Blogiarhiiv

kolmapäev, 13. märts 2024

ETV+ - olla või mitte olla.

 

 
Vaatan ETV+ hommikusaadet sel nädalal, Kohv+, et mõista, mis mõte sellel kanalil on. On juba tegelikult arvamus, et selle kanali ülalpidamine on mõttetu maksumaksja raha raiskamine. Integreerimine? Igal juhul väga kahtlane! Pujäänist venelane, kes siin elab, nagunii ei vaata ja oma maailmavaadet ei muuda. Eestit oma koduks pidav venelane on aga küllap rohkem või vähem eesti keele selgeks saanud ja kui vaatab, siis ka muud. Seega, kui kange tahtmine on mõnele venekeelsele saatejuhile maksta, miks selleks ei kõlba ETV2 näiteks?
 
ETV+ kanal peaks muutuma Eesti Turismikanaliks, seega tuleb juba täna mõelda, kuidas "integreerida" ehk pool saatejuhtidest Terevisiooni, Ringvaatesse ja/või omaette saatesse põhikanalitel. Kanalist olen varemgi kirjutanud, aga taas pole ühtegi poliitikut, keda Eesti tegelik areng huvitaks.
 
 
Esmaspäev
Saate alguses üsna huvitav intervjuu koduuurijaga. Nii võiks tõlkida sõna kraeved. Venemaal mõned aastad tagasi talkistusi omanud  Shiskin elab nüüd paar aastat Eestis ja vaatab ning kirjutab kõigest, alates kalmistutest kuni kaevuluukideni. Miks ei võiks see olla eestikeelse Terevisiooni osa? Koos arusaama kasvatamisega, mida näeb ja tunneb selline inimene.
Edasi hommikuvõimlemine, Eesti - Taivani sõprusühingu tegevus jm - osalt mõttetused, osalt aga teema, mis loomulik ka eestlaste vaadatavates saadetes. On sellest juttu ka seal? Pole aimugi.
 
Lastevanemate akadeemia? Narva kolledzhi esindaja rääkis sellest, kuidas aidata lapsevanematel hakkama saada laste teises keeles õppimisega. Kas aga kolledzhi kodulehe lingil ei peaks olema ikka LAPSEVANEMATE akadeemia? Küllap on see uuema eesti keele omapära, minu jaoks kuidagi võõras. Aga see selleks. Ehk on sellisest saatelõigust ka kasu, aga jällegi, miks ei võiks eesti vaataja teada, kuidas asju lahendatakse?

 Teispäevast saadet ma ei näinud, sest Elisal mingid tarkvararikked. Kolmapäev.
Kiirlaenud ja papilloomviirus - info taas oluline vaid venelastele ja vene keele oskajatele? Ki siin mureks eesti keeles õppimine, siis miks ei piisa selliste teemade kajastamisest eesti keeles? Ehk siis ei oleks nii üleolevalt möödunud aegadel suhtutud eesti keele õppimisse? Ehk et venekeelne kanal on pigem kahjuks kui kasuks.
Ka edasine oli selline, mis võiks vabalt olla Terevisiooni osa, olgu siis pealegi võimalusega tellida subtiitrid või ka automaatselt subtiitritega. Sellega muidugi tegeleda ei taheta, küll aga soovitakse raha asjatult kulutada kogu venekeelse toimetuse ja kanali ülalpidamiseks.
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar