Blogiarhiiv

laupäev, 29. juuni 2024

Nõmmel puistatakse tänavaruum "midagi" täis.

 

 
Aeg lõunale minna!
Nõmmel torkas aga silma, et kuskilt on rohepöörde raha vist saadud, sest potte, kaste, poste ja muud pillutakse kõikjale laiali. Vaid keskväljaku ristmikule polnud midagi paigaldatud. Ei kujuta küll ette, milline siin kõik välja nägema hakkab, kui valmis saab. Või ongi peaaegu valmis?
Tegelikult mulle meeldivad, puud, põõsad, lilled. Aga kui palju saab olema iga puu ja lille n.ö. "kohamaksumus", kui neid ei istutata haljasalale vaid mingitesse kastidesse, mille juurde kulutatakse veel igasuguseid materjale ehk siis loodusvarasid? 
Muidugi on istumiskohti alati vaja, selle parimaks näiteks on raekoja plats, kus rahvast on nüüd ka mujal kui õlleterassidel ja mitte vähe! Kas Nõmmel on ka selleks mingit lootust, et need istumiskohad leiavad kasutust? Peab olema ju ka põhjust tulla? Natuke põhjusied ju on ka, sest on söögikohti, on turg, aga kas see toob kõik piisavalt inimesi, kes tahaks siin aega veeta?


 
Pean lisama tänu Nõmme kogukonna märgatule, et need betoon-puitpingid tundusid tõesti ülimalt kõrged istumiseks. Kas ehk mõõtudega pandi puusse? Täpsemalt betooni? Ehk et kõrgus pidanuks olema maks selle betoonklotsi kõrgus, aga KOOS puitkattega?
 


 
Raekoja platsis on teistsugused majad, restoranid ja terassid. Kui siin oleks ka mõni suvel avatud restoran või ka lihtsalt hea kraami müügikoht, siis ehk istutaks ka õues tõepoolest? Sel juhul jääb neist kobedatest prusspinkidest ikkagi väheks?

 
Lõunat sööma on siia kindlasti põhjust tulla täna ja ka tulevikus, Tallinnas on vähe nii häid söögikohti.


 
Kahtlemata on ka atraktsioone, mis annavad kohale oma näo. Kas siin ka? Veel ei tea! Võib olla hakatakse siin ka kedagi selles "linnupuuris" raha eest näitama? Iseenesest väga vahva asi on küll. Kasutusotstrave? Ronida ei tohi, kirjad on peal. Varju minna ei saa, sest katust pole. Mis selle eesmärk on?


 
Huvitav, huvitav, mis postidega siin tegu?

 
Kui aga ostaks siit miski õlle ja tuleks uute kastide-ruutude peale istuma ja õlut jooma, siis kas see on lubatud või mitte? Praegu see baar vist väga populaarne koht ei ole?

 
Ahjaa, siin vuliseb isegi vesi, aga miks jaamahoone kõrval puude all purskkaevu ei panda toimima? Seal on ju ka hea istuda, eriti kui mõelda, et on hea varjuline? Ja teisel pool jaamagi pargilaadne moodustis. Aga ... rahvast tulvil pole see kant siiani? Ehk on lihtsalt vaja raha eest mingidki kastid kuhugi paigaldada, ükskõik kuhu? Või ikkagi on mingi suurem pilt, mida ma tõesti näha ei oska?
Rohelust igatahes siin-seal on, ses mõttes kena vaikne kohakene.


 
Siin siiski pole ei kenadust, vaikust ega rohelust. On magistraalristmik. Huvitav et ma ei oska mitte kuidagi öelda, kas need majad ümber ristmiku on ka kenad! Üsna korras küll ja natuke ka värvilised ja natuke ka huvitavad! Aga ometi kuidagi kõle? Võib olla vaid mulle tundub nii. Mida annaks muuta?


 
Puit ja head "lisandid" on kindlasti ilusad ja toredad. Aga ikkagi pole ka siin tegu vist vabaajaveetmise populaarse kohaga? Eks ma isegi selles vast süüdi, sest vahel siin käies pole mul millegipärast pähegi tulnud minna suvehoovi näiteks. Äkki olekski tore ja tuleks uuesti?



 
 
Turuesine on muidugi ilus ja tegelikult kogu turg ilus ja korras. Et oli juba laupäevane õhtupoolik, siis ehk natuke mõistetav, et turg tühjavõitu. Tegelikult muidugi on turg endiselt ikka väga tühi ehk vähekülastatav. Minu jaoks on siin mõningaid häid kaupu, aga ikkagi liiga "lahjalt", et siin tihedamini turutretti teha! Mis on siis põhjuseks, et siin nii vähe endiselt käiakse? Mitu põhjust?


 
Rendihinnad ei kutsu ettevõtlikke inimesi siin turuhoones suvel müüma?

 
Ka üitsainus mulgi mari oli laupäeva pärastlõunaks ära müüdud? Oli see maasikas või miski muu? Tige karusmari?

 
Häid tomateid oli siin igatahes müügil, nii Brooklyni kui Viljat. Aga küll püütakse ka Intsu ja Võiste plasttomatite juures eestimaisust rõhutada! Loodetavasti aga inimesed palju enam õnge ei lähe?

 
Häid vanu kartuleid ma siiski ei saanud. Tähendab, vanu sorte, mite vanu kartuleid. Eks peab tööpäeval tulema.



 
Tühjust oli siin aga tõesti palju!











 
Aga haugiäkist ostsin küll! Kurradima hea oli see tõesti! Et targu ennem sai söömas ära käidud, siis palju ei ostnud. On ju teada, et tühja kõhuga ei tohi poodi minna!





 



 
Hm, kui on kastilaadne moodustis postidega, peaks ju ka katus olema?


 
No heakene küll, kui rohepööre ei näe ette purskkaevu, siis kui palju on Nõmmel siin nähtud piirkonnas JOOGVEEKRAANE? Täna ei olnud hullult kuum, aga küsimus puudutab ju rohkem kui tänast! Ilus ja mõnus oli aga aega rongini parajaks teha küll!









 
Üks teine turg näeb aga välja mõnevõrra teistmoodi. Ja millegipärast on siin ringisiiberdajaid kole palju kohe?


 

 
 
 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar