Blogiarhiiv

pühapäev, 23. september 2012

Puhtulaid. Osa Läänemaast.

Sel erilisel päeval sai ette võetud ka Keskkonnaameti poolt tehtud matkast. Läänemaal, seekord Puhtulaiule. Puhtulaid on rohkem nagu poolsaare moodi saar...

Buss tegi giidi ootamiseks peatuse Tuudil ja sain suitsupausi teha. Küllaltki hea näide, kus külapood on, plats on, kuid mitmeid stende laiali ühel ja teisel pool teed! Miks? Ehk see tervisespordi pärast, et kui tuled, siis kappad natuke ringi ja tervis tuleb?



Tuulepark, poolt või vastu? Mina poolt, sest energiat peab saama. Ülioluline eelkõige kohavalik. Tähtis pole mitte ärimeeste maksimumkasum, vaid minimaalne mõju inimestele ja loodusele.





Kunagi see siis olnud saar, nüüdseks osa mandrist, kuid nimi säilinud.

































































































4 kommentaari:

  1. Käidud matkaradu on väga hariv vaadata reisikaaslase silmade läbi. Nähtud ka sinu sabatihane ja nõus väitega, kus võiks/peaks turismibuss peatusi tegema (lisaks põhieesmärgile). Mõtleme sarnaselt.

    VastaKustuta
  2. Tänud!

    Jõudsin enne just samale arvamusele, mis Sinugi esimeses lauses. Inimesed pildistavad erinevate (vaate)nurkade alt, tulemus erinev ja ometi ikka ja jälle ilus.

    VastaKustuta
  3. Rohetiksiku kohta polegi leida ühtegi teaduslikku ülestähendust et see seen öösel ja pimedas tegelikult ka helendaks. Vast siis rohetiksik ikkagi ei oma bioluminestsentsi, vaid kuuldus selline... Eestis aga on vähemalt üks potentsiaalne helendaja küll - külmaseen. Pole välistatud et näit rohetiksikuga roheliseks värvund puit on samaaegselt nakatunud külmaseenega. Niimoodi saaks pehkind puit olla rohetiksiku tõttu roheline ja samalajal külmaseene tõttu öösel helendada. Märgatakse aga emba-kumba seent, kui viljakehi pole ja on vaid roheline puit mis helendab, siis ilmselt kaldub määrang rohetiksiku poole. Vot :)

    VastaKustuta