Blogiarhiiv

kolmapäev, 19. september 2012

Peking - Welcome To Estonia


Üks väike uudis, mis iseenesest poleks ju paha kui juhtuks ja kui tõsiselt tegeldakse.

http://www.epl.ee/news/majandus/majandusminister-parts-tahab-aasia-turistide-arvu-ligi-kolmekordistada.d?id=64980504

Oohjaah

18.09.2012 17:33
Lennart Meri käis Hiinas ja selle peale pidid siin mingid terminalid kerkima ja Hiina transiit siit kaudu läbi suunduma. Pole midagi olnud, millest siis nüüd jälle samale ringile minna ja uued tegelased usuvad jälle Hiina kommunistide aasjalikku jutuvada. Kui tahavad seal reisida, siis muidugi, saame aru kuidas seda ise maksmata teha, aga mingitest lennundusprojektidest ei maksa unistada. Hiinlased pole nii lollid, et ise kasuliku äri võimalust ei märkaks, kui nad siia veel ei lenda, siis järelikult keegi seda ei taha. Hiinlased on nii iidse kultuuriga rahvas, nende huvi on ehk Euroopa antiigi vastu olemas, aga mida neil siin on vaadata, EU ülejäänud alaga võrreldes kehval järjel riik. Neid ei motiveeri siia miski tulema, nad ei joo isegi viinagi mitte. 
 
Kui me soovime jääda vaid transiidisõlmeks, on asi pool mõttetu. Pläralas läks muidugi kõvaks tümitamiseks, mina sellele lainele ei lähe. Eelkõige peame "põhjamaadesse jne" liiklevate turistide kõrval meelitama neid just nimelt siia puhkama jääma. Hiina, ülerahvastatud riik, võib tähendada just seda, et leidub turiste, kes tahaks nautida vaikust ja rahulikku puhkamist. Nii tulekski nad Tallinnas meelitada Narva -Jõesuusse, Haapsallu, saartele, Võrru ja mujale. See aga tähendabki ladusat edasiviivat ühistransporti. ja pole vaja karta, et väga sealset "kuritegelikku elementi" siia jääda võib, me pole nii tasemel, et siin tasuks oma impeeriumi üles ehitada. pole me ju isegi viie rikkama lähedal...

Ei tasu unustada, et aasia turisti jaoks oleme samapalju eksootika kui on Tai meie jaoks. Ja kui popp on Taimaa eestlase jaoks?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar