Blogiarhiiv

esmaspäev, 11. juuli 2022

2018 KADUNUD POSTITUSED - Obinitsa, Meremäe, Vana-Vastseliina, Piusa ja Koidula 1

 

 
Plaan oli minna Obinitsa ja veel mõnda kohta. 
 
 
Ikka muidugi läbi Tartu ja Koidula.
 
 
Postitusi blogi 1. ossa koondades läksid kogemata kaduma pooled 2017 ja terve 2018 Eestimaa Blogi 2 osast.
Õnneks on mul pildid alles, ainult kogu juttu mitte. Nii et rohkem pilte, vähem juttu....

Kuna blogi päises näeb vaid osasid postitusi poolikute pealkirjadega ja oktoobrikuu (teistel kuudel vähem) "uputasin" teiste postituste siia kopeerimisega (VAREM EESTIMAA BLOGI 2 ning 3 ja EESTIMAA LOODUSE BLOGI, lisaks kogemata KUSTUTATUD POSTITUSTE FOTOMATERJAL), siis on vaja ka ülevaadet, mida ikkagi leida. Nii jätkasin veel novembrist 2021 - märtsini 2022

Kui avate 2021 oktoober kuni 2022 märtsikuu lehe, siis IGA KUU VIIMANE POSTITUS ON PEALKIRJAD LINKIDENA! Teie jaoks siin nüüd kerimist muidugi palju, aga see-eest kõik postituste pealkirjad olemas, neile klikates ka neid postitusi näete! Ja võin ette öelda, et suur osa tollaseid, aastatest 2012-2016 olnud kitsaskohti on samad ka täna, seega aktuaalsus pole kadunud. Ajalooks muutunud piltide mõjust rääkimata!

Teine variant leidmaks huvipakkuvat on arvutiversioonis paremal küljel SILDID. Avades mingi, olgu siis kohanime, erakonna, valdkonna vm otsinguga avanevad postitused, alla kerides saab klikata VANEMAD POSTITUSED, avaneb järgmine jne.


Küll aga on tohutult palju neis teemades ilusaid pilte ka Läänemaast ja Haapsalust. Kuidas siis teisiti - Eesti ilusaim linn ja Romantikapealinn! Aga ka kõikajlt mujalt ja kõigest muust postitusi.

Südamest vabandused ja kohtumiseni!








 
Rongiliiklus oli siis hõre ja on seda ka täna. Kohalike poliitikute huvi pole isegi leige mitte, seega on viletsates transpordiühendustes suur osa just kohalike ükskõiksusel. Ning on ju teada, kui palju on võimalused hoopis halvenenud, mitte paranenud.

Setomaa vald on Kagu ÜTK liige, aga ei tee midagi, ei vasta kirjadelegi. Vähe sellest, vallaametnikud on pigem kurjad kriitika pärast, kuigi ei suuda seda ka ümber lükata.


 
Mis sest, et kohti, kuhu tullakse ja tuldaks veelgi rohkem, ei jõua ka mitme käe sõrmedel kokku lugeda.

 
Siin arvasin, et käib uue ühispeatuse rajamine ehk bussipeatus korraliku ootekojaga ja võimalikult lähedale rongipeatusele. 
 
Aga mis on aastaks 2022? Piirkonna suurim koht, Värska, jääb rongilt tulles 40-minutilise bussisõidu kaugusele!!! Kas buss sõidab ka puhkepäevadel? Ei sõida. Rohkem kliente Setomaa vallavalitsusele on vastukarva?

Kuidas värskalased hommikul rongile saavad? Peatus.ee soovitab  kell 4.43 Värskast kõndima hakata, 43 minutiga jõuate Reha peatusesse ja sealt saate bussiga 33 minutiga Orava jaama. Äge, onju?


 






 
Alguses unustati isegi bussipeatus tegemata. Ja tööd said vähesed kohalikud, kuigi lubati suure suuga paljudele.

 
Tolleks ajaks juba peatus oli, aga busse polnud. Obinitsa suuna bussi pidi ootama üle tunni. Ju siis Setomaa vallas on see loomulik, sest bussi pole ka täna? Parim lahendus on auto ja veel parem, kui maksumaksja selle kinni maksab.
Aga ma teadsin seda ja seepärast ka eriliselt ennast häirida ei lasknud. Olin ju mina see, kes juba enne uute peatuste ehitamist
 päevast päeva tegelesin sellega, et asjad saaks paremaks. Kirjavahetus siinse kandi vallavalitsejatega oli nagu hane selga vesi!
 Aga kohalikud siiani vist rahul, sest kui enne valimisi antakse hagu kampaaniale, siis valitakse ikka needsamad logardid. Eksin või?
Siiski, rongilt saab Obinitsa! Kel plaanis homme, teisipäeval minna, siis rong on Koidulas 11.50, Buss väljub 15. 26 ja Tobrovas tuleb vaid 14 min teist bussi oodata. Veidi rohkem kui 4 tunniga oletegi Koidulas rongilt maha astudes Obinitsa jõudnud!


 
Need inimesed panid sinnapoole jugama, mina teisele. Ei hakka ju passima jaamas, kus mitte midagi bussiootajale pole! Ka ilm oli ilus ja nii pildistasin seeni vm, mis silma jäi.




 
Ka merikotkaid oli näha.
 














 


















 
 




 
Bussiootamiseks on tingimused ägedad. Stendi varjus nt, kui ilm juhtub halb olema.










 
 
Isegi võiliblikat nägin.

 
Ning vaated, sh majad, muidugi ilusad. Pildistasin ka bussiaknast












 
Sõit läks aga edasi, sest niipidi planeerides sain rohkem ära näha.

 


1 kommentaar:

  1. Näed, hiljuti Obinitsa Külapäev, Kudre jt ei kommenteerinud eribussi lisamist. Nüüd tulemas Ostrova, jälle ei ole busse. Ja nii 10+aastat....

    VastaKustuta