Blogiarhiiv

reede, 2. november 2012

Anna kannatust!


Kiida lolli ja loll rabab. Tegelikult on alati hea tunne, kui oled saanud teenindaja töö natukenegi kergemaks teha või reisijale vajalikku infot anda...


Puhkus alanud. Magasin nii, et ei tea ööd ega mütsi. Nii vist öeldakse. Ega väsimust ei tekita vaid töö. Ametnike või ülemuste suhtumine. Sest on ka ilusaid hetki. TAK-i poolt saadetud vastus oli üks ilusamaid üllatusi. Jutt oli linnaliinide busside ootamisest väikse hetke, kui maaliini buss saabub peatusesse. Vastuses oli sõna "inimlikkus". See ongi see, millest meil puudu jääb. Tahaks hirmsasti loota, et bussijuhid kõik ongi inimlikud. Muidugi pole ma sinisilmne, sest vedurijuhid kõik ei ole. Külm rong ärritab tuhandeid reisijaid ja on üllatav kui võimatuks on osutunud kümnete aastate jooksul niivõrd elementaarse asja tagamine nagu soe rong. Lihtsalt paha tunne on näha vedurijuhi nägu, kui küsida, miks rong on külm. Põhjendused, et reisija jätab ukse lahti (ülimõjuv asi, aga hoolivust pole oodata vähem või rohkem kui pooltelt inimestelt) ei ole tõsiseltvõetav. Sest kui Sina pole rongi soojaks kütnud, ei mõju ka uste lahtijätmine! Ei jahuta ju vagunit õuetemperatuur, kui see on vaguniga ühtne!  Meil on probleemiks eelkõige teistele mõtlemine. Igas valdkonnas.

Aga on tore tunne kui lehte avades leiad sealt ühe koka kirjutise. Mikk Mägi kirjutab tegelikult väga ilusasti. Sest vedurijuht ei erine mingilgi moel poliitikust.

http://arvamus.postimees.ee/1027076/mikk-magi-kes-maksis-meeleavalduse-eest

Saatsin eile uue kirja EVR-i ja koopia MKM-i. No ei saa ma aru, kuidas võib olla nii, et Narva rongilt ei saa ümber istuda Tartu rongile. Lihtsalt paha tunne on, et EVR ei taha sõiduplaani muuta ajutiselt, kuigi juba mitu päeva möödas. EVR-il uus juht, aga see ei tähenda, et natukenegi hakatakse märkama inimest. Nagu ei märka poliitikud ega tavalised inimesed, ei märka ka ametnik. Sest kõik oleme inimesed ju. Kui ikka ei huvita, mis ümberringi toimub, siis ei muuda seda ükski eurodirektiiv. Ja kui reisija või vedurijuht kirub poliitikut, siis tihti on ta ise samasugune või hullemgi. Seda saab tunda selle järgi kui külm on rong! Aga enne kirumist mõelgu reisija, kas ta rookis lume ära oma maja eest kõnniteelt ja kas ta oli hooliv ülekäigul autojuhtide vastu. Sest kui ise ollakse sarnane hoolimatu ametnikuga, pole ka midagi kobiseda! Märkame kõigepealt iseennast ja siis muutume teiste eest võitlejaks!?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar