Blogiarhiiv

teisipäev, 1. veebruar 2022

Haapsalus. Apr`20.

 

Pühapäev, 19. aprill 2020

Haapsalus.


Ettevaatlikult läksin kodust välja. Tallinna ligidal on ilusates kohtades rahvast palju ja ausalt öeldes ei suuda ka lõpmatuseni toas istuda.
Eks bussideski vaja olla ettevaatlik, kuid nende sõiduplaan on tõesti ülihõredaks muutunud. Ja kui aus olla, ei näe ma hetkel põhjust, et Haapsalu bussid peaks Tallinnani välja sõitma? Sisuliselt Riisiperest kulutatakse lihtsalt kütust. Pigem võik igal ajahetkel sõita bussid Turba jaamani (välja arvatud ehk õhtune), nii saaks hoopis väiksemate kuludega hakkama, tööp 5 ja puhkepäeviti 6 x päevas. Kui sõitjate arv juba taastuma hakkaks, saaks asjad ümber vaadata.
Reedel Haapsallu oli vaid mõni reisija, nii puhkepäeval ka tagasi. Muidugi võiks ka ronge veidi tihemini olla, sest mõnelgi ajal on rongis tänase hetke kohta veidi ehk liiga palju sõitjaid. Ja seda enam, et praegu saaks ka Turba - Tallinn kiirronge katsetada, ca 4-6 peatusega









Bussijaama jõudes jäin hetkeks bussijaama pildistama. Ja sel hetkel ei saanud aru, kuhu valgusfoor kadunud!


Aga oh ei, meil ohutus nii kõrge tasemeni viidud, et pead liikuma sik-sakis, et kõike näha!


Kuskil lugesin, et pilet on soovitav kassast osta, aga kassa oli kinni. 


Ostaks automaadist? 2+2?














Aga hea tunne oli Haapsallu jõuda.




Autosid siin liikus, jalakäijaid aga loomulikult vähe. Kuid päike tegi ringikäimise mõnusaks, aina käi, vaata ja pildista ilusaid maju!








Muidugi tahaks nii väga juba, et olukord normaliseeruks ja taas saaks kohalikud puhkajatele head-paremat pakkuda!










Oodatakse, teid oodatakse, puhkajad!



















Tuuline siiski oli, aga sest pole midagi.









Koroonavastane nipp?







Kultuur on ülimas madalseisus!















Tänavate remont on algamas!










Viimastel päevadel pole küll väga räägitud taristu ehitustest, mis siis, nagu väljenduti, elavdaks majandust ja annaks tööd. Loodetavast ka 4-realistest nii palju ei räägitagi, küll aga vajalikest ehitustest.


Haapsalus pole aga mitte ainult luiged ja sarvikpütid vaid ka haned.




Muide, variant, kus rong sõidaks Õhtukaldani, on siiski täiesti mõeldav. Muretsesin ühe asjana visuaalse reostuse pärast, aga tegelikult on juba postid ju olemas ja polegi vahet, kas need valgustus või kontaktliini postid? Pealegi, kui tammi kõrval ka kergteed teha, oleks ühed postid kahe "asja" eest.

























Aga mis siis ikka, bussile. Muide, Palivere bussile läks üksjagu sõitjaid. See, et neid on ka praegusel ajal, näitab sedagi, kui palju võiks kohalikke sõitjaid olla kõikide rongide puhul!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar