Blogiarhiiv

teisipäev, 5. juuni 2012

Uus partei?


Sogases vees püüab vaid poliitik? Sest siis on asi salajane....
Aitäh pildi saatjale.

Pr Liisa Pakosta artikkel on üks ausamaid ja otsekohesemaid (vähemalt väliselt) ja päris hea oli seda lugeda. Kui aus olla, siis üks asi tegi mulle ikka tõsiselt nalja.

http://www.epl.ee/news/arvamus/liisa-pakosta-kui-erakonnad-ei-muutu-tulevad-uued-erakonnad-voimalik-et-hullemad.d?id=64494710

Värskelt ühe erakonna tehtud ettepanek moodustada kriisi lahendamiseks sõltumatutest erakonnaliikmetest (autori sõrendus – toim) Tarkade Kogu kaunistab kirsina kogu torti. Miks mitte sõltumatutest erakonna juhatuse või riigikogu fraktsiooni liikmetest?

Ma ei tea, kes on see särav helkur, kes seda tegi. Kuid sõna otseses mõttes on see totakas. Umbes sama totakas kui veel ekraanile tulemata sarja nimetatakse hittsarjaks või ühe keskpärase laulja laulu hitiks. Milline on sõltumatu erakonnaliige? Ja kuidas see Kogu kriisi lahendaks?

Tegelikult hea artikkel! Aga on sellest midagi kasu? Kas kedagi (poliitikutest) huvitab teiste arvamus? Alles oli siin uudis kui üks Riigikogu liige vaba mikrofoni ajal puldis kõneles ja tema arvamus ei huvitanud mitte ühtegi teist Riigikogu liiget! On see normaalne?

Lisaks artiklis toodud ettepanekule võiks austatud poliitikud mõelda üpris paljudele asjadele. Et oma mainet hoida või isegi päästa. Päike läheb enne looja kui etteheidetega ühele poole saaks. Kuid on asju, mis pole enamikule valijatest meeldinud, ometi jätkub asi vanamoodi. Kui Maaleht kirjutas peipsiäärsetest skandaalidest, siis ei muutunud midagi. Aga kui asi polnud puhas? Kui ausaid mehi mõni kohalik kuningas sunnib tegema midagi vastutahtmist?
Riigikogu aastaringselt tööl!? On see seaduslik? Aus? Õiglane? Riigikogu liige ei võta haiguslehti. Kuidas nii? Äkki võiks ikka mina ka lihtsalt öelda, et tervis na närb ja mõneks päevaks tööle ei tule, eeldades, et palk ikka jookseb? Ehk lubaks ka endale ühe aasta mitte puhata? Kas vähe kuuleb poliitikute või ametnike suust juttu, et puhkus vajalik ja siis inimene jaksab rohkem ja paremini töötada ning laste jaoks saab end rohkem pühendada. Ehk mittepuhkamine ongi põhjuseks, miks mõned oma tööga hakkama ei saa piisaval tasemel?

Sõidan jalgrattaga ja vähendan ökoloogilist jalajälge. Riigikogu liige sõidab autoga, saab kompensatsiooni, liisib jne. On see aus? Miks ei tehta nii, et kompensatsiooni saab vaid ühistranspordiga sõitmise puhul? Ja auto ostmine, liisimine ning muu oleks ikka töötaja oma mure? Sest ka Riigikogu liige on töötaja, hoolimata kõlavatest nimedest "valijate esindaja" jne. Sest kellegi esindaja peaks olema eriti aus ja eeskujuks!

Pr Pakosta! Aga looge uus erakond!? Ärge laske võimalikel populistidel parteimaastikule tulla! Koguge enda ümber ausaid inimesi, näidake ja öelge, et oletegi Ausate Partei!? Või on karta, et ausust keegi ei usus? Mine tea, äkki ongi põhjust?

Ja ärge võtke kilekotiga raha vastu! Parim reklaam on head teod ja ideed, mis ka täide viiakse! Seega ei kuluks valimisreklaamile ühtki senti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar