Blogiarhiiv

pühapäev, 6. märts 2022

Jaak Aab rohtukasvanud raudteest ja Transpordiameti "auks" eraldi postitus. Juuni 2021.

 

Esmaspäev, 21. juuni 2021

Jaak Aab, kus on see rohtukasvanud raudtee?

 

 
 
Jaak Aab:

Sponsitud · Reklaami eest maksis Keskerakond ·
 
Õige käik!🍀
Arenguks on vaja teha õigeid käike, oskust mõelda ja tegutseda, julgust öelda ja vastutada. Eesti Keskerakond on aastate jooksul tõestanud nii kohalikes omavalitsustes kui ka Riigikogus ja valitsuses, et suured asjad on võimalikud. Kivisse raiutud maksusüsteemi muutmine kasvatamaks enamiku Eestimaa inimeste sissetulekut, erakorraliste pensionitõusude elluviimine, peretoetuste tõstmine, aga ka ammu rohtukasvanud raudteede taastamine, inimeste liikumisvõimaluste avardumine tasuta ühistranspordi näol Eesti pealinnas ja maakonnaliinidel, omavalitsuste tulubaasi tõstmine kodupaiga arenguks, vajalikud sotsiaaltoetused julgelt naeratamiseks või ka kõige raskemateks hetkedeks – oleme alati seisnud iga Eestimaa inimese, iga linna ja küla eest.
🍀 Õige käik on kiirendada asjaajamist kohalikes omavalitsustes üle Eesti;
🍀Õige käik on jätkata korterelamute rekonstrueerimise toetamist;
🍀Õige käik on soodustada kaugtööd ning võtta inimesi riigitööle ka väljaspool suuri keskuseid;
🍀Õige käik on jätkata regionaalprogrammide elluviimist Ida-Virumaal ja Kagu-Eestis;
🍀Õige käik on igas omavalitsuses töötada välja terviklik ning ohutu kergliiklus- ja kõnniteede võrgustik;
🍀Õige käik on kaotada lasteaia kohatasu, et tagada võrdne alushariduse kättesaadavus hoolimata perekonna majanduslikust olukorrast;
🍀Õige käik on võimaldada tasuta toitu koolis ja lasteaias, tagada algkooliõpilastele kaks komplekti õpikuid ranitsa kaalu vähendamiseks;
🍀Õige käik on vähendada inimeste omaosalust hooldusteenuste tasumisel;
🍀Õige käik on pidada Eestimaa inimeste, sh noorte, vaimset ja füüsilist tervist prioriteediks;
🍀Õige käik on luua uusi tervisespordi võimalusi üle Eesti terviseradade ja kergliiklusteede näol;
🍀Õige käik on tagada igale inimesele kodulähedane arstiabi;
🍀Õige käik on pöörata omavalitsustes rohkem tähelepanu kohanemis- ja lõimumisküsimustele;
🍀Õige käik on toetada noorteühingute ja -volikogude tegevust, suurendada noorte kaasamist kohalike ja riiklike küsimuste otsustamisse;
🍀Õige käik on seada prioriteediks kohaliku majanduse elavdamine ning kohalike töökohtade loomine.
 
********************************
 
Anna vihje ka - see sealkandis, kus Keskerakond pole suutnud peale Simsonit enam mitte midagi teha bussiliikluse parandamiseks. Tegelikult see on tühi vihje, sest ... kuskil pole suutnud!  Ehk et ei mingit avardumist!?

 

Reede, 11. juuni 2021

Transpordiamet on eraldi postitust "väärt"!

 

 
(seakarja pilti mul pole)
 
  • Autor
    Transpordiamet
    Oleme saanud palju tagasisidet vanade reisiplaneerijate sulgemisega. Toome siinkohal välja kolm olulist aspekti, miks me need sulgesime ning mis probleemid oleme lahendanud uue rakendusega:
    ✅ Oleme eemaldanud olulised turvanõrkused ja tehnoloogilised tõrked.
    ✅ Uuel rakendusel on oluliselt suurem jõudlus ja vastupidavus erinevate tehniliste tõrgete suhtes.
    ✅ Uus rakendus võimaldab erinevates seadmetes (nt arvutites, tahvlites ja nutitelefonides) ühtset vaadet ehk lehe paigutus muutub vastavalt kasutatava seadme ekraani suurusele.
    Lisaks on uues portaalis teised olulised parandused ja uuendused rakendunud võrreldes vana versiooniga: 👍Mugavam ja kiirem reisi planeerimine – vanas rakenduses sai reisi planeerida ainult kindlate peatuste vahel, uues saab aga reisi kavandada asukohtade vahel, samuti pakub portaal mõistlikumaid ümberistumistega reise. 👍 Kõikide transpordiliinide info koondub ühte kohta – kui varasemalt olid kasutuses kolm erinevat lehekülge www.peatus.ee, tartu.peatus.ee (Tartu linnaliinide leht) ja mobiilivaatena m.peatus.ee, siis nüüd koondub kogu info ühte portaali https://peatus.ee/, mis tähendab, et kasutaja saab kogu vajaliku info kätte ühest kohast ja ei pea erinevate lehtede vahel otsima.
    👍Peatusest väljuvate liinide info on ühest kohast kättesaadav – kaardirakendust kasutades on võimalik kergesti leida peatusest väljuvate liinide info, selleks tuleb klikkida vaid valitud peatuse niinimetatud mummule.
    👍Lisandunud on Tartu rendirataste info - alates 2021. aasta maist on reisi planeerimisel võimalik arvestada ka Tartu rattaringluse poolt pakutavate rendiratastega.
    Oleme kokku kogunud eelmise aasta jooksul kasutajate ettepanekud ning prioritiseerinud enimnõutud funktsionaalsuste väljaarendamise. Seotud osapoolte ja kogukonnaga koostöös, jätkub selle pidev täiustumine ja parendamine.

    • Vasta
    • 39 min
    • Muudetud

  • Neeme Sihv
    Transpordiamet kuulge, lõpetage see jama ajamine! Kahepäevase bussituuri planeerimisel ei saanud teha muud kui kõige lihtsama ringi ja sedagi t-pileti järgi!
    Siin pole midagi mugavat ega kerget! Uskumatu, kuidas ühe ametkonna saamatus võib ühistranspordi kasutatavuse alla tõmmata!
 
 
Tegelikult sobiks kommenteerimiseks midagi klassikalisemat kirjandusest, millele oli lisatud tärn! Tahaks selle ka välja öelda, aga no hoian ennast tagasi! Kusjuures, vaevalt, et vana ümbertoimetamine turvaliseks võimaltu oleks. Tahtlik sigadus lihtsalt! Kui see nii pole, siis saab sellist juttu kirjutada ainult täielik....
 
* rõve sõim serbohorvaadi keeles...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar