Blogiarhiiv

pühapäev, 29. mai 2022

Stroomi.

 

 
66 sõidab mõnusalt lähedale rannale, alati saab aga veelgi lähemale. Muide, mulle nii meeldib selle nime kõla, Pelguranna.
 

 
Palju maju siin värvitud, aga mitte soojustatud vist.

 
Huvitavaid maju siin.

 
Võrreldes mõne muu piirkonnaga, on siin ka majadevahelised puud sageli suured, aega olnud palju kasvada. See annab igal juhul piirkonnale plusspunkte.




 
Väga äge, kui mõnes osas oleks võililleheinamaa asemel niidutaimede heinamaa. Aga seda pole lihtne teha muidugi. Ilusam oleks veelgi ja looduse jaoks parem samuti.


 
Viidad väga hea töö! Küll võiks olla stardina kas WC või WC/Vesi vastavalt sellele, kas joogivesi olemas või mitte. Meetrid poleks ka paha kirja panna. Sinised viidad torkavad ka hästi silma kõige muu taustal.


 
Mida rohkem ja pikemalt siin jalutada, siis selle ranna kõva pluss on mõnus haljastus, kohati hõredam või tihedam, aga pidevalt olemas.











 
Ka metsiku kibuvitsamassi sees hakkavad suured puud kasvama ja neid vast  keegi juba ei raiu.


 
 
Haljastus siin üldse üpris paljuliigiline, paplitest sireliteni. Mulle meeldivad vahel ka vanade puude oksastik, selle muster koos rohelusega.




 
Vahva on näha ka liivaluiteid ja neis papleid kasvamas.




 
Sellised joogiveekohad on igati väärt ja vajavadki sp tähistamist ja viidastamist. Et plastpudeleid peaks võimalikult vähe ostma...

 
Väga stiilne käula!



 
Lastega on siin kindlasti igati mõnus olla, neile meeldib siin paljutki. Olgu tegu väiksemate või suurematega.


 
Ka sportimiseks võimalused olemas. Plaanitakse ka uut rannahoonet, samas võiks see olla teises ,kohas kui vana ja vana võiks säilida.


 
Pelgurannas ka mõned "pilvelõhkujad".








 
Üks võimalus, mida igal pool ei ole, on sellised lauad pinkidega. pole mingi probleem katta laud ja tunda puhast naudingut ilusast ilmast, heast seltskonnast ja toidust.



 
Pinke on siin üpris palju, aga usun, et suvel kohaletulijate arvu suhtes võiks neid veelgi olla rohkem. Tunduvalt rohkem. 


 
Juba praegu oli ka jäätisekiosk avatud. Armin ei jätnud võimalust kasutamata.

 
Siin võib hilisõhtulgi ilus olla.





 
Laste mänguväljakud üpris mõnusad. Kõrvaltvaataja arvamus. Kui arvestada, et siinsest  võib kujuneda väga tasemel rand, võib eeldada, et ka neid siin juurde vaja? Sest lapsi liiga palju ühel tähendab juba üksteise segamist. 
Purjelaev igatahes väga stiilne.


 
Niigi saab vaadates aru, et pinke pole kunagi küllalt. Lastega ikka ju enamasti vanemad või vanavanemad kaasas ja heameelega puhatakse jalga. Ega siinne käik pole mingi 100-m jalutuskäik lastega!












 
Et kohvikioskeid nii lihtsalt ei paigalda, on automaadid omal kohal. Aga igaühe juures võiks samuti veekraan olla. Juhul kui automaat nagunii torustiku vett kasutab?


 


 
Nii palju pinke nähes on ikka hea tunne küll mõne koha üle.




 
Tundub, et bussiliine plaanis muuta ja ÜT sõiduvõimalused siin ranna nurga alt vaadates veelgi paranevad. 






 
Mida? Raha nagu raba sellisel inimvaenulikul sektil?






 
Ja tagasi Balti jaamas.

 
Lehvitus korrakaitsjatele ja rõõmu kui palju!



HEAD VAATAMIST!
 
Kuna blogi päises näeb (oktoober) vaid osasid postitusi poolikute pealkirjadega ja oktoobrikuu "uputasin" teiste postituste siia kopeerimisega (VAREM EESTIMAA BLOGI 2 ning 3 ja EESTIMAA LOODUSE BLOGI ning kogemata KUSTUTATUD POSTITUSTE FOTOMATERJAL), siis on vaja ka ülevaadet, mida ikkagi leida. Nii jätkasin veel novemrist 2021 - märtsini 2022

Kui avate 2021 oktoober kuni 2022 märtsikuu lehe, siis IGA KUU VIIMANE POSTITUS ON PEALKIRJAD LINKIDENA! Teie jaoks siin nüüd kerimist muidugi palju, aga see-eest kõik postituste pealkirjad olemas, neile klikates ka neid näete! Ja võin ette öelda, et suur osa tollaseid, aastatest 2012-2016 olnud kitsaskohti on samad ka täna, siis aktuaalsus pole kadunud. Ajalooks muutunud piltide mõjust rääkimata!

Teine variant on arvutiversioonis paremal küljel SILDID. Neid pidi, olgu siis kohanime, erakonna vm otsinguga avanevad postitused, alla kerides VANEMAD POSTITUSED klikates järgmine jne.
Küll aga on tohutult palju neis teemades ilusaid pilte ka Läänemaast ja Haapsalust. Kuidas siis teisiti - Eesti ilusaim linn ja Romantikapealinn! Aga ka kõikajlt mujalt ja kõigest muust postitusi.

Südamest vabandused ja kohtumiseni!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar