Blogiarhiiv

teisipäev, 23. august 2011

UNUSTATUD KÜLAD?



http://www.maaleht.ee/news/uudised/arvamus/unustatud-kulavanemad.d?id=55475986

Üks vastus oli ka Nädalises.

Liikumine KODUKANT.

http://www.kodukant.ee/index.php?id=103406

http://www.kodukant.ee/index.php?id=103889

Külades üle Eestimaa on kindlasti tohutult asjalikke külavanemaid, tänu kellele ( ja ka külade elanikele loomulikult) vägagi palju tehakse ja kelle panust on raske ülehinnata.
Liikumine Kodukant tundub aga olema rohkem koolitustele jms kui reaalsele külaaitamisele keskenduv liikumine. Või eksin ma?

Linkide hulgas on üks üritusest - külavanemate suvekool 2010. Toimus Mustjõel. Tollal oli Mustjõe Kõrtsitalu sügavas mures, et uus Mustjõe peatus ehitatakse vaid paari inimese pärast neist nii kaugele. Püüdsin ka aidata jõuda kasvõi kompromissini, kuid EVR-i ja Anija vallavalitsuse jäikuse tõttu ei muutunud midagi. Nüüd peaks muidugi lootma, et anija vallavalitsus tagaks hooldatud ja korraliku tee rongipeatusest Kõrtsitallu. Millegipärast ma seda neist aga ei usu...
Suvekooli ajal koguti ka allkirju, aga tavapäraselt polnud ka neist abi. Ametnikud tegid ikkagi nii kuidas NEIL mugavam.
Mida võttis ette aga liikumine Kodukant? Kardan, et ei midagi, kuigi ei tea.

Pöördumistele ühispeatuste asjus sain aga Kodukandilt väga tõrjuvaid vastuseid ning hulganisti tunnet, et ollakse ükskõiksed. Ometi peaks olema külaturud ja -platsid väga vajalikud, rääkimata raha säästmisest asjade tegemisel...

Oleks tore kui keegi mu kahtlusi hajutaks!?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar