Blogiarhiiv

neljapäev, 2. november 2023

Mööda sügisilusat tänavat koduste toitude manu.

 

 
Rohelus on selleks aastaks hääbumas ja kuigi ehk pole tänavu nii säravaid sügisvärve kui vahel, siis ilu on ikkagi Ilu on ju vaataja silmades! Ja kui PALJU ma täna seda ilu nägin!
 







 
Korralikud ja vägevad konteinerid, aga varjavad üksiti ka vaadet autodele. Nii et, ettevaatust!

 
Tohutu erinevus vaadetes. Puid on palju, ilu ja võlu! Poste palju, annaks mõnele kaigast....
Aina enam saab aimu, et kõige hullemad asjad siin tänaval on postid! Tänagi tegeleti järjekordse ülekäigu märgiposti vahetamisega, mis oli lõmmi sõidetud! Talvel alles hakkab siin "nalja" saama lum,elükkamise jm seoses!
Muidugi on neil ka mingigi positiivne nüanss, ei lase nii vabalt mõnel autojuhil SUURE kaarega kõnnitee kaudu sõita igal teelõigul.





 
Esimest korda vaatasin aga seda maja uue pilguga - aknad tundusid ebaproprtsionaalselt väikesed. Mitte et see tingima sealseid elanikke vast segaks, lihtsalt selline tähelepanek.



 
Kui siin jääb kergesti mulje, et ei viitsita lehti koristada, siis tegelikult on lehti lihtsalt väga palju. Ja ongi ju ka koristatud, omajagu libedaks igatahes märja ilmaga lehed kõnniteeplaadid teeb.




 
Nautides vaadet kodudele, ootasime koduseid praade. Muide, ka kohupiimakook oli väga heal tasemel, aga see pole minu arvamus. ma nimelt kohupiima ei armasta. Kindlasti on aga tunnustust väärt, kui söögitegemisel hinnatakse maitset kõige tähtsamaks!


 
Siinse kahe foto võrdlusel saab aga aimu, et kui postid on jubedad ja mittevajalikud, siis mida silmatorkavamad postid, seda hullem! Igal juhul on üks suurimaid puudusi visuaalse vaate rikkumine, seda siis takistavate elementide ja tohutu raharaiskamise kõrval. 
Ootan juba pikemat aega LOV-ilt ja/või vanemalt vastust, kui paljud selle tänava kõnniteed protsentuaalselt on linna hallata/koristada, kui palju kinnistute all. Siiani ei midagi, millegipärast on jälle tegu teemaga, millele LOV vastata ei taha. Miks küll?





 
Ainuke stolb, mis siia tundub sobivat, ongi see kuulutustetulp.

 
Aga ehk võiks linn mingi projekti või kampaania a la "Kolemajad Kauniks" raames pakkuda vahel toetust? Näiteks fassaadi katmiseks puidust laudisega? Seda muidugi siis koos tingimusega, et ka varikatused tehtaks stiilsed. Pildistasin meelega selle nurga alt (tavaliselt seda tengi, kui mingi vaatenurk silma torkab. Ika selleks, et täiuselähedaselt püüda edasi anda seda, mida märkan,  Või alumise pildi järgi öeldes, oma nähtu surun sellesse raami, mis mulle "kangastub".

 





 
Aga mis krt siin ikkagi sünnib? Autojuht imestab, kas nii ei tohigi sõita või? Kas nüüd ettevõte on pannud peale nii kohutava ajakoormuse? Või arvavad mõned juhid, et vaja on säästa tilk kütust? Uljalt ja lustlikult, husaarikombel sõidetakse nagu ma ei tea kus. Krt küll, kõige muu kõrval ajab see ju ka lapsi segadusse, neid, kellele on õpetatud, kus on kõnnitee ja seega ka (suhteliselt) ohutu või vähemalt reeglite järgi!?
Minu arust peaks hakkama tegema juba nii, et LE rikkumisel tuleb trahvida autojuhti ja ka firmasid!?!? Ma edasi ei kommenteeri, muidu võin ikka väga räigelt elementyaarsegi viisakuse unustada...


 
Kalamaja pagarikotta oli ka asja, vaja torti tellida.




 
Ma ei tea kindlalt, kas kõikidel tänavatel märgid olemas, aga kus vaatasin, seal olemas. Muide, kui Vana-Kalamaja kohati peatänav, siis peaks ehk nii olema kuni Kotzebue väljakuni?



 
Mõnel pool on tshakrad aga juba nii vägevad, et peab vist puud maha võtma... 


 
Kui ühes kohas on vana puu poole jämmum, kui metallresti kaar, siis teisal on jäetud ruumi puu kasvamise kaugemaks tulevikuks.






 
No on tänav kirju-mirju, aga ilus igatahes!







 
Kas aga peab olema märke kord enne väljasõitu peateele, kord hoopis mingi teise posti küljes? Kui palju peab autojuht ikkagi pead kruttima ja silmi pööritama?



 
Kesse lauliski kunagi: 
"Tallinn, mu Tallinn, sa postide linn, 
Tallinn, mu Tallinn, sa rohepealinn..."



 
Ja nagu tellimise peale, tuligi lehekoristusauto! Tõsi, postid segavad täiuslikku koristamist, ehk jälle oli õigus minul...











 
Ja kui juba siin, on vaja ka siia sisse astuda!











 
Jäigi üle veel vaid turgu minna ja osta parimat! Ilmeksimatult imehead!



 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar