja ooteajaga sadamas. Samuti ilmnes, et püsielanikud tunnevad puudust vähemalt ühest öisest lisareisist.

 Ettevõtjatest leidis 95 protsenti, et laevaühendus on muutunud paari aasta jooksul paremaks. Nagu püsielanikud on ka ettevõtjad mõnevõrra vähem rahul ühenduse sageduse ja ooteaja pikkusega. Märksa madalam on rahulolu piletihindadega.

Erinevused? Ettevõtja tahab varem õhtule ja elanikud liiguvad ka öösel. Ja õine reis peaks kindlasti olema.

Ja ikkagi. Kui on olemas KIIRE võimalus üle vee pääseda, kas see mõjuks ühenduse sagedusele ja eelkõige ooteaja pikkusele? Nii püsielanike kui ettevõtjate jaoks?  Tahaks näha, kes vastab eitavalt!?
Aga kui vastus on jah, siis, kas poleks tiiburid odavam kui sild või tunnel? Keskkonnahoidlikum? Autode arvu maanteel vähendav? oleks ju? Kas Saarte Hääl vaid kellegi arvamuse toetaja?

Naiivsena võid vahel imestama jäädagi. Naiivsena eeldan ikka, et ükskõik milline küsimus tekitab arutelu. Mitte küll saarlaste aga hiidlaste kogukonna mõne liidri reaktsioon oli aga rabav! Lihtsalt ühistranspordi erinevate teemade püstitamisel arvas üks ühe juhatuse liige, et mul on kahtlased tagamõtted! Pidas ta silmas ohtu oma kohale? Ei osanud lugeda eelnevaid teemasid või viiteid? Ei oska mina kuidagi ideid sõnastada? Tundus kui halb unenägu, kuni teine sama juhatuse liige otsustas naljatada, ironiseerida või tegija olla. Välja kukkus hoopiski ääretu mõnitusena. Ja kui juba oma kodu jaoks olulisi ideid või kellegi arvamust nii mõnitatakse, siis jääb üle tolle kandi elanikele vaid kaasa tunda. Oma juhtide pärast. Kellede eesmärgiks paistab olema vaid soe koht! Olgu või Kärdla bussijaamas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar