Blogiarhiiv

kolmapäev, 2. veebruar 2022

Puhkuse 10. päev, Tartumaal bussiga Lõunakeskuse Taluturuni välja. Mai`20.

 

Neljapäev, 14. mai 2020

Puhkuse 10. päev - Tartumaal bussiga, Taluturuni välja.



Plaanisin ka turumajast läbi astuda, aga nii seekord jäigi....



Lastel rõõm, lõpuks ometi saab mängima!


Söögikohad Tartus veel hõisata ei saa millegi üle, kerge ei ole. Näis, kas kõik söögikohad peavad vastu ja kas peakski neid olema nii palju?










Ehk tegi kevad rõõmsamaks, aga Tartu tundus seekord eriti kena!


Midagi räägitakse ka plaanidest rohkem inimesi tuua Emajõele lähemale. Ehk et suuremad plaanid ikkagi kaldad täis ehitada?


Oht, et rohelus kaob, on igapäevaselt üleval? 










Ja ongi järgmine päev käes!




Muide, Tartus ma pole vist mitte kunagi kuulnud kedagi rattakella tilistamas! Küll aga on näha, et seadused ei ole siin kehtivad! Küll rattaga sõites on mobiil kõrva ääres, rolleriga toidukulleriga mobiil käes, GPS-i vahtides vist, üks türnühvel tahtis sodiks rattaga sõita kui bussist välja astusin... Heade mõtete linn?

No heakene küll, võib olla ongi need seadused saatanast? Siis tuleb need tühistada, sest mis mõte neil on, kui mitte kedagi ei huvita nende täitmine?




Riia maantee viadukti ümber suured ehitustööd. Näis, milline saab olema tulemus.




Eelmises loos tõin uudise linnaliiklusest välja. Tööpõld on igatahes lai, paljudes kohtades näeb "automerd". Lõunakeskuse juures pargivad vaid kliendid? Huvitav teada, kui paljud autod hoopis töötajatele kuuluvad?








Hea oli aga näha, et Elva - Tartu kergtee ehitus edeneb.


 
 
Tõsi, järjekordselt tekkis küsimus, et kui midagi tehakse, siis miks mõtlemata? Kus on siin bussipeatuse juures parkimiskohad autodele? Kui juba töö teha, siis korralikult?




Eee...?


Bussijaama ootekoda on muidugi vahvalt värvitud.







Järve juures tehakse ka parkimiskohad? Et lennult plaane muutsin, siis jäi lähemalt vaatamata. Aga küllap kergteed tehes mõeldakse ka puhketingimustele ujumiskoha juures!












Vantsisin suure teeni. Plaan siitkaudu tagasi Tartu suunas sõita. Siingi aga väga hästi näha, kui mõttetuid ootekodasid tehakse ja kuidas neid paigaldatakse. Millal hakatakse mõtlema?




Tore aga vähemalt, et talukaupa osta saab. Tõsi, ostjaid vist väga ei oodatagi, sest ega 5 min suurt midagi müü? Ja Nõost vaevalt, et siia ka tullakse? Eeldaks ikka, et Nõosse minnakse müüma? Tont seda teab....




Teisal müüakse kartulit, aga eks siin peatumisega ole nii nagu on!?


Peaks vist Maanteeametist uurima, ehk saaks kuidagi veel rohkem bussiootajaid varjata?


Maantee valgustamisega on aga küll kõvasti aveva nähtud!


Bussijuht võttis väga kenasti tee kõrvale.













Sõida jalgrattaga?



Tartu Taluturg Lõunakeskuses on aga väga hea kaubavalikuga. ja loodetavasti aina paremaks läheb!





































Kui aga siin, siis juba aeg ka einestada. Singipirukas ja vutiliha salat kõlavad ju hästi? Ja maitsesid samahästi....




Et aga enne tee peal nägin ühte kohta, siis otsustasin korraks tagasi sõita. Sõiduplaani aga polnud ka siin peatuses olemas! Ooteputka nagu ikka, täiesti mõttetu.



Mitmel puhul aga nüüdseks näinud bussipeatusi, kus buss sõidab teelt kõrvale. Mõnes mõttes need kindlasti head lahendused?



Ohoo, midagi positiivset vähemalt!




Vot seda tahtsingi üle vaadata? Väga hea, et müügikoht tankla juures! Ja mida suve poole, seda rohkem ka kohalikku toodangut!










Millal siia rongipeatus tekib? Külitse küll väga lähedale ei jää, aga kas oleks potentsiaali? Või on bussiliiklus nii hea, et rongile minejaid ei oleks?

















 
 
Olen alates oktoobrikuust kopeerinud postitusi Eestimaa Blogi 2. ja 3. osast siia, seepärast vabandan, et neid nii palju.
 
Kuidas midagi leida?
 
1. Blogi avalehel on paremal pool SILDID ja nendega seotus postituste arv. Klikates vajalikule, näete neid seotud postitusi järjest, kerides allaserva välja ja vajutades "vanemad postitused".
 
2. Alates 2021 oktoobrist leiab esimese postitusena (ajaliselt see siis iga kuu viimane postitus) vastava kuu postituste pealkirjad linkidena. Piisab sobivale pealkirjale klikkamisest, mis viibki otse postituseni. Need nimekirjas postitusaja järgi reastatud.
 
3. Paremal olemas ka otsingumootor, aga suure mahu tõttu ei pruugi üldsõnaline otsing head tulemust anda.
 
Vabandan veel kord! Ümbertõstmised sõltuvad aegade jooksul toimunud muudatustest, nii näiteks ei osanud omal ajal mõista blogspot süsteemiga kaasnevaid piiranguid mahu osas jms.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar