Blogiarhiiv

reede, 14. juuni 2024

Kuremaale ujuma, spaasse, kuid järve äärde kah!

 

 
Kuremaale on pääs ühistranspordiga üsna hea, kuigi on ka puudusi. Siiani puudub pakutud ringliin 4x päevas, Jõgeva Jaam - Tabivere Jaam, mis hõlmaks ka Palamuse, Äksi, Elistvere, Luua jt kohti ning Tartu poolt ühendused üsna nadid. Ka õhtul tuleb viimane buss tagasi Jõgevale liiga vara.
Tasuta sõitu ka kahjuks enam pole, sest petiste valitsus on otsustanud igaühe taskud nii tühjaks teha ja suure osa anda muiduleivasööjatele. Samal ajal rohepöördest patrates ja sülge pritsides.
 
 
Jõgevamaa "süljepritsijad" ehk visionäärid kulutavad aeg-ajalt raha Niiluse lätete (visiooni) leidmiseks, kujutades enanst Stanley, Livingstone ja teistena.  Samas on see visioon neil nina all.



 
See üks näide, millised võiks looduskeskkonnas olla ootekojad. Väheke kipakavõitu küll, vaja oleks sellist, mis mahutaks ka paar-kolm matkajat vajadusel kasvõi ööbima kui jäädakse halva ilma kätte, teepealsest puhkepausist rääkimata.


 
Kuremaa on väga ilus kant ja väga loodan, et keegi ehk kunagi loob siinasuvatesse tühjadesse hoonetesse mingi Eesti Rahvamuuseumi...


 
Üks väheseid enam-vähem korralikke ootekodasid Eestis.

 
Pole küll uurinud parkide suuruse kohta, kuid Kuremaa oma tundub olema Eestis kindlalt üks suuremaid? Aura kui nii võib öelda, on siin igatahes ülimalt hea!






 
Mõnevõrra üllatav ongi, et siiani pole siin puhkevõimalused muutunud nii heaks, kui võiks. Külalistemaja sobib ka muidugi ööbimiseks, aga on veel võimalusi. Ehk peaks rohkem ka massaazhe pakutama ja olema muid lõõgastumisi nagu soolakamber jne? Ehk et spaa kui selline poleks vaid see keskmisest ehk väiksem ujulakompleks, vaid teenuseid oleks ümberringi rohkem? See võiks ehk tuua ka mingi väikepoe siia tagasi.





 




 
Ja ma ei teagi, miks, kas selle "vetesina" vm tõttu meeldib siinse spa sisedisain mulle kõige rohkem! Ääretult soe ja sõbralik ning rahustav, silm lihtsalt puhkab!




 
Kui mõni saun ei tööta, siis mõnel pool on selliste asjade eest piletihinnast eurokene-kaks maha võetud...
Muidu aga piletihinnad normaalsed, vaid perepilet nagu Eestis kombeks on kallim kui peaks.








 
Sageli nurisetakse, et Eestis puhkamine on kallis. Eks põhjusi palju, sh siis nii ahnust, üksinokitsemist ehk koostöö puudumist jm. Kuivõrd me siis näeme mingeid ühispakkumisi? Näiteks kontsert + majutus + spaa?
Pigem juhtub nii, et kui mingi suurem üritus, siis "puhutakse" ka majutuse hinnad üles. Kellegi arvates see võibki olla õige lähenemine, minu jaoks valdavas osas aga kindlasti mitte. Linnades näiteks ehk mõnevõrra arusaadavgi, maakohtades aga on see nii külalistele kui teistele tegijatele kohapeal selge käru keeramine.








 




 
Et bussini oli veid aega, põikasin ka järve äärde. Kuremaa järv on Eesti mõistes vägagi suur.























 
Busse tundub palju olema, tegelikult on osa vaid teatud aegadel jne. Omaette koomiline on sõita liiniga, mis väljub 9.15 ja jõuab Jõgevale 16.40....






 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar