Blogiarhiiv

kolmapäev, 2. veebruar 2022

Puhkuse 6. päev - Reidi tee + Väike-Järve Taluturg. Mai`20.

Laupäev, 9. mai 2020

Puhkuse 6. päev - Reidi tee.


Korraks välja, vaatama, kuidas näeb välja promenaad. Reidi tee mind ise väga ei huvitagi, selge, et selle laia tee asemel pidanuks sinna ka tramm mahtuma. Trammiga sai kenasti kohale.





Taas ma jätan põhjalikuma arvamuse avaldamata, eks selleks tuleks veel mõned korrad vaatama minna. Aga selge ka siin, et tehtud on tööd kõvasti. Vastuseta hetkel küll küsimus, mis puidust terassilauad on?  Kui ka siin siberi lehis, pole hullu. Kui midagi tavalist, tahaks loota küll, et need täiega üle immutatakse.


Nii rattatee kui jalutajate ala on mõnusalt laiad. Valgustusposte on väga palju, seega võib see pimedal ajal päris ilus olla. Kohati lambid ka kõnnitee sees.


Russalka lähedal võinuks haljastust ehk isegi rohkem lisada.






Väga meeldis aga see, et puid üldiselt istutatud väga palju! Osadel puhkudel saab tulevikus ka varjulisemal pingil istuda.




Laev saabus sadamasse! Mnjah....



Need saavad tulevikus väga mõnusad istekohad olema!Ühe miinusega - pole seljatugesid. Kadriorust tulles näeb vanu ja uuemaid seljatugedega pinkide variante. Väga mugavad! Miks aga aina rohkem unustame mugavuse?
See tuleb eriti meelde, vaadates Tammsaare parki ilmunud uusi pinke! Raha kulutame palju, aga teeme võimalikult odavad?








Bussipeatusi aga ei ole suudetud siin normaalselt teha, ikka need samad peldikud, mille eesmärk on vaid reklaami pealt teenimine.


Pole veel juhtunud FB-s nägema, aga suve poole saame kindlasti korduvaid postitusi. Kus jalakäijad kakerdavad ratturitel jalus jne?



Katuseta?Mis on eesmärk?






Kus aga on tähistatud joogivee kohad?



Kesklinna osa on aga nii täis ehitatud. Harva ju satun sinna, kuidagi märkamatult täieneb.





 
 ************************************************************
 

Laupäev, 2. mai 2020

Väike-Järve Taluturg


Esimest korda sinna minnes mõtlesin, et kas tegu tavapärase viletsa valikuga talupoega, mis varsti sussid püsti viskab või midagi muud. Kui aga vaatasin kodulehelt, et seotus Tartu Lõunakeskuse talupoega, tekkis usk! Seal on kõva valik erinevaid kaupu. Ehk ka siin?
Esimene miinus torkas silma juba tulles. Tulin rongiga ja jala, mitte autoga. Ja kiiret autoparkimise võimalust siin ei ole. Kui tahta poodi korraks sisse "hüpata", siis on see ajakuluga seotud ja see võib palju potentsiaalseid kliente peletada. Magistraali värk! Õnneks aga on vähemalt bussipeatus siin, nii saab bussiga sõitja "hüpata" ja järgmisega edasi sõita! Kuid selge on see, et selle nishi puhul on ka iga väikese ostu tegija oluline ja hetkel see ei ole oludest tingituna soositud.

Teisest küljest on muidugi kaubavalik nii palju paremuse poole, et tasub ehk ka pikem seisuaeg tekitada ja valida, hoolega. Mul küll külmkapp talutoodetest pungil (tellisin kullerite jm endale ja ka töökaaslastele head-paremat), seega seekord ostsin vaid mõne maiuspala. Või hoopis talupiima. Noprilt. Kusjuures natuke isegi pelgasin, toorpiima asemel ostsin pastöriseeritu....
Miks olen ka pelgama hakanud? No ise ka ei tea....





























Siin oli tõesti head kaupa nii palju, et silme eest võttis kirjuks. Puhtalt oma maitse-eelistustest lähtuvalt aga toon üht-teist välja. Pood ehk turg on alles uus asi ja kõik alles kujuneb välja, kuid oma eelistusetes ei ole ju keelatud mainida?
1. Rannapuural siin mitmed tooted, puudus aga lutsumaks. Imehea, sada korda parem kui tursamaks.
2. Hõbekala mitmed tooted olemas - super! Sest tõesti tegu imeheade asjadega!
3. Peipsi Kalatööstuse konservides rohkem vedelikku kui kala, OÜ Latikas omades aga kala kõvasti rohkem.
4. Ideafarm, Epi Talu jt tooteid veel polnud. Ometi, tegu heade toodetega, eriti nn marjaketshupid.
5. Vändra Kalatoodetest tunduvad paremad Paadi Talu omad.




Maidu omad head! Nii head, et kuna pole väga "kanged" siis purgid saavad kiiresti tühjaks!





Kõlleste tooted alati head!









Hoian aga väga tugevalt Taluturule pöialt! Soovitan Teilgi minna ja anda oma panus! Teie maitsemeeled saavad tasutud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar