laupäev, 18. veebruar 2023

Laupäev Balti jaama turul.

 

 
Üks kandidaat ütles hiljuti, et on jäänud veel viimased pingutused (e-aparaadi seadistamiseks?), aga täna oli turuväravad vist vaid palgatud lehekeste jagajad? Igatahes kui pakkumise peale ütlesin, et te ju ei tee mida vaja, siis ei tekkinud silmis väiksematki huvi märki! Aga taust ütleb piisavalt - rong, millel võiks olla kiri Rohuküla, ei sõida just selle erakonna otsusel. Uskuda nende lubadust, et peale valimisi hakkavad taastamisega tegelema...
 
See meenutab natuke nagu turupakkumisi. Kõik on müüjate/omanike usaldamises kinni. Suisel ajal siin üks lõunamaa mees aktiivselt müüb, vahel saad ehk pettagi, talveks vist läheb lõunamaale puhkama. Nii ka Reformierakond, lubab rongiliikluse taasatada ja siis lähevad ise lõunamaale või Brüsselisse? No ei saa ju olla nii nahaal, et inimesi petta? Aga saab ikkagi?

 
Kalamajakas on looduses kasvanud siiakala. Tegelikult on ikka üüratu erinevus metsiku ja kasvatatu vahel! Ostsin ka Peetri Lõheärist ükspäev metsiku lõhe tüki - võiks arvata soola ja pipraga tehes, et polegi lõhe! Sest kunstlikke värvaineid ju pole!

 
Ja Peetri Lõheäris on veel palju head. Vaese mehe siig ehk säinas on tegelikult minu jaoks paremgi kui päris siig! Ja muidugi hea hinnaga. Elekter, gaas jm muide küll odavneb, aga toiduainete hinnad jätkavad pigem kasvu. Aga niisuguse hinnaga - igatahes! Suitsukilu samuti hõrgutav.


 
Rääkimata just suitsuahjust tulnust!

 
 


 
Lõunasööki pakkuvas Soloha Juures on ka muidugi asjad, mida hea lõunasöögi hindajad oskavad hinnata.



 
 
Laupäeva varahommikul hakkab Siidrimõisast liikuma laar värsket suitsuliha! (Järgmisel nädalal tuuakse küll 23-ndal). Nii head liha, et kuigi läksin turule täis kõhuga, siis ikkagi ostsin killukese. Siin on alati oht, et ostad külmkappi liiga palju head ja paremat ning lihtsalt ei jõua kõike ära süüa. 

(Homseks siin aga vaevalt et jätkub)

 
Killu seda võtsingi. Paljalt ampsates tuntavalt soolne, aga seda parem, sest magedat toitu on marketid pilgeni täis ehk et selle soolasisalduse kampaaniaga läksime liiale nagu ikka. Karja must leib võiga paneb aga buketi tasakaalu.

 
See aga minu lemmik, suussulav suitsuseakülg võileivale.

 
Veel proovimata.

 
Ka see. Parima sealihasüldi tegija vist ikka terviseprobleemides.

 
Vägagi head asjad, eriti kui meeldib miski rasvasem.

 
Mis siis et lihata? Ostke tükike liha ja tükeldage juurde. Saate parima borshi, mida purgist saada võimalik.





 
Üsna hea pitsakoht! Et aga soolaseentega varianti pole, siis teen vahepeal suli - ostan karbikese soolaseeni, lasen vee all üle loputada ja pitsale panna...
 
 
 
Et aga tomateid enne suve ei osta, jääb üle vaid konservide kallale minna. Sest ilusast värvist on vähe kasu, eriti kui tomatisort on nadi!


 
Mida siit proovinud olen, saan vaid kiita. 


 
Sh just neid konservtomateid. Mahlamõnu on pealekauba.


 
Paar korda olen ka neid proovinud, aga minu maitsemeele jaoks need 100% pole. Head, kuid võõramaised ja eelistan omi sprotte jm.

 
Oliivide valik on aga uskumatu! Aga ka neid ei oska ma hinnata, sest minu jaoks ei juhtu midagi kui neid pole. Gurmaani jaoks vast vastupidi?

 
Jäin aga siin passima. Äkki peaks täna lõuna pannkookidest kokku miksima? 

 
Kindlasti tasub aga turg lõpuni läbi käia! Korra olen ostnud neid äsja Itaaliast toodud veriapelsine, õige veidi ehk hapud mu jaoks, aga siiski ülimahlased ja maitsvad!

 
Ja siinsamas on ka väga huvitavat valikut pakkuv Põhjala Deli. Pildistasin vaid murdosa.




 
Kui on pemeeniisu, siis tasub vaadata Vorstiabist põdraliha omi või hoopis siit. Siinsed on nii erilised ja head, et keele viivad alla. Kusjuures, paraja soolsusega nii et ise keetes tasub pigem sool lisamata jätta!



 
Kui aga Selverist käite shoppamas ja soov näiteks vorsti-sinki osta, siis tasub see küll tegemata jätta. Siit turult saate iga kell paremat!


 
Siinset Lemmikut pean mina üheks parimaks, aga head on need teisedki.



 
Karnist võib saada tänase päeva vaat et parimaid, Retroviinereid. Ka keeduvorstid ja singivõie on head ning hea hinnaga.



 
 
See imehea mesi väga hea hinnaga pole turul, aga on minu käes. Hõigake ja saab! 

 
Siia plaanisid sotsid heki istutada, õnneks on lihtsam ja ohutum tõke. Küll aga paneb selliselt üle tõkke ulatuv ratas trammijuhte ettevaatlikumalt sõitma.


 
Tehtud! Minu poolt tellitud ja kohe ka näitsikute poolt päriselt tehtud. Soolased seentega ja magusad vaarikamoosiga. Proovime ära, aga popp see koht igatahes on, järelikult inimestele meeldivad. Muide, Kooker limonaadid väga head. 

Õige tibake olid pannkoogid ehk vähemaitsekad (vabandan), aga tillikaste ja moos andsid oma ja kokkuvõttes ikkagi head. Minu maitse on selline, et olen kohanud enda jaoks ülihäid pannkooke ja kohutavaid ebaõnnestumisi. Mitte kohanud, söönud muidugi.


 
Härjapea talu lettidelt saab ka väga erisuguseid häid asju. Maasikasiirup on muuhulgas ülinämma näiteks teele lisada!





 
 
 Ja see päris lõhe ongi päris lõhe, mis sest et värv pole nii kriiskav kui kunstlõhel.
Kui aga tööpäev läheb hästi, töö meeldib, kliendid rahul, siis miks mitte tööpäeva lõpuks kolleegidega rõõmus olla?
 






2 kommentaari:

  1. 👋 Tere Olen Turfänn vast turu ajast Nii kesk - Kui Balti jaama Turul Tõesti Balti jaam Teeb Keskturule Silmad ette.Nii paigutus kui Väljapanek on Palju kenam.Rõõmuga külast Balti jaama - turgu.Veel lisan Sain JUHUSLIKULT - LAMBALIHA - THOODED KAASA OSTA .Oli tõesti .- 😋 Maitsev väljas putkast Nime ei mäleta .aga kui sisse turgu tulla siis Paremat kätt ennem Lille kioskit..väga 😋 nämma ja teenindus super ja kiire...lp.vanatoi.

    VastaKustuta