Blogiarhiiv

pühapäev, 6. märts 2022

Lineaarprügierakondade rohepööre ning Eesti 200 toetab maheküüditamist? Märts 21.

 

Reede, 5. märts 2021

Lineaarprügierakondade rohepööre.

 

 
Kui palju heitmeid tekitab mitte see auto vaid need suured teed-viaduktid ja tänavavalgustus?
 
 Taristuinvesteeringutest läheb 34 miljonit eurot Rohuküla raudtee ehitusse, 31 miljonit Ülemiste ühisterminali rajamisse ja 26 miljonit Vanasadama trammiliini ehitusse. Maanteetransporti tehakse investeeringuid 159 miljoni euro ulatuses, rahandusministri sõnul ei ole kindlad lõigud veel paigas, kuid see tähendab ka maanteede neljarealiseks ehitamist.
 
 Uue perioodi 3,4 miljardile eurole lisaks arutas valitsus ka kliima- ja energiapoliitika meetmeid ning moderniseerimisfondi Eesti osa. Mõlema rahaline maht sõltub CO2 ühikuhinnast enampakkumisel, kuid prognoosi järgi võib moderniseerimisfondist laekuda tänavu 19 ja järgmisel aastal ligikaudu 21 miljonit eurot. CO2 kvoodikauplemisest võib prognoosi järgi laekuda tänavu ca 29 miljonit eurot.
 
 
Ups, lineaarmajanduse erakonnad?
 
Sellised on siis plaanid! Osa neist igati mõistlikud (pika puuga Rohuküla raudtee), osa aga puhtalt euroraha tagasikantimiseks Euroopa suurettevõtete kasumiks. Seda siis samal ajal kui eriti Jüri Ratas ja Keskerakond armastavad rääkida (Ida-Virumaa) rohepöördest, tõmmates võimalikult palju raha ära Jõgevamaalt jm. Kuid meil on veelgi edumeelsemaid lineaarprügierakondi nagu EKRE - kes hoopleb, et ollakse ainukesena Ida-Virumaa jaoks lubamas olulist REGIONAALPOLIITILIST meedet - 4-realist maanteed täies ulatuses!

Ma ei tahaks uskuda, et arusaamad on ainult nii mädanenud, pigem on suures osas põhjuseks soov võimule saada ja jääda, lubades asju, mida saab teha teiste rahakoti arvelt. Muidugi ongi arusaam keskkonnast ja selle tähtsusest nõrk ning sellest räägitaksegi vaid endast targa mulje jätmiseks. Ja EKRE puhul on sellest kõige rohkem kahju, sest mitmes olulises asjas ollakse ju tõepoolest parimad ja ainukesed!

Neil tasuks vaadata tänahommikust Osooni, kuigi kahtlen, kas see midagi muudaks. Kui ikka aru ei saa, siis ei hakkagi saama....

Kuskil oli kirjas ka Rail Balticu rahastuse kogusumma perioodiks, aga hetkel ei leia. See oli vist üle 300 miljoni, lisades Ülemiste ja omarahastuse, sisuliselt juba 400 milj. RAISKAMISEKS!!! Vaid lineaarmajanduse "eksperdid" suudavad raha kulutada vast isegi kümneid KORDI rohkem, kui talupojamõistus soovitaks. Kui Ülemistele planeeriti uusi perroone, sai korduvalt räägitud, et vajalik oleks ka mingisugunegi ootepind. Näiteks tunneli asemel klaasgaleriina üle raudtee, mis võimaldanuks selle lahendusega see ka tagada. Oma reisija aga ei huvitanud mitte ühtegi poliitikut ja nii ootavad reisijad tänini rongi lageda taeva all. Nüüd siis plaanitakse ehitada mittevajalike "lisadega" koloss 31 miljoni eest! Ehk siis kui suur osa plaanitavast on reaalselt seal vajalik ja kui palju läheb kasumina ettevõtjate taskusse? Ning kui palju absoluutselt mõtlematu ja mittevajaliku ehitamiseks? Või see ongi ROHEPÖÖRE ehk keskkonnasäästlik transport ehk kliimamuutuste vastu võitlemine? Heitmete vähendamine natuke ühes nurgas, kui samas teises huugavad sajad tehased mittevajalikku toota?

Maanteede neljarealiseks ehitamiseks kulutatakse plaani järgi tohutult raha, kuigi eesmärk peaks olema kardinaalne vedude vähendamine. Kui eeldada, et üle 300 miljoni eest saab valmis terminal koos jupikese raudteega, siis tegelikult saaks selle eest valmis Keila - Märjamaa - Pärnu -  Ikla raudtee ning küllap saaks ka renoveeritud Via Baltica valdavalt 1+1 laiema teepeenraga maantee! Ühisprojektina. Ja mis veel olulisem, saaks valmis kiiresti! 

Samas pole tegelikkuses ju millegi üle ka imestada. Maapiirkondade bussiliikluseski oli viimane areng Simsoni ajal kui osaline eeltasutud bussiliiklus tehti. Peale seda pole Taavi Aas majandusministrina MITTE MIDAGI bussiliikluse arendamiseks teinud ja rohepöörde asemel raisatakse dotatsiooni ebaefektiivse liinivõrgu peale.

 
Hea on, et omajagu rahastust saavad kergteed. Rohepöördega sobiks justkui ka vähese heitega sõidukid ja ühistransport, aga kui need vuravad maapiirkondades inimestest mööda üle paljude ülikallite viaduktide, siis vähestest heitmetest ei saa siin kuidagi rääkida? Kui juba ühe rattaviaduktise puhul tähendab betoon 100 tonni CO2, siis jube mõelda, mis paisatakse õhku selliste massiivsete rajatiste puhul?
 

Nii et plaanide järgi käänatakse rohepööre lineaarse majanduse prügipöördeks! 

 

 

Esmaspäev, 15. märts 2021

Eesti 200 toetab eestlaste maheküüditamist?

 


Paneks veel rongidesse, saaks kiiremini?
 
Kui vaadata Eesti 200 kodulehte võib tekkida kellelgi mulje, et tegu kaasaegse ja tulevikku vaatava erakonnaga. Tegelikkuses on internatside maailmavaade minevikust ja üliliberaalne olevikust peitunud rafineeritud väljenduste taha. Põhireegel, nende sõnu ei saa uskuda! Kui öeldaks VÄÄRTUS, siis see tähendab ümberpööratut, võltsväärtust. Ja nii kõiges.
Tõese pildi saab erakonna liikmete ja rajude toetajate sõnavõttudest! Kes nende jaoks on inimesed? Mängunupud, kelle ärakasutamise abil liigutada rahasid. Ja üks loomupärane liberaalide omadus: MITTE TUNDA KÜSIMÄRKI! Igasugune komme kõrvale hiilida teatud teemadest ongi see, mis neid eristab mõistusega asjadele lähenejatest.
Inimesed, Te ei vaja oma töö eest väärilist palka! Inimesed, kui vaja, öeldakse, et Te tahategi Eestimaalt ära minna! Inimesed, Te olete rämps! Inimesed, andke meile oma raha ja me hävitame teie maa!

LIsaks küsiks: kui te leiate, et välismaalased ei tohi Eestisse tulla, siis kas keelata ka eesti lastel ja oma järeltulijatel võõrkeelte õppimise ja välismaale mineku ära? Et, isoleerume täielikult ja elame vaid enda tarkusest ja enda poolt toodetud asju kasutades?
Paul Tammert
 miks äärmuslikult? Loomulikult tohivad, aga põhjusega! Armastusest tõepoolest asendamatu spetsialistini. Küll aga mitte sadade asemel tuhandeid, kümneid tuhandeid ja rohkemgi. Kriteeriumiks peaks sisuliselt olema vastuvõetava riigi elanike arv ja mingi suhe sellest.
Mismoodi tuhandete ukrainlaste tulek siia maasikapõllule, lauta, autojuhtideks jm on mõttekam kui oma inimestele töö andmine?
Neeme Sihv
 Ja miks sa siis ei läinud maasikaid korjama, kui meie omad olid hädas ja ei leidunud neid inimesi, kes sinu jutu järgi olid tööta?
Paul Tammert
 miks normaalset palka ei pakutud? Lähed ka tööle, kui pakutakse kaugel asuvas töökohas üpris raske tööga mõnisada eurot kuus? Ning kas peaksin oma töö kõrvale viskama?
Demagoogitseda ei maksa nii et tasub ikka asjast rääkida. Kui palju tõusnuks maasikakilo hind kui korjajale makstaks 50 sendi asemel 1.50 kilost?
Olles ise elanud aastaid Lääne-Euroopa mitmetes erinevates riikides jääb mulle arusaamatuks kuidas Eestis end ise arusaamatult "progressiivseks" nimetavad inimesed soovivad Eestit võimalikult kiiresti SRÜ-sse viia kasvatades niigi Euroopa proportsioonidega võrreldes äärmuslikku endiste NL riikide elanike osakaalu.
Eestis on soome-ugri väikerahvust-eestlasi vaid 65% elanikkonnast ja 30% ida-slaavlasi. Enamik Euroopa riike on 90% pluss miinus homogeensed rahvusriiigid nagu oli Eesti ennem okupatsiooni. Isegi Taanis, kus on 86% taanlasi ja 10% mitte-Lääne taustaga inimesi, tegeleti juba ammu mitte-Lääne sisserände piiramisega. Eesti, mis on Euroopa üks väiksemaid väikerahvusi ja Euroopa suurima kolmandate riikide osakaaluga riik, iga kolmas on ida-slaavlane aga suurendab pidevalt endiste NL riikide sisserännet!
Triin
, tere, nad ei soovi seda. tegelikult vastupidi. aga nad ei oska näha kõiki oma soovituste tagajärgi.
Tõnis Palts
 Muidugi soovivad- meil on ju kõik venekeelsed nii riigi kui erasektori teenused. Kõik on loodud mõeldes vene, ukraina, valgevene ja teiste endiste NL riikide kodanikele, nagu nad ise ütlevad "Eesti on demokraatlik Venemaa- meie unistus". Nüüd rääkida sisserändest siis sisseränne endistest NL riikidest peab olema 0. Ülejäänud nö tarka sisserännet võib kaaluda. Interrinne200 aga kahjuks propageerib just endiste NL riikide sisserännet- lugege programmi, Kristina Kallas loodab tuua massiliselt venekeelseid ülikoolidesse jne (veelkord kõik on kodulehel). Uskumatu, et mõned inimesed on erakonnas, mille programmi nad isegi lugenud ei ole. Ei viita Sulle Tõnis!
Triin Teramäe
 Kelle süü see on, et 19. sajandil eestlaste arv kahekordistus ja osa kolis Venemaale eluruumi otsima ning 21. sajandil kahaneb meie rahvaarv üha kiiremini ja me peame ida-slaavlasi sisse tooma? Seejuures on see siiski parem kui see et tuua sisse inimesi araabaist või aafrikast. Ainuke võimalus olukorda lahendada on see, et hakkame kiiresti tootma roboteid, mis korjavad maasikaid ja hoolitsevad vanurite ja haigete eest ning teevad ka muud tööd meie eest ära.
Peame sisse tooma? Mis jama see on? Me ei pea mitte kedagi tooma. Omal töötajaid veel küllaga ja kui vaja, on ka tagasi tuua! Mis komme on jätta olulistele küsimustele vastamata ja hakata jälle millestki muust rääkima?
Kordusküsimus:
Kui palju tõusnuks maasikakilo hind kui korjajale makstaks 50 sendi asemel 1.50 kilost?
Mina lihtsalt ei mõista, miks liberaalide jaoks on nii vastumeelne teha tööd meie oma inimeste palgatõusu nimel?
Paul Tammert
 Kuulge, ma pean vabandama aga sellisel tasemel vestlus, kus meil tõesti on meeletu tööpuudus, meil on Euroopa ühe väikseima rahvusena suurim muulaste osakaal, kusjuures ühe emakeelega varem okupeerinud suurrahvus ehk iga kolmas on venekeelne-anomaalia kogu Euroopas ja oleme juba praegu kurb väike Venemaa suunaga SRÜ-sse, pluss on 2021 oma tehnilise innovatsiooniga- raakida sellist juttu, et ainus võimalus on endiste NL riikide venekeelseid veel sisse importida on juba sellisel tasemel vestlus, mida ma piinlikusega vabandan ja ütlen, et rohkem nii ebaintelligentne vestluses osaleda ei soovi.
Triin Teramäe
 Vabandan, et julgesin rääkida nii jumalikult intelligentse olendiga! Märgin siiski siinkohal, et Eesti tehniline innovatsioon on maailma tasemel ja selle pärast pole küll põhjust häbeneda! Noh, ja lõpuks - mis on siis sinu lahendus peale sulgumise ja eitamise?
Neeme Sihv
 Probleem on tõepoolest ostjates. Kui meie inimesed eelistavad osta poola odavaid maasikaid juba praegu, siis on raske hinda tõsta. Seda saaks teha siiski, kui ei müüdaks mitte lihtsalt maasikaid, vaid sellest tehtud suurema väärtusega tooteid. Kahjuks pole see siiski võimalik, sest eesti vanem põlvkond ei hiilga sallivuse ja koostöövõimega, rääkimata valmidusest reformida oma ettevõtet ja riiki.
Triin kas sul on mingi personaalne vandetta Kristina vastu, et koguaeg ühte ja sedasama trummi taod. Ära tüütab juba, E200 on vägagi Eestimeelne. Erinevalt mõnest teisest erakonnast vaatab E200 siiski euroopalike väärtuste poole, mitte ei käi kõigi sõpradega tüli norimas. Üldiselt maksaks vaadata erakondade tegusid, kui siin mõned teised autokraatsemad erakonnad on suure suuga Eestimeelsed siis teod on kõike muud kui Eestile kasulikud. Kas siis tahtlikusest või rumalusest. See, et tulevikus oskab iga Eesti noor vähemalt kolme keelt võiks olla norm ja tava.
Paul Tammert
 Räägid ju endale lausa vastu. Oleme tehnilise innovatsiooniga maailma tasemel aga peame sisse tooma endiste NL riikide venekeelseid, keda meil on niigi anomaalselt palju ja oluliselt rohkem kui on võimalik integreerida ja on kuskil integreeritud. Samal ajal kui meil on meeletu tööpuudus jne. Olen elanud aastaid väga erinevates kultuurides- mul ei ole eirnevate kultuuride vastu vähimatki- vastupidi loodan ka Eestisse jõuab rohkem kultuure mitte ainult see kurb venekeelne sovjeedikultuur, mis praegu domineerib.
Paul Tammert
 "Ja miks sa siis ei läinud maasikaid korjama, kui meie omad olid hädas ja ei leidunud neid inimesi, kes sinu jutu järgi olid tööta?" - sellest jutust arusaadav, et Sa ei tea, millest räägid. Kuulad E200 ühe tegelase Margus Tsahkna jt hädakisa, et töökäsi pole. Muide, sellega väikestviisi oma kogemus. Mul 2 suurt poega, sel suvel olid nad 19- ja 17 aastased. Nad tahtsid suvel maasikaid korjama minna, kuna töökäsi olevat vaja. Helistasime läbi algul suure osa Põhja-Eesti maasikakasvatajaid. Neil polnud töökäsi vaja. Siis juba sportlikust huvist üle Eesti erinevatele. Ka neil polnud vaja. Sellest tegime järelduse: kohalikke pole vaja, sest neile peab maksma "ausat" palka. Et on vaja orjatööjõudu väljastpoolt EL-i, kes on nõus väga väikese ja ümbrikupalga eest töötama. Ja see hädakisa oligi selle tõttu, et just välistööjõudu saaks sisse tuua.
Glen Simson
 arusaamatuks jääb muidugi see, mida peate "eestimeelsuseks". Kas seda, mis PS preambulas kirjas? Ilmselt mitte.
Glen Simson
 Hea Glen, olen elanud 10 aastat Lääne- ja Põhja-Euroopas- Kristina Kallas ei tea euroopalikest väärtustest kahjuks vähimatki- isikliku kogemuse põhjal ütlen. Vb teie teate rohkem ja seletate mulle ka siis mis on teie meelest "euroopalik väärtus" mille eest Interinne200 seisab? ootan huviga 😉 Ja vb loete erakonna progammi ka läbi- siis räägime edasi eestimeelsusest. Lisaks soovitna ka eelneva väljavõtte Interinne200 esinaise maailmavaate osas ja siis mõelda veelkord. Kui eestimeelne on eesti keele, kultuuri ja väikerahvuse võimalikult kiire hävitamine siis kindlasti.
Heimar Vaarend
 kõik need näited jooksevad mööda liberaalide paksu nahka maha. Nad on otsustanud, et mitte miski ei kõiguta,ceesmärk on eestlastest lahti saada. Nii jube kui see ka ei ole.
Kui on soov diskuteerida, siis jätaks igasugu sildistamised kusagile teise kohta, selline sildistamine ja poriloopimine on asi mille üle poliitikas figureerivatel Eesti inimestel võiks lihtsalt häbi olla. Euroopalikud väärtused on selgelt vaba tööjõuliikumine, täpselt nii nagu praegu käivad meie mehed Soomes kalevipoegadeks võivad siia tööle tulla ka prantslased ja rootslased.
Glen Simson
 see on puhas tõde! Peaasi, et saaks kõikjal orjatööd kasutada. Eestlased Soomes väiksema palgaga, ukrainlased siin jne. Ja siis uhkust veel poriloopimisest rääkida?
Sildistajad ja poriloopijad hoopis teised. See tuli hästi välja kui RE oli opositsioonis, Eesti 200 on lihtsalt rafineeritum.
Ometi, teatud iseloomujooni ei peida. Ja ka lobedaima jutuga mitte
Täiesti kindlat on E200 jaoks kõige olulisem põhiseadus ja samuti selles olev keele ja kultuuri säilitamine. Nii nagu me juba mõistame, siis keele hääbumise kõige suuremaks ohuks ei ole mitte kohalikud venelased või venekeel, vaid inglise keel, mis vaatab meile vastu igast aknast. Isegi praegu emakeelepäeval kirjutame me diskussioone inglisekeelses keskkonnas. Selleks, et Eesti kultuuri ja keelt säilitada on ainus võimalus seda õpetada kõigile, niipaljudele inimestele kui vähegi võimalik. Seletage nüüd selgelt lahti, mis on selles halba kui jõutakse tulemuseni, et ükskõik kes Eestisse elama tuleb ja oma lapsi siin kasvatama hakkab siis selle käigus õpetatakse talle ja tema lastele selgeks keel ja kultuur ?
Paul Tammert
 eurojagu kallim maasikakilo ei peleta kedagi eemale, seda oli mullu näha. Nii et puhas vale.
Muide nt toidulisandite hinnatõus mullu oli isegi 10 euro jagu. Selle puhul liberaalid vaikivad ostujõust.
Glen Simson
 kas pr Kallase emal ka keel selge?
Neeme Sihv
 Kas ad homini, kellegi vanemate või vanavanemate tegudele viitamine ja selle järgi inimese hindamine on üldiselt aktsepteeritav tegu ?
Võõras veri on kasuks nagu ka looduses. Mõistlikul määral. Võõrliikidega on teine lugu. Nii ka inimeste puhul. Ajada mingit häma, rääkida keeleõppest jm on võltsväärtuste pooldajatele omane.
Glen Simson
 jutt on eeskujust. Kui keeleõpe prioriteet, siis nii ongi.
Ja mis asi on võltsväärtus, kas see ei ole mitte asi mida iga inimene oma peas ette kujutab ? kommunisti jaoks on kapitalism võltsväärtus, ja kapitalisti jaoks on kommunism võltsväärtus. Kahjuks peate, natuke selgemalt välja tooma mida te võltsväärtuse all silmas peate, et ka teised aru saaksid.
Glen Simson
 mina olen väikelapse rase ema- Eesti poliitikas mina ei osale kohe mitte kuidagi. Küll aga on mul õigus öelda olles põhjalikult tutvunud erakonna programmi ja jälginud väljaütlemisi eriti esinaiseks ja ka temaga mõtteid vahetanud siis on mul õigus öelda, et tegemist on Interrinde teise tulemisega. Poriloopimisega tegeleb parteiboss minu suunal aga see on teine teema. Üks euroopalik väärtus tuli! Väga tubli- kahjuks kui loete programmi siis näete, et eesmärgiks on tuua just endiste NL riikide venekeelseid, mitte rootslasi ega prantslasi, kelle vastu poleks kellelgi midagi. Väike vihje- haridus- head erakonna programmiga tutvumist!
Glen Simson
 mina isiklikult ei ole nt koopiamasin- palun kerige ülespoole vestlus Pauliga. Teie kommentaar eestluse ja Interrinne200 teemadel oli nii humoorikas, et naeran siiani silmad märjad!🤣🤣
Triin, eks kindlasti kui eesmärgiks on poriloopimine mitte diskussioon siis leiab huumorit alati. Nagu ma aru saan siis on teil just konkreetseks pinnuks silmas E200 esinaine ning te kultiveerite seda teemat juba pikemat aega. Kuid siiski erinevalt paljudest teistest erakondadest ei ole E200 puhul tegemist autokraatse erakonnaga milles pealik käseb poob ja laseb. Kui inimesele makstakse Eesti keskmist palka, ning ta teeb selle eest ka päriselt tööd mida meie ise teha ei taha siis milles on probleem, kas jätame töö tegemata ja istume rõõmsalt õlekoti otsas või ?
Glen Simson
 võib kui tahes põhjalikult välja tuua, mureks ongi arusaamine. Seega tühi vaev, te olete ja jääte liberaaliks, kes ei tahagi aru saada
Glen Simson
 Ma saan aru teil on eesmärk laimata inimesi, kellel on argumente erakonna programmi osas, mida teie selgelt isegi lugenud ei ole. Kui soovita debateerida siis ootan argumenteeritud ja sisukaid vastuseid- nt kui programmis on kirjas, et hariduses loome võimalused, et Eestisse tuleks võimalikult palju endiste NL venekeelseid opilasi siis teie hallutsionatsioonid sellest, et interrindlased ootavad Eestisse Euroopa rahvaid on naeruväärsed. Samuti on tööjõu osas fookus venekeelsetel, kes siia tulevad, kuna kogu riik on venekeelne. Kui on soov tuua prantslasi siis tuleks vene keel asendada mõne ladina keelega. Sellisesse venekeelsesse ka meelsesse ida-euroopa äärealale, kus niigi on juba väike Venemaa tullakse eelkõige Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest jne- vaadake statistikat ja veelkord lugege kõigepealt programmi, et te edaspidi “euroopalik” teemal suudaks debateerida. Kui teie meelest on Eesti venestamine ja SRÜ riigiks muutmine “euroopalik” siis on teil euroopalikust sama vähe aimu kui parteibossil. Euroopa rahvad on kultuurrahvused, kes on uhked oma kultuuriidentiteedi üle, sellist kommunistlikku oma kultuuriidentiteedi vihkamist ja sellest mingi postsovjeetliku piimalurri tegemist, millise eesmärgiga tuli poliitikasse tegema kristina kallas, vabandan sellise asja peale eluterved eurooplased soovitavad psühhiaatrit.
Neeme Sihv
 Liberaalses turumajanduses on hinnad alati õiglased, sest igal inimesel on vabadus valida, kust, kellelt ja millise hinnaga ta kauba ostab. Sa võid osta oma maasikaid keskturult vihma käes külmetades või mugavalt soojas ja ilusas kaubamajas mitu korda kõrgema hinnaga. Teie poolt propageeritavas riigibürokraatia poolt valitsetavas riigis (loe sotsialistlik) saate vaid ostutsekkiga määratud koguse leiba ja suhkurt, sest neid kes kaupa toodaks pole.
Triin Teramäe
 Me ei ela totalitaarses riigis, kus plaani järgi tuuakse inimesi Rootsist ja Prantsusmaalt, vaid demokraatlikus riigis kus on eestlastel õigus lahkuda Rootsia ja Prantsusmaale, kuid kuna sealt ei taha keegi siia tööle tulla, siis tuleb neid kutsuda sealt, kust tulla tahetakse. Ja arvan endiselt, et kui juba peab inimesi sisse tooma, siis parem juba valgeid kristlasi kui ... Lisan siiski, et vene kultuur ja keel ei kuulu minu jaoks armastatute hulka - seega pole mind mõtet süüdistada ka venemeelsuses.
Triin Teramäe
 Austatud poriloopija - palun viidet teie poolt viidatud tsitaadile. Ma ei leidnud sellist teksti ei eelmisest Riigikogu valimiste, ega ka praegusest programmist ja ka doktor Google ei suutnud sellist teksti leida! Selle asemele on seal tekst: Eesti 200 on eestimeelne erakond. Meie ülesanne on hoida ja arendada Eestit viisil, mis tagaks eesti keele ja kultuuri säilimise läbi aegade. Väärtustame eesti keelt ja eesti kultuuri. Eesti kultuur on avatud ja toimib maailmas kontaktis teiste kultuuridega. Eesti keele ja kultuuri arendamise peamisteks eeldusteks on maailma parima haridussüsteemi ja innovaatilise teaduse eelisarendamine. Kõik Eestis alaliselt elavad lapsed saavad kvaliteetse hariduse ja eesti keele oskuse väga heal tasemel. Rahvusvähemustel on võimalused enda emakeele ja kultuuri arendamiseks.
Meil puudub vajadus kedagi sisse tuua. Ja veel vähem peame oma inimesi minema peletama. Kus ongi osaliselt tegemist peletamisega, mitte vaba liikumisega.
  • Paul Tammert
     mis sotsialistlikust riigist te jahute? Oma töötajate halvustamine teile au ei tee.
    Aga tõesti ei saa aru?? Jutt pole kaubamajast ega turuputkast vaid soovimatuses palka maksta. Ja samade inimeste arvelt siis veel toetust nõuda? See on röövlite turumajandus.
    Uskumatu ülbus ikka!
    • Neeme Sihv
       Esiteks - noored tahavad ise minna, keegi neid ei peleta. EKRE ja Isamaa tahaksid selle liikumisvabaduse muidugi lõpetada. Teiseks - palka saab maksta vaid sel määral, kui kallilt on võimalik vabal turul oma toodangut müüa. Kui keegi neid ei osta, siis pole ka mõtet palka maksta. Seega võti on tarbija käes - kui eestlased oleksid valmis ostma kallimalt vaid eestis toodetud kaupa, siis saaksid ettevõtjad maksta ka kõrgemat töötasu. Tõsi vahepeale jääb veel kasuahnus. Kolmandaks - palun mitte loopida poriga. E200 programm on avalik ja kodulehel, kui sa lugeda ei oska, siis pole midagi parata!
Tasemel demagoogia!!
Ülitasemel!!
Kogu see vaidlus tasub talletamist.



  • Kommentaare ei ole:

    Postita kommentaar