Blogiarhiiv

neljapäev, 24. märts 2011

PALJASSAARE

Pidasin oma lubadust ja sõitsin Paljassaarde. Enne minekut küll lumesadu, aga see vaid mõni minut. Paljassaares rajad-teed veel suuremalt osalt lumevaiba all, kuid sai nii sõita kui ratast lükata. linde muidugi vähe, mõned varesed ja ka ülelendavad luiged, tiba ka linnulaulu! Mõnus ikkagi! Usun, et paari nädala pärast liigelda juba päris hea.
Meri suuremalt jaolt jäärüsi täis, kuid tuul liigutab seda edasi-tagasi. Hea muidugi see, et vaatlustorn taastatud, peab lootma, et pätte sinna ikka vähem satub. Kahjuks kaotati masu algul ära valvurid, keda seal varem näha võis.
Muidugi tähtis, et inimesed ei liiguks seal lindude pesitsusajal, aga see keeld rannal ja roostikus alles 1. maist! Mullusest meeles küll, et kiputi seal koeri jooksutama, see pigem vaid teadlikkuse probleem. Paraku koeraomanikud vahel kõige targemad ja kõige vähem oskavad mõelda teistele. Lindude rahule näiteks. Aeg-ajalt tundub, et mõnevõrra mõtlema paneb vaid trahvimine. Vahel muidugi ei aita seegi.
Nautisin tuult vaatlustornis, seejärel läksin Katariina kaile, kuhu tavaliselt pole jõudnudki.
Seal muidugi kulusid ära kaks kaasavõetud pirukat. Lindude toitmine suurel määral pole loomulikult hea, aga et mul vaid kaks imetillukest pirukat, siis ikkagi jagasin neid luikedega.
Jagamine aus! Piruka osa neile, viinerid mulle. Kuigi üks luik sisises lähenedes nii enne kui pärast pirukat, siiski arvan, et põhjus polnud toidu vähesuses, aga eks teine tal kõrvalt lähemalt tuttav..
Kailt mõnus vaade! Osaliselt tuul jää lahelt ära viinud, vesi selge.
Kalamehi oli ka paar meest. Uurisin, kuidas edeneb kuid tänane päev ei olnud neil küll vedamist. Paar tundi ja ei ühtegi kala...
Vahepeal küll kiskus mere poolt lumesajukski, aga see vajus "alla" ära.
Kail sain veidi ka mööda raudteed sõita. Huvitav, mis ajast need rööpad seal peaks olema?
Äratulekul märkasin pollarit või kuidas neid õieti nimetatakse!? Nimetus sealt pealt muidugi tuttav igale ajaloohuvilisele.
Tagasiteel põikasin ka Kopli Kalmistuparki. Lugesin kalmistu saatuse tutvustust ja kurvaks teeb, et aeg-ajalt ei suudeta surnutelegi rahu anda. Sedapuhku siis vene ajal.
Kopli tänaval huvitavad majad, peaks olema päris huvitav piirkond elamiseks. Ainult et kui kino ja/või kultuuritempli asemel kasiino ja vene piljard...

Fotod: mina

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar