Blogiarhiiv

esmaspäev, 28. märts 2011

PUHKAMINE EESTIS 2

Hea meel on aga positiivsete nähtuste ja tegemiste üle. Pikemalt on tegeldud Soomaa bussiliiniga ja Pärnu ning Viljandi Maavalitsuste tegemiste tagajärjel olen selles suhtes üpris optimistlik.
Põhiidee liini puhul oleks järgmine:
Buss hommikul väljuks Pärnust, teeks vahepeatuse Ühispeatuses (Pulli või Tori, reaalsem Tori, kuigi Tori vallavalitsuselt pole kippu ega kõppu), edasi läbi Tipu Viljandisse ja taas rongijaama. Siis tagasi Pärnusse. Õhtul sama ring uuesti.

Küsimus muidugi, millistel nädalapäevadel. Rahuldav variant oleks R,L,P. Siis sobiks natkajatele ja ka kohalikele kaugemateks asjaajamisteks. Ümberistumine aga aitaks tagada liinile suuremad lootused säilimisele, selle kaudu siis ka kindlustunde. Samas oleks võimalik nädalavahetusel perega tulla Tallinnast, Sakust, Raplast jm puhkama. Vajadusel nädalavahetusel mitu kohta läbi käia ja bussiga ööbimispaika sõitma.

Soomaa üks imelisemaid piirkondi ja matkaradu igale maitsele. Lahked inimesed ja Tõramaa infokeskus. Kanuu- ja räätsamatkad. Jõed ja jõed. Puhas õhk ja vaikus. Olen ise mitmeid kordi käinud, ikka aga vähe sellest. Korra sõitsin aga rattaga Torist Kaansoo kaudu Võhmasse. Kargel varakevadel. Peale seda olen rattamatkaks kohase riietuse koha pealt poole targem...

Foto: mina.

Küll mitte Soomaa rippsild, aga vennake Võrumaalt!
Pole lihtsalt oma Soomaa pilte veel arvutisse pannud.

*********************************************************

Näh, täna PM kirjutas rahaeraldusest Pandivere paeriigi infokaartide paigaldamiseks. Kuigi keegi kommentaator arvanud, et eks seegi läheb"paeriigi karstiprakku nagu eelnevadki miljonid, siis ma päris selline kõigist halva ootaja ei ole. Usun, et sellest on taas abi matkajatele, olgu see siis Tamsalus või Kiltsis, kuhu ka ehk selline mõnus Ühispeatus tuleb.
Tuled rongilt või bussilt, astud külapoodi, võtad hea Paeriigi ehk Viru õlle (muidugi võiks kohapeal lausa koduõlut müüa), mõtiskled kaardi ees, kuhu edasi! Ja ongi matka algus head matkaõnne toetav...

04. apr. 10224

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar