Blogiarhiiv

laupäev, 1. september 2012

Parim? Kelle jaoks?

Veidi kripeldama kisub. Iga firma tahab ellu jääda, kuid kas see ongi võimalik vaid siis kui töötajad rabavad miinimumpalgaga? Ja kas sel juhul piisab vaid heast nõust?


 http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/kati-kusmin-saadab-juhina-korda-imesid.d?id=64891966

mul oli

31.08.2012 09:05
piinlik lugeda seda ülistusoodi paberväljaandel. Kas see peab nüüd heastama selle, mida ta oma stiiliga inimestele on teinud. Mõtlen siin just neid inimesi, kes palehigis rabasid 14 tundi päevas kauplustes tööd teha ja kelledele pandi siis nina alla paber palgamuutusest, elik kästi alla kirjutada nõusolek miinimumpalgaga tööd teha ja kui see variant ei olnud vastuvõetav, siis ootas kas vallandamine(põhjuse leiab alati), või siis paremal juhul koondamine. Sellise stiili tulemus oli see, et palka sai maksta vähem(nendele, kes hirmuga ja läbimõtlematult selle paberi allkirjastasid) seega ka kulud väiksemad ja omale sai tulemustele viidates palka tõsta. Ajutiselt küll näitajad tõusid, kuid nüüd on probleem selles, et seoses olematu töötasuga ja raske (sõna kõige otsesemas mõttes) orjatööga on tekkinud tööjõu puudus, sest sellise palganumbriga enam kedagi tööle ei meelita. Kaadri nappus tähendab aga seda, et need, kes tööle on jäänud, teevad veelgi suurema koormusega tööd. Ja kui meenutada veel seda, kui kauplustes toimusid vargused, siis tuli see müüjatel omast taskust kinni maksta, kuid turvafirma teenuseid ei soovitud kasutada. Minu mõistus küll seda kinni ei võta, kuidas saab olla edukas inimene, kes iga paari aasta tagant rändab ühest ametist teise ja ühelt töökohalt teisele. Selle ajaga ei saa mingit stabiilsust luua vaid ainult ajutist ja näilist edu. Minu jaoks on kummaline ka see, et selle kiidulaulu on kokku kirjutanud tegelane, kes seni on paistnud silma ainult oma rännukirjeldamistega. Kui ma seda süsteemi ei tunneks ja selle süsteemi pahupooli ei teaks, siis imestaks isegi, et nii tubli naine ja miks ta juba majandusminister ei ole, aga õnneks või kahjuks, kuidas kellele, on tulnud mul oma silmaga kõike seda nn. edumudelit lähedalt näha ja murest murtud inimesi võimaluse piires aidata ülekohtust võitu saavutada.
Ja veel. Ka kõige tavalisem müüja on inimene ja nii tulebki teda kohelda, aga mitte solvates, mõnitades, tihti ka karjudes ja seda kõike klientide juuresolekul. (see ei pea käima just Kati kohta, aga tema otseste alluvate kohta küll)
Aga noh. Mis valesti, see ueesti. Igal juhul edu Baltikas.:))) 
 
 

mina

31.08.2012 08:49
Kati ON üks parimaid tippjuhte. Seda eriti alluvate silme läbi vaadates. uskumatult soe ja siiras inimene. tema kabineti uksed olid alati lahti ja võisid minna oma muret kurtma ja tema aitas sind alati nõuga. Kallis Kati, edu Sulle! 
 
 
Kuskilt on midagi meeles, aga mis see oli? Kindlasti on meeles, kuidas müüjatel palgad langevad ja lisatasud kaovad, seega on selline tippjuht parim...röövkapitalistile, kes ei tea midagi oma töötajate austamisest? Meeles on ka mitmetegi ETK kaupluste esise räpane väljanägemine. Vist on ETK ka see, kes üritab pangarolli täita ja inimestele läbi röövellike protsentide "rahaautomaati" mängida?

Pealkiri tekitab igatahes tunde pühakute tekkimisest...


Kas müüjate jaoks ei olnud midagi võimalik ära teha?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar