Blogiarhiiv

kolmapäev, 5. juuni 2024

Neeme, Rohuneeme - 1. osa

 

 
 Prauh tuli mõnda aega peale hommikusööki mõte, et järgmine neeme-nimelise koha ülevaatamise võiks ette võtta. Kas Rohuneeme või Leppneeme, kuskohast ma eelmisel korral osaliselt "läbi lipsasin". Aga kui veel bussile minneski kahtlesin, siis nähes Ratast "juhatamas õigele teele", valisin otsebussi. Sest kuigi Keskerakond ja Ratas väga palju kaagutanud bussiliinidest, aga peale Simsoni ainukest head tegu Ratas mitte essugi bussiliikluses paremaks ei muutnud, kadus mul igasugune soov kuskil peatuses oodata 30 või 50 minutit ümberistumist mingitele vallaliinidele.
Mees, sinust ei ole mingit tegijat ja peale valitsuse lõhkumist (kui oleksid pidanud rahva hääle järgi talitama) on su ainuõige valik poliitikast taanduda!
Bussiliiklusest tuleb siin täna ühes kui teises teemas veel juttu, Viimsi vallaliinid sellisel kujul jätkuda ei saa!
Ja kuigi ei saa mööda ei poliitikast, ei keskonnavaenulikest tegevustest, siis selle retke eesmärk oli ikkagi Rohuneeme. Viimsi kandis on kuuldavasti palju ilusat ja head ning eks pildistamisnälg ju mind kodust välja ajaski. Kuid siiski on parem igast retkest talletada erinevad teemad.
 
 
Võib olla ei peakski nii tihti ühtedel ja samadel teemadel rääkima, aga arvestades meie ametnike taset, loodan lihtsalt, et ehk ükskord juhtub neid lugema mõni ärksam silmapaar, kellel silmad mõtlemisvõimega seotud!
Kuigi vaadata tuleb ka "viimsitagust" maad, siis samamoodi tuleb nii linna- kui maakonnaliinidel suures osas lõpetada see jama, kus liinid algavad ja lõpevad kesklinnas/Balti jaamas.  Piisab mõnetunnisest istumisest Balti jaamas (ja ka Virus, estonia peatuses vm) ning saab aimu, et paljud inimesed tahaks sõita EDASI, KAUGEMALE! Lisaks veel need inimesed, keda sa ei näegi üheski neist peatustest, sest nad ei tulegi bussidesse. Just seepärast, et meil armastatakse ÜMBERISTUMISI, just ametnike poolt ja mõni "nullekspert" räägib ka FB gruppides sedasama halli soga!
Ootasin oma bussi ja sel ajal väljus ning saabus buse, kus ei sisenenud mitte keegi ja ka ei väljunud. Või oli neid vaid mõni üksik.
Aga mille muutmist peaks kiiresti kaaluma, sellest kolmandas osas, kui olen juba tagasiteel.

 
Selle asemel keevitatakse meil kümneid miljoneid mõttetute "trammihaakide" peale.

 
Kuhu sa vaene hing ikka pargid, eks ole!?

 
Üks räige raiskamine jääb ka alati linnas liikudes silma. Kas Eestis on sõiduteede valgustuspostidele kulutatud miljoneid või hoopis sadu miljoneid tonne terast, tsementi jm? Nin kõnniteedega võrreldes on ka lambid, hoolimata "leeditamisest", mõttetult võimsat ning valgusreostust tekitavad. No ei ole sõiduteid vaja valgustada (ülekäigud välja arvatud). Ja siis hädaldame, et meil pole raha, kõik aina kallineb, vajame tuumajaama jne... Kes on need, kes maksumaksja rahadega nii käituvad, loodusest ja maavaradest rääkimata?




 
Muidugi on meil muidki poste idiootlikult palju, vahel isegi ühe märgikese jaoks eraldi post ja tegu oleks nagu padrikuga, ainult et puude asemel ongi postid!


 
Järjekordne õigele teele juhataja? Proua, kes Võru rongiliikluse kraavi lükkas, aga ju ta siis sobib Isamaa erakonnale!? Need kraabivad ju aferiste nüüd järjest endale ja ise ollakse ka pigem ühistransporti lõhkuvad tegelased. Aga jätaks aferistid kõrvale? Tootvale tööle nad muidugi ei lähe, jääksid sageli ikka muiduleivasööjateks!

Aga vaatan nüüd rohkem ette, sest ees on loodetavasti rohkem hoopis ilusat ja meeliülendavat!



 
Siin on mul muidugi käidud, väga ja väga imeline "külake". Tänapäeval  muidugi siinkandis tiheasustusalal väga rookatusega maju ehitada vist ei saa, kuid igal juhul on need midagi väga erilist! Kel siin käimata, tasub tulla, näiteks külastades restorani Paat või hoopis laupäeviti taluturule tulla.


 
Ja muidugi kisub ka bussis sõites merevaateid pildistama, mis sest, et vahle tuleb paljud neist pärast kustutada. Küll on vildakil, nagu oleksin paadis või ise purjus, küll peegeldused jm. Aga siiski mõni pilt tuleb kenasti välja.

 




 
Üks põhjus, miks siia tulla, rohkem näha ja pildistada, on ka mõte kuhugi kolida. Mitte, et mul endal see täiega plaanis oleks, aga Kadile näiteks meeldib Viimsi kant. Iseasi on raha, sest kui ka linnas ja maal kõik elamised maha müüa, ei saaks vist Viimsisse selle raha eest isegi krunti mitte? Küll aga bussist väljudes esmapilgul ma ei tundnud, et see on kodune kant, et siin võiks elada. Ringi liikudes siiski mõni koht meeldis ja kahtlemata on siin selliseid, kus vaiksem ja rahulikum kui Tallinnas või Viimsis. Samas olena ma ikkagi maakas, mis maakas...
Mitte et ma siinset kanti kuidagi maha teeks, vastupidi, pigem siin ikka rohkem meeldivat. Ja eks piltidelt näebki, kuigi spetsiaalselt maju ma pildistasin vähe, pigem ikka VAATEID ja DETAILE! Detailides peitubki saatan, heas mõttes. Ja pildid ju minu jaoks ikkagi ka mõtteliselt emotsioonid, mida kogen õühel või teisel hetkel ja kohas. Pealegi on maju huvitav vaadata, nagu ka puid-põõsaid, eriti õitsemas.



 
Kahtlemata on paekivi, nagu ka puit, üks eheda ja loomuliku kodu tunnusmärke ehitusmaterjalina. Siinkandis on lisaks ka rändrahne ehk siis suuri kive, mis sageli vaadetele väärtust juurde annab. Igasugune looduslik kivi on ilus nii aias, postides, majaseinte viimistluses, aiakujunduses jne.




 
Üldiselt mulle meeldivadki vanemad majad, need lihtsalt tunduvad hubasemad. Samas võib mõnigi uuem ja tänapäevasem maja olla mugavuse mõttes mõnusamad, sh ka suuremad aknad annavad erilisemaid emotsioone just neist avanevate vaadete tõttu.



 
Ja mõttes teen alati kummarduse neile, kes haljastusele rõhku panevad, istutades ka erinevaid puuliike. Ka aastaaegadel ju nende mõju ja mulje muutub, talvel ainult raagus puid näha pole ka päris see. Aga kõik on muidugi maitse asi, ma ise suudan siiski sageli ka vaid heitlehiste puude võrades jm näha midagi meeldivat.


 
Täiesti teistsugune, uudne/moodne maja ja mulle meeldib seegi.








 


 
Oh sa poiss! Vabandan muidugi, et ma avatud v'äravast veidi sisse astusin, et midagi nii ilusat pildile saada. Esimesel hetkel ma muidugi ei uskunud oma silmi!!!












 























 

 
Aia puhul mulle meeldib enim erineval moel tehtud puitaiad, aga ka kiviaiad. Aga vahel torkab silma ka metall-, sh sepisaiad. Neis võib olla väga erinevaid kujundeid ja neid ikka siis kena vaadata.




 
Rohelust siin igal pool erinevalt, kohati lausa väga rohkelt ja seda kõike on silmale hea vaadata.











 
Oh sa! Isegi kasvuhoonel ümmargused aknad, nagu mereäärsele kohane!









 

 

 

 

 
 
 

 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar