Blogiarhiiv

esmaspäev, 2. mai 2011

JALGRATTAL MÖÖDA EESTIMAAD

Postimehes tõsine teema:

http://www.tartupostimees.ee/?id=426734

Olen rattaga sõites püüdnud igati arvestada teiste liiklejatega. Nüüd muudetud ka liiklusseadust ja paremuse poole. Suur mure on muidugi ratturitest rullnokkadega, kes ülekäigurajale või ka jalakäijatele lähenedes kiirust maha ei võta!
Ometi. Kui palju on juhuseid, kus suure tee-ehituse juures lükatakse rattatee ehitamine kui teisejärguline kaugemasse tulevikku või erinevatel (otsitud) põhjustel üldse jäetakse ehitamata? Tegelikult peaks isegi planeeritaval Via Baltica ehitamisel rajama rattatee KOGU ulatuses Tallinnast Iklasse. Pole isegi teema vaidlemiseks!
Eeltoodud artikli kommentaarid on juba ise piisavalt selged ja konkreetsed. Muide, soovitus kasutada rattateid treeninguteks, on pehmelt öeldes asjatundmatu. Nii on Saku-Kiisa vaheline tee tõepoolest täis jalgrattureid, rulluisutajaid, lapsevankreid ja jalakäijaid.

Muide, lisaks peeglile on mul rattal ka pasun. Vahel küll mõni ehmatab kõhu lahti ehk, aga üldiselt üritan signaali anda kaugemalt teavitamiseks, mitte ohtlikku situatsiooni ära oodata.
Sportlastel muidugi oluline ratta kergus, kuid peeglid, pasunad-kellad ja helkurvestid peaks olema kõigile kohustuslikud. Imestan, et ükski firma pole veel alustanud reklaamide paigaldamist-müümist helkurvestidele?

Ei mõtle Saku õlle reklaame muidugi.
Küll aga võiks olla vestidel reklaame siseturismiga seotud asjadest.

1 kommentaar:

  1. Rattaga minu arust superhea trenn, tervislik liikumisviis, peaksin ise samuti enda velo välja ajama ja kuskile tiirutama minema, harjutama suveks ja siis matkale vöi pikemale reisile kuskile eestimaale kui puhkusele saab.Pimedas peab töesti helkurvestiga nähtav olema, kuna olen kohanud ka ise hämaras rattureid mustas keda ei märkagi kohe!

    VastaKustuta