Blogiarhiiv

reede, 1. märts 2024

MÄRTS - taas kevadet lootmas?

 

 
Kunagi ammu leidsin ühe telefoni ja sai leitud ka omanik. Tänutäheks sain Fotografiska kinkekaardi ja alles nüüd jõudsime selle ärakasutamiseni.
 
 
 
Armin võttis vahepeal pildistamise enda hooleks ja küll talle meeldis neid koode ja silte pildistada.










 
 
Sööma Fotografiska siiski ei jäänud, menüü ei kutsunud (ei pakkunud) positiivset emotsiooni.


 
Supp väikeste pelmeenidega oli väga hea! Samuti ka kalkuni kintsulihast shaslõkk jm, igatahes olid ka portsud nii suured, et tuli osa kaasa võtta.








 
Hommikupäikeses kevadine Tallinn.






 
 
Head ja paremat?

 
Kas aga toidul ja toidul on vahe? (alumine pilt netist).
 

 
Mustreid ja värve.


 
Masinate maailma mustreid on ka. Ehk et mis juhtub siis kui töös ei organiseerita inimese ja masina koostööd. 

 
Ja selleks on vaja sojasodi kaugelt siia vedada, et ülikallilt müüa? Ütle veel, et kaupmehed pole ahnde! Isamaalaste lemmikprofessor ga valetab nii et mitte ainult suu ei suitse, vaid s.... vist kah!
 
 

 Aga Isamaa toetus aina tõuseb? Ehk siis valija on puruloll? Süüdi hinnatõusudes ongi kõik teised, kuid mitte ükski kaupmees?


 
Mina aga käisin Vorstiabis. 

 
 Miks ühed mündid (meenemedalid) on üsna väärtuslikud, aga teised on põlastatud ja kõrvale lükatud? Hõbemündid (enamasti just 1-untsised) on üsnagi hinnas eelkõige suure hõbedasisalduse tõttu. Hõbeda hind pole muidugi võrreldavgi kulla hinnaga, seega võib müügikeskkondades saada 1-untsiste omanikuks parimal juhul isegi alla 30 euro, laias laastus on tavapärasemate hinnaklass 40-50 euroni. Kui need oleks vaid hõbetatud vask-nikkel, sisi küllap oleks müügiväärtus samuti pigem 10 euro ringis. Samal ajal paljud numismaatikud tembeldavad meenemedaleid vuhvliteks jm halvustaval moel, kuigi tegu on sageli rahapadadest tellitute, lausa proof-kvaliteediga. Küll kullatud, aga kulda on nende kattes muidugi mikronites. Kindlasti tuleks tegelikult Mündiärist mitte tellida, sest nende küsitavad hinnad ulatuvad 30-60 euroni ja hiljem neid müües saab heal juhul tagasi 10 eurot. Selline nende väärtus on, kuigi hästi hoituna võiks tulevikus olla hinnaks ka 15 eurot. Kel soovi neid endale siiski muretseda (sest ilusad ja osa meie ajaloost), siis ostke neid vaid väga soodsate hindadega. Minule need igatahes meeldivad ja neid ka ma kogun.






 
Balti jaama turg. Sõõrikujaam. Siiani pea eranditult väga head maitseelamused (vaid hernesupp vedel ja kallis, kuid ka maitsev).



 
FB-s oli taas juttu kullerite parkimisest kõnniteel ehk ootealal Viljandis. Ja küll läks andmiseks, et kurradi autojuhid ja õigustused, et vaid paar minutit ja ohutus jm. Mitte keegi ei alustanud arutelu JUURTEST, et ehk, kes kurradi m... selle kapi SIIA paigaldas? See on ämma parafraseering, kui omal ajal isa tõi Kruusiaugu teele paar koormat kruusa tee parandamiseks, aga see oli veel laiali lükkamata ja ämm sapikaga tulles: "Kes see m... oli, kes need hunnikud siia pani"?
Ehe näide, kuidas ajudeta kapipaigaldajad nagu ka muudel puhkudel, on need, kes tekitavadki probleeme, kaklusi ja stressi!


 
Nii ka Balti jaamas. DPD kapp on norm koha peal, kuigi ka siin autyo peab üle kõnniala sõitma. Omniva kapp aga n.ö. tiheliiklusalal ja tuleks ümber paigutada.

Nagu merelaine vahetusid mu käes Rex Stouti raamatud - Nero Wolfe on lihtsalt niivõrd tippklass! Vantsisin täna raamatukokku ja sain veel 2 viimast. Et mitte plindrisse jääda paari päeva pärast, siis võtsin käsile Agatha Christie.


Sel hetkel Eesti Raudtee on hästi planeerinud, rong Narvast saabub ja 1 minut hiljem Paldiski rong väljub KÕRVALTEELT! Küll aga on tegu Elroni praagiga - Paldiski väljus tunduvalt enne kui Narva rong seisma sai jääda, sest oli pisuke hilinemine. Aga VÕIKS ju ära oodata? Või siis küsida Eesti Raudteelt, miks ikka veel Lillekülas perroone pole?

 
Puutja ja Adolf kõrvuti!


Kobedam meritint on juba üsna kõva sõna! Või vähemalt kõva hind!



Siuh-viuh, sest mis teeb üks "telliskivi" mehele!?


Ikka väga hea on jalutada!

Mida tead sina sitavares loodusest? No, kui parafraseerida meie tuntud filmitegelast. Raul Kirjanen on eriline "emeriitprofessor"!
Aga piisab sellest, et sul on mõni taime- või põõsaliik või kooslus, kus märja ala peale on mõni puu kukkunud ning mingid seened kasvama hakanud...... Mets on nähtav asi, on lihtne näha, kui metsa majandatakse – kui puud võetakse maha, on selge ruumiline häiring. See, et 40 aasta pärast on sinna samasugune mets kasvanud, on 40 aasta pärast.

 
Ma ainult korraks rikun eeskirju....

 
Paar korda olena ma restoranides pardi rinnafileed valinud. Kuiv, nätske, maitsetu. Sp olin Vorstiabis ikka väga skeptiline, aga .... piisas ühest maitseampsust, kui kojutoodud portsust oli pea kohe pool läinud!

 
Roosa kodu!

 
Igasugune välireklaam tuleks keelustada! Raiskav (elektrit, loodusvarasid), hinnatõusu vedur, häirib liiklejat, puudub vajadus jne.



 Mina ju ka vaid korraks....
 

 Mina maakana siin ei tahaks elada....
 
 
... õnneks on ka vähemvalesid valikuvõimalusi. Põhja-Tallinn on kindlasti üks paremaid. Nagu ütlesin, olen maakas, väheke kohtlane ja aeglane...

 
Ja kuigi tervis või iga või laiskus paneb vähem liikuma, siis peab ikka vahel mõnes poes väikse ostu tegema!





 Ei tea, kas hakkan ikka päris vanaks jääma? Vaatasin just Isa Browni. Mõnus ja lihtne krimka, padre (inspektor on ikka eriti hea miimikaga, eriti kui ta padre ütleb) osatäitja muidugi kümnesse. ta sobis ju oma olemusega ka Potteri saagasse ülimalt! Ja vahel on sari ikka vägagi südamlik, nagu tänagi. Kuigi mis siin vanadusest, eks ma olegi olnud mingil määral sellise olemusega, mis vahel asjade üle heldima paneb...

Nüüd siis aga taas rida puhkepäevi, täna sain siis isegi ühe ammuse plaani osaliselt täide viidud. Neeme ootab ehk et miks mitte käia ära Rohuneemes, Tammneemes, Leppneemes...
Aprillist aga muutub veidi "tööplaan" - ühel nädalal ma tööl nädala alguses, teisel nädala lõpus. Ja on ikkagi hea käia tööl, nii ses mõttes, et ei losutaks aina kodus, kui ka seda tööd selles firmas on vägagi hea teha! Suhtumine on kiiduväärt ja ega vist palju selliseid ettevõtteid polegi! Ning mida edasi, seda rohkem tahaks näha head tulemust! Et töö laabuks (täna kordi kiireminigi ju kui aastaid tagasi), teistel oleks lihtsam ja kord oleks majas. Kasvõi tolmukord, haha...

 
Pidavat olema kasulik tervisele. Igatahes oli kardetust vähem viha maitsega ja üsna mõnus jook.

 
Ja ühel päeval käisin ka juuksuris ära.... 

Oeh, mõtlesin, et täna siia rohkem ei kirjuta. Aga äsja.... kuhu on kadunud ikkagi eestlase mõtlemisvõime ja loogika? FB-s kommneteerisin, et suur osa puidust sobib ehitusmaterjaliks, mitte ei pea seda kallites tehastes pelletiks tegema ja ülikaugele vedama. JÄLLE tuli üks kohe esinema, et "ei tea miks peaks mõni metsaomnik palgi pelletitooraineks müüma"? Püha müristus, ise ei saa aru, mida mingi sõna tähendab? Kas ehitusmaterjaliks on ainult palk? Ma rääkisin hoopis aepuruplaadist jm, mida saab teha raiejääkidest, rääkimata sellest, et suur osa neist kõlbab meie ahjudesse ka kütteks. Ilma kallilt ümber töötlemata! oh, issand-issand... Enam ei ole piisavalt iseloomulik seegi kui öelda viisakalt: "Loll nagu saabas"! See on saapa solvamine...


 




 
Jänkud vist ei olegi müüt, igatahes kellelegi nad midagi toovad. teised peavad ära arvama, kas lauale pandud võrokammi, põdra või mägiveise liha. Aga väike pühade tillikas - hülgeliha! Ning kogu pidsöök oligi hea!



aamatukogus unustasin neljapäeval käimata. Jääb üle vaid telekat vaadata. Või natuke korrastada Eestimaa Järved, Jõed ja Rabad grupis albumeid. Kahju on ikka vägagi, kui meie inimesed ei viitsi tutvustada teistele omi käike ja kogemusi. Ikka selleks, et iga huviline saaks kogu vetemaailma hõlmava info kätte kiiresti ja ladusalt. Taimestikust matkaradadeni. Minu jaoks on see hoolimatus. OMA üllitis, olgu siis blogid või FB postitused vm, neid oodatakse küll vaatama ja laikima. Aga sulandada see üheks tervikuks, anda panus "kambatundest" lähtuvalt ümbritseva nägemiseks - seda ei ole!
Ja ikkagi tunnen, et olen ise selleks andnud rohkem kui vast pidanukski ja tunnen selle üle vaid sügavat heameelt!

Mis sest, et rabade ja soodega keerulisem, pole kindlaid piire ja üks sisaldab mitut. Algus aga on tehtud ja igaüks saab ka siin kommenteerida:

 
Ja mis siis telekast positiivsust annab? Oi, Tänaku peale ei taha mõelda, jälle ebaõnn! Ta ise elab selliseid asju kindlasti kõige rohkem üle! Kuid mindki sunnib aeg-ajalt meenutama, et ma ei vaata täna ega homme seda rallit. Kui just midagi väga positiivset ei ilmne. Niisis lähen parem ajas tagasi. Balthasar Russow ja Kolme Katku Vahel. Omaaegselt ehk üsna tollase taseme film, täna on ehk ajast maha veidi jäänud, aga tasub vaadata. Ja raamatule mõelda.
 
 
Õues oli aga vahepeal lausa kevadsoojus! Ja vahel saab aidata kellelgi kuulutust kõige kõrgemale riputada. 

 
 
Mis see rohepööre aga õieti on? Kas see, kui lõpetatakse väga kaugelt millegi sarnase, sisuliselt kõige ebanaturaalsema sodi sissevedamine?




 
Või see, et ilusat ja mõõdukalt valgustatud linna ning kõnniteid näeksime säästva valgusega, mitte tuumajaama lõõmamisena? Ja kuskohast üldse sünnivad aferistid?

 Igav on. Nagu mainisin, raamatuid ei laenutanud sel nädalal.Telekast väga palju pole vaadata, FOX jm kanalid täis juba 10 aastat korratavaid seriaale, küll häid, aga korduvalt nähtud ja midagi uut väga peale ei tule. Üks vaadatav oli isegi, mingi Mõrv meie majas vms. Eesti kanalid üsna põhjalikult täis rämpsu või ka üsna häid saateid, mis aga pole minu huviorbiidis. Mõlemad jäävad vaatamata. Läheks välja ja kaeks midagi? Kaugemale minekuks kell vist juba liiga palju. Lähemale? Eile tegin juba ühe veidi pikema jalutuskäigu, aga jalg teeb ikka ettevaatlikuks.

Isegi FB-s pole midagi huvitavat. Usundiõpetuse teema vast küll, aga olen oma arvamuse öelnud ja pikalt siin-seal vaielda ei viitsi.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar