Blogiarhiiv

esmaspäev, 27. veebruar 2012

KESKKONNAPROBLEEMID AHNUSEGA KÄSIKÄES.


Väga huvitav artikkel! Autotootja hoiatab ummikute eest, kuid muretseb keskkonnaprobleemide pärast?  Artikli lõpuks aga selgub, et rohkemgi mures ollakse automüügi edukuse pärast?

http://www.e24.ee/752590/ford-hoiatab-uleilmse-ummiku-eest/

Ford esitles Barcelonas Mobile World Congressil ühtlasi ühendatud autode ja intelligentsete transpordisüsteemide ideed, mis tema sõnutsi on ülioluline, kui maailma tahab vältida liiklusummikutest rikutud tulevikku.

Unustame fossiilsete kütuste probleemi, selle, et aastaks 2050 võime olla väga suures kütusekriisis. Et valdav osa neist 4 miljardist autost seisab kütuse puudumise või teisisõnu, ülikalli kütuse pärast? Et järeltulevatele põlvedele jätame tühjaksammutatud  maa? Ja elektroonika tootmise tohutud kulud, nii materjalide kui hinna poolest?


Mis saab olla sellise lähenemise põhjuseks? 


Fordi sõnutsi on olukorras, kus autoostjate arv üha kasvab – eriti arengumaades nagu Hiinas ja Indias – ohus tema vanavanaisa Henry ja teiste unistus, et inimesed saaksid paremini liikuda.

Kas see põhjuseks? Kui aus olla, siis päris tõsiselt mõtlen selle ütluse üle. Ja mõtle, kust otsast tahad, ikka selgub, et tegelik põhjus on ikkagi vaid ahnus!!! Kas 4 miljardit autot on inimeste unistuse tipp? Rikutud keskkond ja rikutud tervis? 

Oleks meilgi mõistust teha kõike tulevikus nii, et võimalikult vähe raiskaksime. Sest autotootjat ei huvita see tohutu metall ning muud materjalid, mis nende auto ehitamiseks kulub ja mida selline tootmine keskkonna reostamise koha pealt kaasa toob. Teda huvitab vaid läbimüük...

 Autotootjad muretsevad, et kui nad ei aita omalt poolt lahendada selliste «megalinnade» nagu Pekingi, Mumbai ja Sao Paulo probleeme, võib müük aeglustuda ja nende tooted iganeda.

Ka see ongi kõikide unistus, American Dream?
 

2 kommentaari:

  1. Vöiks juba suvi olla ja siis söidaks seal metsarajal mis pildil!! Kuna saab see pikk talv juba läbi?? Tahaks sooja päikest:D:D:D

    VastaKustuta
  2. Minagi ootan. Õnneks see talv isegi lühikesem.

    VastaKustuta