Blogiarhiiv

reede, 25. veebruar 2022

Põlva - Maarjamõisa bussid.



 

Põlva - Tartu maakonnaliinidega millistesse peatustesse on teil Tartusse otse jõudmine kõige olulisem?
(Peatusi saate ka ise lisada)
Added by you
Maarjamõisa
84 votes
Added by you
Kesklinn
58 votes
Raja
13 votes
Added by you
Pauluse
11 votes
Added by you
Tartu Jaam
8 votes
Added by you
Riia Ring
5 votes
Lisas Katrin Vi
Oleneb, kuhu kunagi minna on vaja
5 votes
Added by you
Maaülikool
4 votes
Ei vajagi ühistransporti
4 votes
Added by you
Tarmeko
3 votes
Lõunakeskus
3 votes
Lõunaka apollo kino
1 hääl
Added by you
Salvest
Added by you
Peetri Kirik
Added by you
Annelinna piirkond (palun kommentaaridesse)


Selline huvitavate tulemustega küsitlus. Tänase seisuga (muidugi ei pretendeeri see absoluutsele tõele) on siis põlvakate jaoks kõige olulisem sihtpunkt Tartus Maarjamõisa, Kesklinn ja Raja ehk sisuliselt Lõunakeskus. Ning ootuspärane on seegi, et Maarjamõisa ja Lõunakeskusesse ei vii neid peaaegu ükski maakonnaliin. Samas viib küll näiteks Tarmekosse, aga selle kasutajaid üpris vähe. Kustkaudu peaks Põlva bussid siis Tartusse sõitma?

 Ülenurme - Riia Ring - Raja - Kaare - Tartu Jaam - Kesklinn kaudu? Tundub loomulik.
Aga lisaks peaks iga Põlva - Tartu bussi ajal ootama linnaliini buss ka Ülenurme peatuses, mis viiks siis ümberistujad otseimat teed pidi Sepa Turg kaudu kesklinna, kui need peatused siiski vajalikud?

Igatahes on see võimalik, enim vajalik loomulikult ka. Bussid praegu jõuavad Tartusse 6.22 (rong 6.25), 8.55 (rong 8. 54), 9.45 (rong 10.11),  Bussid Tartust 8.49 (rong saabub 8.39), 14.30 (rong 14.10), 19.39 (rong 19.41). Selle kõige järgi on näha, kui pime on ametnik või hoopis kui teadlikult ta eirab rongide ja busside sobivust ajaliselt!?

 

Ka päevasel ajal teiste busside puhul tuleb sobitamise võimalused üle vaadata. Hetkel võib bussi ja rongi ajaline vahe küündida ka üle tunni. Näiteks väljub avalik liin 13.34, kiire kommertsliin 14.14. Kui neid oleks võimalik vahetada ja avalik liin läbiks jaama (rong saabub 14.10), oleks asi igatepidi mõttekam? Kommertsliin saaks väljuda varem, seega ka kasvaks sõitjate arv? Sama lugu ka varasemaga, kommertsliin 11. 44, avalik liin 12.24, rong saabub 11.35.


Lisaks vajalik taastada Taro heakskiidul ja populismi toel kadunud varahommikune liin (marsruut väikese muutmisega, nt Ihamaru ja Maaritsa kaudu?) Tartusse, saabumisega Tartu Jaama kl 7.27 ja edasi suundumisega läbi kesklinna Maaülikooli kanti? Tagasi Tartu jaamast aga 10.15 paiku?

Ka õhtul on Tartust ebanormaalselt pikk ajavahemik ilma bussiühenduseta, 17.59 - 19.39. Seega vajalik ka buss Põlva - Tartu - Tartu Jaam - Põlva. Sel ajal puudub küll saabuv rong, on aga väljuv ehk siis buss peaks otsesõiduga Tartust kohe Põlvasse tagasi suunduma, bussijaamast ca 18.35 ehk et reisija jõuaks Tartu Jaama  18.40 (rong väljub 18.54).






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar