Blogiarhiiv

reede, 27. mai 2011

KÜLATURG, MOKALAAT, KIRBUTURG

Miski ei segaks Ühispeatuste ala kasutamast ka suuremateks üritusteks. Plats ja laste tegus päev sellel Sakus. Foto: mina.
http://www.maaleht.ee/news/uudised/arvamus/laat-voi-kirbuturg.d?id=46609988

Väga hea arvamus! Kuigi riideid meil vaja, siis lillelaat peaks ikkagi distantseeruma. Teised samuti. Nii peaks olema ka Ühispeatustes. Smas ei saa ega peagi tavapäevadel riiete müüki keelama, kuid osade laatade puhul tuleb siiki teha valikuid.

Laatade sagenemine ja samas ostjate soov peaks panema rohkem mokalaata pidama, et tagad inimestele võimalused müüa ja osta. Vabalt. Suheldes. Otse tootjalt. Otse tarbijale.

On hea tõdeda, et selliseid kohti võib tekkida lähiajal. Olgu siis Paluperas, Põlvas või Eidaperes.

http://www.maaleht.ee/news/uudised/kylauudised/intsikurmu-laadal-esitlevad-mtu-polvamaa-patrioodi-ettevotjad-tootemarki-parim-polvamaalt.d?id=46587046

Intsikurmu (Indsikurmu) ju samuti Põlva külje all? Kuigi see koht minu teada ammuste laadatraditsioonidega, tasuks ehk mõelda ka laada korraldamist Põlva raudteejaamas, kus nüüd ka talukauplus olemas.

Raplas peatuvad bussid otse vaksali taga. Tõsi küll, isegi sellel on väikseid puudusi. Bussijuhil puudub visuaalne ülevaade rongidest ja neilt tulevatest reisijaist. Nii võib nii mõnigi "aeglasem" tulija maha jääda. Foto: mina.

Tore kui Ühispeatustes müügil sama, mis siingi pildil:

*************

Külauudistes hea arvamus külaelust.
Sama loomulik peaks olema ka külakaubandus. Mitte kunstlikult moodustatud, vaid KOV-i poolt loomulikul moel kaasaaitamisega küla arengule. Ning paljutki võib tõesti ära teha ühistegevusena.
Muide, pakkusin tänavuse metsa-aasta puhul välja võimalusi teha ootekodasid peatustesse ja muud sarnast, et ka metsandusettevõtted teeks midagi ilma vaid kasumist mõtlemata. Ei midagi. Suuri tegusid sõnades ehk jagub muidugi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar