Blogiarhiiv

pühapäev, 7. august 2011

PLANKING = PLANGUVÄRVIMINE?

http://www.postimees.ee/520766/planking-kas-lihtsalt-veider-meelelahutus-voi-lauslollus/

Tõepoolest, mis see on? Olen samuti mitmel korral sattunud peale sellistele uudistele. Uudis see kindlasti on, aga mis taseme`? Nagu me ühiskond, milles aina rohkem mõttetusi?
Jagan siin Märt sultsi arvamust. Hängimine, planking, tshillimine... teatud sarnasust sellistel asjadel on. Mis tuleb aga hiljem? Samasugune mõtlemise puudulikkus? Oma aja tühja raiskamine? Kas olukord, kus mõtlemine mandunud ja vähegi asjalikumad huvid puuduvad, viivad lõhkumisteni ja laamendamisteni? Kasvõi nagu hiljutised kalmistu vandaalitsemised ja Barklay De Tolly mauseoleumi alal lõhkumine?
http://www.valgamaalane.ee/520906/vandaalid-ruustasid-muuseumi-rajatisi/

Just veidi tagasi korrastasin oma mündikogu. Aegade jooksul olnud päris mitmeid hobisid. Koolipõlves sai kogutud Norma märke, marke, tikutoosietikette, hiljem isolaatoreid, münte, pudelikorke. Eks paljud seda teinud, erinevate tulemustega ja erineva hasardiga. Sellistel kogudel on alati mingi ajalooline väärtus, võimalus teiste kogujatega suhelda, eneseharimine, isegi võimalus tulevikus kellelegi need jätta!
Hobisid on muidki olnud ja on. Loodusvaatlused, matkamine, pildistamine, muuseumis tegutsemine ja muudki. Muide, artikli fotode hulgas on mõni päris andekas foto!

Mõttetute ajaviitmiste asemel on tõepoolest sadu erinevaid ajaveetmisvõimalusi. Palju spordialasid, millega tegeleda, olgu siis jalgpall, laskmine, male, raskejõustik, rattasõit jne. Meil läheb raudselt kaotsi kümneid talente ja ega maaspordimängudki poleks mingi viletsa taseme näitaja? Oma energia võiks kulutada muuseumides, loodusretkedel, külaüritustel ja sadades kohtades. Miks ei viitsi? Häbi on või? Tase ei võimalda? Alaväärsuskompleksid?



Kiisal tehtud inimestele palju häid asju. Rattateed, istepingid, suunaviidad. Pidevalt aga leidub keegi, kes ei oska teha muud, kui ajuvabalt tegutseda. Milles on põhjus?
Planking oleks kindlasti vähem kahjustav. Kui just puid sellepärast maha ei lõhuta, et plankingu pilte teha!?

Minu jaoks selline tegevus absoluutselt mõistetamatu. Kusjuures, kuidas üldse kellelgi tuleb pähe minna lõhkuma kalmistutele? Või teha kunsti teiste vara rikkudes?

Enamus selliseid asju saab sündida vaid mandunud ajudes. Kahjuks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar