Blogiarhiiv

pühapäev, 27. november 2022

Lumi tuli, mis söögilauale?

 

 
Eilne KALALE saade on selline, mis tuleks ära keelata! Nali naljaks, aga kui Korzhets jt seal nii isuäratavaid toite valmistavad ja salamisi hetke ka suitsuahvenat naudivad, siis mina pidin esimesel advendil ka midagi saama! Pole kala nii odav miskit, aga isu ajasid hullusti peale küll. Ahjaa, jõululaadal ühe glögi jõin kah... 

 
Ja näe, kiluvõileib kippus kohe ära unuma! Ega seegi heas kohvikus odav pole, aga vahel võib.

 
Verivorsti või seapraeni lasen veel veidi laagerdada...
Raekoja platsil jõuluturg. Kahju, et väljamaa keeli ei oska, huvitav oleks teada, mida välisturistid mekivad ja kuidas maitseb!

 
 Miski Prillitoosi kartuli valmistamise retsept, aga Selveri liha väga kuiv.

 
Pirukaid ostan ka vahel ja enamasti siis Soloha juurest, see valge kiosk turul. 


Oletame, et ma olen preemia ära teeninud. Ja kui saangi, siis midagi head ma endale luban!
Suitsuangersäga on ikka tõsiselt hea, Peetri Lõheäri teeb seda kohapeal ja jumalikult head on naturaalsed asjad, ilma igasuguse kahtluseta! Aga siiski mekkisin ka suitsulatika pasteeti ja ... kui veel komandale võileivale oma lemmik suitsseakülge .... püha müristus küll. Silmamunad läksid pahempidi...

 
Talvepühade ajal pole kahtlustki - praekapsas, seapraad (tellitud Vorstiabist ja paremat annab otsida nagu ka nende verivorstid, tõelise vere ja majoraaniga). Juurde kartul ja ka kõrvitsasalat ning aitabki. Tõeline pühadenauding ja lauale ei muud!








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar