Blogiarhiiv

pühapäev, 6. märts 2022

Olen Eesti Raudteega võrreldes ees 10 aastat ja tegin natuke tööd Tallinna linnale. Veebr 21.

 

Teisipäev, 9. veebruar 2021

Ohoh, Eesti Raudtee tegi nagu 10 a tagasi rääkisin?

 


Foto FB grupist Eestimaa Transport & Turism.

Pidin istuli kukkuma!

Kui hakati porgandite jaoks möödunud kümnendi algul planeerima perroone, selgitasin nii Eesti Raudteele kui kõikidele teistele osapooltele, millised peavad olema infoekraanid. Selgitasin sisuliselt igas kirjas! Punkte polnud palju.
Kahepoolsed, peavad võimaldama operatiivset infot hilinemiste, muudatuste jm kuvamist. Asukoht peab olema mitte perroonil vaid ülekäikude läheduses, ka ühispeatuse bussipeatuse koha juures jne. Põhjused nende nõudmiste jaoks olid lihtsad ja loogilised. Paraku, mitte ühegi ametniku suust (EVR, MKM jt) ei saanud vastust, et jah, pole vaja selliseid elemnetaarseid asju selgitada

Selle asemel telliti kalli raha eest (Maanteeamet?) täiesti mõttetuid ekraane. Täna ei vastuta keegi vastu taevast visatud raha eest!?!? 10 aastat ei ole 10 päeva ega isegi mitte 10 kuud. 10 aastat aega, kus reisija ei tähendanud mitte midagi, oli tühi koht!

Loodetavast ei pea ma järgmised 10 aastat ikka veel selgitama, et sellesama infoekraani vahetus läheduses peab olema ka stend paberkandjal sõiduplaani jm info jaoks! Kas Eesti Raudtee on sellestki aru saanud?

Tähtsaim aga, et lõpuks jõudis kohale! Ning ikka oli minul õigus!
 
 

Pühapäev, 14. veebruar 2021

Tegin ära jupikese Tallinna linna tööd.

 

 
Kuigi ilm häbemata ilus, siis täna siiski kuhugi kolama ei lähe! Küll aga oleks patt sellest üldse loobuda, sp otsustasin natukenegi linnatööd ära teha, nii palju kui tervis lubab. Lumerookimine on iseenesest üks mõnusamaid tegevusi, aga iga ja tervis pole enam see. Ometi on kasvõi killukese millegi tegemisest hea tunne, kui tead, et see tehtud teiste heaks!

FB-s oli tore ettepanek. Oleks ju vägev, kui ei peakski üksi asju vuntsima ja majaelanikud kaasa lööks!

.olen mõelnud, et äkki peaks mingi välksalga moodustama (nt vabatahtlikud ja muidu tervist, värsket õhku ja seltskonda hindavatest kohalikest)... Ehk kui see lühike ja sel korral imeline talv meile kuskil ülekäigukohas vôi ükskõik kus Kalamajas meelehärmi teeb, siis reageerime ja läheme lükkame jupi teed (kus siis vaja) puhtaks.😉 Põhineks vabatahtlikusel, soovil head teha kogukonnas ja lumelabida olemasolul😊

 
Raimond Kaljulaid on nüüd väga aktiivseks muutunud. Omal ajal olla ta sõlminud linnaosas lepingu, mis olevat halb ja ei võimalda lundki ära vedada. Ei tea, aga tema ettepanekuga, et kõnniteed peaks olema omavalitsuse rida, nõustun igati.. Ja erinevalt temast pole minu puhul siin populismiga tegemist.
 
 Kust võtta raha? Väga lihtne, omavalitsus peab saama õiguse sobivatel tänavatel loobuda sõiduteede valgustamist ja kõnniteede valgustus lükkuks vastutasuks kinnistuomanike kaela. Kokkuhoid oleks üüratu!

Ülemisel pildil näha, et isegi siin saaks maja küljes oleva valgustusega valgustada ukseesised, aga ka kõnniteed. Ja ühistu või majaomanike jaoks oleks kulu olematu, eriti kui algselt valgustuse paigalduse maksaks kinni omavalitsus. Võidaksid mõlemad!

 
Kui piisavalt hea tehnika lükkaks enam-vähem õigel ajal ära põhilise lume, oleksin igati nõus siin-seal labidaga üle käima. Tasuta spordisaal!

 
Tõsi, on kohti, kus tänagi keegi ei suuda oma tööga hästi toime tulla, aga peab meeles pidama, et palka peab ikka töötegemise eest maksma ja mugavusametnikud/juhid tuleb töölt minema kupatada.


 
Ka need ametnikud ja juhid ei vääri oma kohta, kelle arvates "ei tasu muretseda endale lamborghinisid"....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar