Blogiarhiiv

teisipäev, 23. august 2011

DOPINGUT HOMMIKUSÖÖGIKS 2

http://sport.postimees.ee/538628/fis-langetas-veerpalu-suhtes-lopliku-otsuse-suudi/

langenud kangelasest
23.08.2011 12:09
räägitakse head või vaikitakse, arvan, Andrus on vähemalt aupakliku vaikimise ära teeninud, koerte haukumine jäägu koerte lõbuks.
Olen ikka suuresti tugitoolisportlane ja elan kaasa headele võistlustele. Ka Andrus andnud väga palju positiivseid emotsioone! Neid vajame kindlasti me kõik. Minu lemmik suusatamises küll olnud Jaak Mae ja Silja Suija. Kuid kaasa elanud teistelegi eestlastele otse loomulikult. Kas nüüd kuningas langenud?
Kindlasti on loomulik, et sportlased peavad tarvitama mingeid aineid, sest koormused meeletud. Piir lubatu ja keelatu vahel kindlasti imeõhuke! Ning pead olema väga põhimõtteline, et mitte ahvatlusest üle astuda. Teatud mõttes see võrreldav sõltuvusega. Kes viina visanud või narksi võtnud, see kindlasti kursis, et raske on loobuda naudingust, mida need justkui tekitavad. Pohmellile mõtlemine ei aita end muuta. Nii võib ka sportlase jaoks olla kui narkootikum eesootavad võidud, aupaiste ja loomulikult ka raha. Kes tahaks sellest loobuda?
Filosoofiline maailm. Ometi tahan olla optimist, kuid aususe piirid sunnivad vahel vägagi skeptikuks. Kui tehtut üritatakse "parandada" tuntud advokaatide abil, siis minu jaoks sellel kirbe maik man. Liiga palju on kohtupraktikas lugusid (eks teiegi olete nende tagajärgedes tihti kahelnud?), kus justkui päriselt süüdi olevad inimesed hea advokaadi abil ennast välja keerutavad!? Pestakse nimi puhtaks juristide abil? Mina enamasti ei usu seda. Kahjuks ei usu ka praegu! Andrusest kahju. Mitte sellepärast, et ta vahele jäi. Vaid sellepärast, et tõenäoliselt ta tarvitas keelatud aineid.
Võin ju koer olla, kuid kas peaksin aupaklikult vaikima, kui kangelane pattu teinud? Head on temast ehk paljugi rääkida, kuid vaikima ei pea sellepärast, et ta justkui tavainimesest kõrgemal. Ongi, sest palju meil olümpiavõitjaid või maailmameistreid!? Kuid minu jaoks ei muuda see kedagi inimesest kõrgemaks. Ehk jumalaks, keda pimesi kummardada.
Liiga palju peetakse siin ilmas normaalseks keelatut. Ehk ikka peaks hommikusöögil leppima putru ja piimaga?
Loodan, et varasematel aastatel suutis Meie Andrus ikka loobuda piiri ületamisest? Tahan seda väga uskuda ja osaliselt ka usun. Kuigi praegune jätnud hinge õige tillukese kahtluseussi.
Loodan, et mees jääb meheks ja avalikkuse eest ennast kõrvale ei hoia, vaid julgeb silma vaadata ja öelda, et vähemalt VAREM ta olnud puhas...
http://sport.postimees.ee/430232/veerpalu-eluga-tuleb-edasi-minna/

****************************

Tahaks loota, et sellised puudused asja juures tõesti mõjutavad!  Tahaks uskuda...

http://sport.postimees.ee/538938/otseulekanne-veerpalu-pressikonverents/

**************************
http://sport.postimees.ee/540874/kiudma-ei-jatka-suusakoondise-arstina/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar