Blogiarhiiv

neljapäev, 4. august 2011

AMETNIK JA RAHVAS 14 - VAIDLEMINE

http://www.tartupostimees.ee/516906/arvamus-eesti-e-riik-ja-reaalne-elu/

E- riigi koha pealt polegi ma eriline teadjamees. Jah, niipalju tean, et meilile vastatakse (kui vastatakse, sest paljude lapsetuba pole olnud piisav, et elementaarne viisakus välja lööks!) ja et ega vastus ei pea olema sisuline. Piisab kui lollile mett moka peale määrida ("Täname huvi tundmise eest...") ja edasi mitte midagi teha. Või vastata, et "meie ei jaga eelkõneleja seisukohta" - tuleb mõnele tuttav ette? Nii ütles kunagi ka Agu Sihvka.


Ometi meenus vaidlus kunagi ammu Eesti Energiaga. Nagu abivalmid ja naiivsed inimesed ikka, olin nõus omal ajal tegelema ka maja üldvalgustuse arveraamatuga. Nii maksingi üksiti üldelektri eest. Kord aga tekkis võimalus kolida teise korterisse ja jätsin raamatukese majaelanikele. Hiljem tõi see viga kaasa ligi kümneaastase vaidluse (!).
UUes kohas tegelesin sama asjaga kui korraga tuli kiri, et võlgnen vana koha üldelektri eest mingi seitsmesaja krooni ringis. Helistasin ja teatasin, et olen kolinud, ning soovitasin pöörduda majaelanike poole. Vaikus. Aasta-kaks hiljem alustati lepingute sõlmimist. Läksin Raplasse ja sõlmisin lepingud korteri, üldelektri ja ka krundi elektri kohta. Ootamatult küsiti vana koha kohta, et olen ju võlglane!? Selgitasin asja ära ja ikka veel naiivsena tulin tulema. Paari aasta pärast tuli kiri, et olen veelgi suurem võlglane. Vihastasin ja vastasin kirjalikult. Et pöördugu majaelanike või munitsipaalettevõtte  poole.
Edasi taas vaikus. Kuni ühekorraga tuli inkassonõue, mille hulgas siis lisandunud viivis, nii et võlasumma juba kõvasti üle 3000 krooni. Tegin pöördumise Tarbijakaitseametisse, sealse vaidlusega jõudsin niikaugele, et "suurte erimeelsuste tõttu pole võimalik asja lahendada muidu kui kohtus". Teatasingi, et olen sellega nõus!

Selle tagajärjel teatas hiljem EE ootamatult, et loobub nõudest. Sest teadsid, et nad ei saa seda asja võita!

Siiski:

Kes maksis siis kinni kulutatud elektri? Mitte majaelanikud, vaid lihtsalt läls kahjudesse.
Miks kordagi EE asjaga ei tegelenud, ega pöördunud ei majaelanike ega munits. ettevõtte poole? Ei viitsinud!
Elekter võeti seal muidugi välja, aga ametnike pohhuismi see ei õigusta!

Siit õppetund! Ära hakka teisi aitama ega tee midagi tasuta ega lepinguta. Siiski, ega ma õppust võta! Teadmine, et sinu tegevus on kaasa toonud midagi head teistele inimestele, kaalub paljutki üles!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar