Blogiarhiiv

esmaspäev, 27. veebruar 2012

TÄNAVAVALGUSTUSE VABATURG


Elektri odavnemist ei ole selgelt ette näha. Mõnevõrra on kasuks ehk koostootmisjaamad, kuid neilegi terendab pigem kasumitõus ja kes selle peale ikka järsku hinda tahaks alandada.

http://www.ap3.ee/article/2012/2/22/elektri-vabaturu-hind-kerkib-ca-50

Nii tugeva elektrihinna tõusu puhul muutub aga veelgi pisemaks võit tänavavalgustuse renoveerimise pealt, kui praegused lahendused läheksid ehituselt oluliseks kallimaks (koos edaspidise hooldusega). Seega pidanuks renoveerimine olema palju rohkem läbimõeldud ja tagama mitte tänava- vaid kõnniteede valgustuse koos ülekäikude ja ristmikega. Kuid mis toimumas, see toimub. On selge, et pildilpüsimise tagab ka see kui väikse kokkuhoiu puhul rind kummi lüüa ja hõisata: "Mina Tegin!"

Kuigi pole mingi ime, kui projekteerimiseks ja ehitamiseks (sh elektroonika ja automaatika) kulunud suur hulk raha. Hooldamisest rääkimata. Lähenemine peaks aga olema kardinaalselt teine. Kuni krundiga piirneva kõnnitee valgustamine krundiomaniku poolt koos paigaldamise kulude kompenseerimisega KOV-i poolt, milline oleks selgelt odavaim ja säästlikum lahendus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar