Blogiarhiiv

pühapäev, 2. juuni 2024

JUUNI - kuidas lõõgastuda?

 

 
Vaatasin üht krimiseriaali nagu ikka ja üsna sageli neis (ka teistes) võetakse (kristallklaas) viskiga ja trimbatakse. Või siis tellitaks pubis topelt scotsh! Olen vahel mõelnud, et huvitav oleks teada, mis vahe on ühelinnaseviskil ja teistel. Aga olen vist elus vaid ühe korra miski pulmas viskit joonud, Old Thomas viskiga. See oli jube. Meeles on see, kuidas teisel päeval ühe õlle jõin ja enestunne pärast veel hullem oli. Brändi oli parem. Aga vahel läksin liiale ja nüüd pole kaua aega enam midagi võtnud. Tegelikult olen isegi mõelnud, millest võib liiale minnes ilma jääda. Arvatavasti oleksin ka looduses rohkem aega viitnud, kui poleks aeg-ajalt liialdanud. Ja eks neid "banaalseid" tõdesid joomise kohta ole palju ning paraku enamasti need ongi tõesed. Võid ju tahta lõõgastuda ja küllap kerge naps ongi selleks vahel sobiv, kuid kuskil on tegelikkuses ka piir, kus tegu pole enam lõõgastusega. Aga ega päris kõike ka kahetseda ei saa. Austust väärt on need mehed aga küll, kes ei võta, isegi üldse. Mul isa ju võttis ka üksjagu ja ega seegi väga meeldiv olnud.

 
 Muidugi oleks väga hea mõni kalalkäik ette võtta, aga ma pole niis väga suur kalamees kunagi olnud. Kuid kahtlemata on see puhas nauding! Seniks ostan turult ja teen vahel kalasuppi, seegi nauding! Ja Kiisad sobivad ka laisale supitegijale, isegi tükeldada pole vaja!


Naudinguid ehk lõõgastumisvõimalusi on veelgi. Käisin asja pärast turul vähe suurema ringi ja tegelikult, kui pole just lõõskav päike, siis siingi võiks istuda? Saaks ronge vaadata! Aga sel käigul tegin rohkem pilte ja need panen eraldi teemana üles.


Kunst! Kunsti Kevadnäitusele ma vaevalt et lähen, seal on kunsti vist vähem kui tahaks. Vahvad pildid olid aga turu lähedal üleval. Nagu see 9-aastase Anastasia piltki, mis millegipärast eriti silma jäi. Sellinne lapselik vaade elule1 Aga vahvad ju neist piltidest enamus!
 

Muidugi on vanalinnas jalutamine puhas mõnu! Me peame ikka olema üliõnnelikud nii ilusa vanalinna üle!



Eks sööminegi ole nauding ja lõõgastuda saab peale sedagi! Näis aga, kuidas juunikuu kulgema saab! Puhkust mul tänavu juunis pole, seega ei tohiks ka pikalt kuuma olla!

 
Münt pudeli asemel on vist mõttekam?  Muidugi, mündid väga erineva hinnaga, aga nt Torgu taaler võrdub kursi järgi 0,5 l Viru Valgega kohalikus poes. Need mündid olid pakkumisel n.ö. sõbrahinnaga ja tüki eest taheti pigem liitrise kanti. Kas mul jääks nii 10 liitrit joomata? No nii palju ma nagunii ei jõuaks, eks mõneski muus asjas peab siis säästma.
Pildil Prantsusmaa möödunud sajandi lõpupoole vermitud 100-frangised hõbemündid, 900-sed. Igal juhul huvitavad!

Mul ei olegi otsest müntide eelistusi, aga eestlasena muidugi hindan meie endi hõbemünte. Kuid ka maadeuurijate, laevade ja looduse "elanikega" ning muidugi veel üsna laia spektriga. Praegugi vaatasin just filmi Amundsenist. Millist vaeva nad nägid, milliseid kannatusi, kuid siht oli silme ees vist kõikidel maadeuurijatel. Mingis mõttes olekski vist Eestil teiste tublide meeste ja naiste kõrval välja anda ka oma hõbemünte just looduseuurijate auks!? Middendorfist Krusensternini, Schmidtist Öpikuni.

Aga lõõgastumine?  See pole ainuke, milleks siin maailmas elada. Tööd tuleb ka teha. Ja kui olla, siis olla parim! Hakkasin sellele lihtsalt praegu mõtlema ja tegelikkuses olen rahul. Enda tehtuga. Minu jaoks on olnud iga töö juures oluline teha seda nii, et teised oleks rahul. Et kõrval oleks teistel kergem. Ja et ettevõttele oleks tehtud tööst kasu. Muidu pole mõtet tööd tehagi. 

 
Võib olla lõõgastumiseks üks kook, millel lausa briljant säramas? Proovime ära!

 
 
Aga ka kõige tavalisem võib olla imeilus!
 

 
Rattarajal, paaruga kiirendades ja kiirust ületades?

"Sukeldusin" paariksajaks meetriks liiklusesse. Kopli tänaval Balti jaama turu kõrval. Lähenes üks auto, ma ei hakanud ülekäigule trügima ja hea kah, juhti oleks ju seganud, sest tal oli vajadus rääkida telefoniga. Siis kuulsin autosummuti kõva paukumist. Noormees roolis, üks asi kevadet nautides ukseaknal, rõemsal meelel peatus iga ülekäigu ees, sest kiirendades õnnestus tal ilget kõva paugutamist jätkata! Inimene naudib elu! mõned sammud kõnniteel ja vastu tuli 2 inimest. Just siis kui kohakuti jõudsime, tuiskas vaardiga meie vahelt läbi selja tagant tulnud tõuksinokk. Aga kevademärke oli veel ka tagasiteel! Või siis oli see Nähtamatu mees...
Liiklusjärelvalvekeskus:

Tere! Vabandame, et vastus on kaua viibinud. Ohtikest rikkumistest saab teada anda läbi politsei kodulehe täites seal süüteoteate avalduse. Täpsustada tuleb kindlasti ka kuupäev ja rikkumise kellaaeg, et koguda vajadusel rikkumise kohta täiendavaid tõendeid näiteks linnakaameratest. Kahjuks ei ole meil võimalik messingeri kaudu süüteoteateid vastu võtta. Kena päeva! https://www.politsei.ee/et/avaldus-politseile
 
Tänud! Küsimus ei ole avalduste tegemises vaid üldises politsei käitumises - miks ei tegeleta piisaval määral ei ratturite erinevate LAIALDASTE eeskirjade rikkumistega ega ka mitte müratekitavate autodega? Mis mõte on sellise mittetegelemise juures veel igasuguste avalduste tegemisega? Või tahate öelda, et las rikkjad olal, ilma PABERITA me ennast liigutama ei hakka? Väga halb suhtumine! 

Tere! Teie poolt viidatud liiklejate suhtes tehakse liiklusjärelevalvet igapäevaselt, samuti sõidukite tehnoseisundi kontrollimisi teel. Liiklusjärelevalve ja selleteemaline ennetustöö on regulaarne politsei töö osa. Iga ratturi või liiklejani personaalselt muidugi ei jõua, aga see ei ole ka tingimata vajalik. Ja kui kodanikud avaldavad mõne sündmuse kohta, siis rikkumise olemasolul saab politsei hinnata tegu, selle tehiolusid ja toimepanija mõjutamise vajadust. Mõistetav on, et politseitöö laiapõhjalisus ei ole subjektiivselt kõigile ühtmoodi tajutav. Ilusat õhtut!

*********************

Üsna kaval! Loodame, et inimesed ei viitsi avaldusi teha ja siis pole meil vaja oma palga väljateenimiseks muud teha, kui lebaskleda!? Ning tee avaldus kui tahad, kuna see ei tõesta rikkumist jms, siis... ei saa üpolitsei ka midagi hinnata ja saab taas edasi lebotada!?



 
Mis mõjutab turiste tulema sööma? Koht, hinnad, toidud, päike?





 
Ilves kastiga Euroopasse? Kas kandidaatideks aina hullemad aferistid või peaks hoopis usaldama?



 Aga lõõgastuda saab kindlasti ka Vorstiabi abil...

Lõõgastuda võiks ka sporti vaadates, aga olen selline keskmine spordifänn. Kiirkerimine telekas on hea, saab jalkas vaadata näiteks vaid väravad ära. Mõtlesin spordist juba eile kirjutada, aga EM poolmaraton on lõbusam. Meie mehed sörkisid viimastena ja reporterid rääkisid, et ollaks palavuseks valmis, oma tempo paika pandud ja muud uhket juttu. Aga meenutab Tujurikkujat ja Avandit. Et kohtunikud olid juba koju läinud, kui lõpetati...

 
Kuidas valimistesse suhtuda? Lõõgastumisega see seotud pole, aga osa juunikuu valikutest kindlasti. Tänavatel erilist tungi ei näinud, aga lolle valikuid igatahes tegema ei hakka, olgugi reklaamide lausalisus aedadel ja postidel, telekas ja ei tea kus veel.



 
Roheline valik oleks kõige parem, kuigi rohelusest räägivad kõik. Küll aga sõltub pärisrohelus teadmiste tasemest (mis väga paljudel kandidaatidel kas nõrk või teadlikult aferistlik) ja pöörasuse astmest. Sest paljud teeks su taskud tühjaks, hoolimata ilusatest sõnadest, teised on roosad või lillad jne. 


 
Arvatavasti jääb üle vaid võimalus anda protestihääl. Rikkudes sedeli või andes hääle kellelegi, kes seda (vähemalt parimal moel) väärib, kuid nagunii tänu mingit värvi pöörasusega kaasaminemisele kohta ei saa. Kui ikka rohelus ei ole rohelus vaid kirju-mirju, siis sa ei ole roheline! Mina olen!

 
Tagasiteel püüdsin mõne tabamuse mu lemmikutest puumajadest.




 
Ah et valiks rohelise pealinna esindajatest kedagi?
 
Petiseid ju ei valiks?
 
𝟏𝟎. 𝐣𝐮𝐮𝐧𝐢𝐥 𝐡𝐚𝐤𝐚𝐭𝐚𝐤𝐬𝐞 𝐮𝐮𝐞𝐧𝐝𝐚𝐦𝐚 𝐅𝐚𝐞𝐡𝐥𝐦𝐚𝐧𝐧𝐢 𝐭𝐚̈𝐧𝐚𝐯𝐚𝐥 𝐯𝐚𝐥𝐠𝐮𝐬𝐭𝐮𝐬𝐭. 💡
🚗 Renoveerimise jooksul hoitakse võimalusel läbipääs autoliiklusele avatuna. Kui tööde iseloom nõuab tänava sulgemist, suunatakse liiklus märkidega ümbersõidule kõrvaltänavaid pidi.
💡 Tööde käigus vahetatakse välja vanad naatriumlampidega valgustid uute LED-valgustite vastu. Kogu Faehlmanni tänava ulatuses uuenevad nii rippvalgustid kui ka mastidele kinnituvad valgustid, kokku 51 tükki. Ka vanad amortiseerunud valgustimastid asendatakse uutega.
💡 Valgusteid hakatakse vahetama Faehlmanni ja Weizenbergi tänava ristmiku poolt ja liigutakse etappide kaupa Faehlmanni ja Kreutzwaldi ristumise suunas. Lisaks saab 14 valgustiga valgustatud Koidula tänav 14 asuva avatud raamatukogu teerada ja varjualune.
↘️ Renoveerimise järel langeb aastane energia tarbimine Faehlmanni tänaval kaks korda – 23 084 kWh pealt 11 256 kWh peale.
📅 Projekti lõpptähtaeg on 23. oktoober 2024.
 
Töö läheb maksma mitusada tuhat eurot?
Sääst aastas 1000 eurot?
Umbes nii näevad välja tänapäevased "rohepöörde" kiidetud lahendused. Selle asemel, et maksta 10x vähem maksumaksja taskust ja ühe korra, hilisemaid kulutusi peaaegu ei ole! 
Ülemisel pildil on näha seinast väljaulatuv juhe, arvatavasti majanumbri jaoks. Miks mitte lisada veel üks juhe teise ukse juures ja ... kogu kõnnitee olekski valgustatud? Maksumus koos hämaruseanduriga ehk 100 ja 200 euro vahel? Faehlmanni tänava näitel võiks öelda, et elektrikulu langeks 11 256 kWh-lt 1000-2000 kWh peale?
 
 
 




ILGE PETMINE!!!


Taristu lisandumisega kaasnevaks kaudseks kogumõjuks SKP-le hinnatakse 15,5–23,5 miljardit eurot. Laiemad majanduslikud mõjud hõlmavad muuhulgas sõjalist liikuvust, positiivset mõju keskkonnale, sotsiaalset võrdsust, uuest majanduskoridorist tulenevat sünergiat ja mõju tarneahelatele.

Hinnanguliselt teenindab Rail Baltica 2046. aastaks 51,7 miljonit reisi ja sellel veetakse 10,9 miljonit tonni kaupa.


 
Numbrid on nii segaseks aetud, et keegi ei saaks aru, millisest KASUMIST on jutt. Kui eeldada, et 2046 peaks nii palju reise tehtama (puhtalt lollitamine on number 51 miljonit), siis ka keskmise piletihinnaga 50 eurot (keegi ei oska öelda, kes sõidab ja kuskohast kuhu) teeniks raudtee Tallinnast Varssavini veidi üle 2,5 miljerdi piletitulu? Kui palju aga maksab ülalpidamine? 10, 9 miljonit tonni kaupa (millistel lõikudel)? On lausa irvitamine! Eesti Raudtee 10 miljoni tonni juures vajab aasta riigipoolset toetust kümnetes miljonites. RB puhul kogu ulatuse peavad riigid peale maksama SADU MILJONEID? Sellise pikkusega raudtee vajaks (ja kuskil Euroopas ehk ongi) 50-100 miljonit tonni?
Kogu see jutt on puhas bluff ja mingist KAUDSESTKI kasust ei maksa rääkida, ainuüksi keskkonnale toob see kaasa igal aastal pigem sadades miljonites kahju ja seda seetõttu, et mõjud on niivõrd suured, kuid ka kaudsed, et neid lihtsalt ei toodagi välja!

Ja tegelikult polnud ka VAREM see projekt mitte mingilgi moel tasuv, seda ainuüksi seetõttu, et riik on kohustatud igal aastal PEALE maksma. Ja nii ei saa see olla ka nüüd ENDISELT tasuv!

Sport on kindlasti see, millega on hea aega viita. Aga nagu ikka, ma pole äärmuslane ehk siis ma pole fanaatik. Kergejõustiku EM-i vaatasin väga lüngati, kiirkerimisega. Muidugi Johhannes Erm oli midagi erilist ja sellest võinuks iga hetke nautida. Nagu odaviskeski, mis pole tal väga tugev ala, suutis ta viimase katsega teha tulemuse jaoks midagi erilist.
 

Nüüd siis jalgpall. Enamasti ei lähe nagu mulle meeldib, sest soovin edu neile, kes pole kunagi väga edukas olnud. Aga  mõnes mängus siiski läheb minu meelt mööda. Dramaatika ja emotsioonid on peale oskuste ja õnne spordis need, mida eriti naudin!


Ja kui seriaalidega on "kitsas käes" ehk kõik head vaadatud, siis õnneks on taas jooksmas Monk. Seriaal, kus paljud vaatajad ütlevad mitu kordahi: "Issand, kui loll ta on"! Tegelikult on see öeldud armastusega, sest Monki kas ei vaadata üldse või armastatakse. Päris suurimate lemmikute hulka ma teda ei arvesta, aga oma koha lõõgastumiseks ja aja täiteks täidab kindlasti.

Vahepeal sain aga käia ja olla oma lemmikkohtades. Need muidugi eraldi teemades.

Ahjaa, hea, et ma valimistel seekord häält EKRE-le ei andnud. Kes oskab täpselt öelda, on õigem toetada juhtfiguure või "mässajaid", oma margi on nad enam-vähem kõik täis teinud. Madisonile ma ju kindlasti häält ei anna. Keegi uudistes mainiski, et Helmete jäärapäisuse tõttu toetus kolinal alla läinud. Suuresti nii ongi, olen ise veel korduvalt öelnud, et neilt enam midagi edumeelset oodata on lootusetu. Ei võta ju nad kuuldagi ka seda, et oma 4-realiste teede ja rohevastasusega (ma ei pea silmas rohepööret) ei saagi kunagi parema osa rahva toetust!

Seenegruppi on aga hakanud taas igal tunnil liikmeid lisanduma. Kes aga nii oma esimese kommi kirjutab, sellele jääb küll uks suletuks:
Kurat tahan ka neid seeni mis aju nii süldiks tõmbab.

Paraku on meil laksu alla tahtjaid palju. Reformierakonna aferistist tuumajaama lobist:
Tuumajaama lobist: Kolmas korralik elektritarbija Kundas. Tulgu neljas ja viieski.
 
Selline komm oli ühe mehe postituse all. Nagu ikka, Reformierakond on karjaviisi vaid ühe asja peale väljas, müüa Eesti maa ja rahvas maha ühte või teist teed pidi

Veidi aga lausa vihastasin hiljutise ERR uudise üle.

Tegelikult uskumatu, kuidas Regmini ÜT osak juhataja Andres Ruubas räägib midagi, aga tegelikult ei ütle mitte midagi. Triin Tammert räägib aga näidetest, mis siiani ei toimi. Ei toimi jah, aga asi pole mitte isegi maakonnapiirides niivõrd, kuivõrd selles, et Kagu ÜTK, Põlva vallavanem Martti Rõigas jt kiusu pärast ei pane liine toimima! Juba aastaid tagasi rääkisin vajaduisest, et suur osa Põlvast algavaid liine peaks alustama raudteejaamast. Suuri silmi vahiti otsa ja küsiti, miks MINA seda soovin! Seda küsis siis maksumaksja palga eest vegeteeriv vallavanem! Kes siis peaks seda tööd tegema? Tema või hoopis tasuta mina? Ja ma olengi selle PLANEERIMISE tasuta ära teinud pea üle Eesti, aga Ruubas alles "kaalub", Sander Saar teeb ehk parimal juhul MÖH ja nii ongi? Ning olen teinud esiteks hoopis säästvamalt kui tegi MKM või "teeks" regmin ja arvestanud võimalustega, kuidas maksimaalselt reisijaid kaasata ning väga erinevaid (osaliselt või täielikult puuduvaid) kohti ühendada-
Ka Triin Tammerti mainitud Võru muud ühendused, nt Viljandisse, on ammu lahendustena laual. Ehk sobiks isegi kommertsfirmadele, kui nad raatsiks natuke mõistust teritada ja siduda ka busse rongidega, olgu siis Tsirguliina Jaam, Mägiste Jaam, Palupera Jaam vm peatustes. Ah neid peatusi polegi või? Imelik tõesti, neist rääkisin ma ka juba uute perroonide planeerimise, Tsirguliina bussipeatuse ümberehitamise jm aegadel! Mitte midagi pole parata, tuleb taas öelda ausalt välja tõde - rämpsametnike ja -poliitikutega nii ongi!


Selline asi rohkem kui 10 aasta jooksul pakutud lahenduste järel ajab tegelikult vererõhu üles küll!

 

 Vahel saab ka pildistada pildistajaid. Vahva! Preilil polevat varem kunagi nii juhtunud, aga täna 2 korda lausa! Ju siis sattus vaatevälja keskmesse?



 
Sinna kuhu kogunev vihmaveetorust renni ümber rohkem vett, muru väga ei kasva. Kas ehk mõnest külvatud seemnest saavad aga ka õied? Väga nirult sirguvad küll, aga loodan. 

 
Töökoha kõrval on heinamaa. Õigemini, sööti jäänud ala, kus ei niideta. Kui tööpõld hetkeks tühjaks sai, siis põikasingi sinna vaatama hetkeks. Lihtsalt. Just sellist heinamaad ma kunagi endale unistasingi, et teha kämping ja puhkeala. Ehk koos väikese talupoega. Tekkiv mets oleks eriti imeline, aga ka väikesed puud ja põõsad on siin midagi rohkemat kui lihtsalt niisama. Ja ennäe, mõne aja pärast saab ehk muulukaidki!? Ja ka selle väikese ringi peal olid koos minuga liblikad ja linnud. Nii tunned ennast osana loodusest.








Kuigi pealkirjaks siin panin lõõgastumise teema, siis ega see pole ilmas ainuke asi.

Mida te jaurate? Päriselt usute, et teie õnnetus elus on süüdi mingi partei - mitte kehvad geenid, vilets iseloom ja rumal pea?
 
Mainisin ühe "nõia" postituse juures, et ega kõik petised mahugi paari tuntud erakonda. Keegi arvas, et küllap tegu uhhuudega, aga need pole ju päris samad? Aga ennaäe, kõik uhuud pidid olemagi need, kes usuvad petiseid! Ehk siis peformikate ja sotside toetajad on uhuud? Rohkem pole mõtet selle "salliajst" tibi asju lahata, too järgnev kommentaar näitabki ära kogu hinge taseme ja väärtused.
 
Igal juhul, teadmata midagigi inimesest, on vaja rünnata vanemaid ja halvustada! Äärmusliberaalide tavaline käitumine.
 
Aga head Jaani! 

 
Tänavu ei mingit suurt tuld ja pidu. Hea on oma kambaga omal maal. Omaette. Kana- ja sealihashaslõkk Mihkli Lihhaärist ja üllatus küll, turult tõeline ja päris Vilja tomat! Lõpuks on suvi käes!










"Karu Süda".
Väga hea film! Siberi ilu ja vabadus. Tõsi, taigavõtted tehtud kõik Eestis, petab vist paljud ära? Kuidas olnuks see film, kui saanukski 3 seeriat nagu plaaniti?  Igatahes hea on täna vaadata. On naturaalsust, puhtust, traditsioone, hinge, südant, armastust! Meil siin jääb seda kõike vähemaks.
 
 
 
Vahi kes tuli rongijaama saatma! Harilik koonlane. 

 
Balti jaama turul on aga tomatid müügil. Päris tomatid ja oi-oi kui head! Rohelise sibula ja tilliga eriti! Ettevaatlik peab siiski olema, ühes letis on need kokku pandud mingite teiste PÄRNUMAA tomatitega, kardetavasti tegu siis Võiste plasttomatitega!




Bruklinn on siis vene sugemetega eestikeelne mugandus nimest Brooklyn....

Aga mis siis ikka, taas lühenevad päevad ja aeg lendab. Aga lõõgastuda peabki suutma ilma alkoholita, eriti kui piiripidamisega raskusi. PÖV  ehk Pimedate Ööde Valitsus võtab aina hullemaid jooni ehk käänakuid, varsti on eesotsas vast veel hullem aferist kui Kallas, aga ka sellest tuleb üle saada, ilma muresid klaasi uputamata! Sest reformikate (+ sotsid ja kahesajalased) tekitatud mured ei mahugi klaasi! Ämbrit, ämbrit on vaja! Aga sellele tervis kindlasti vastu ei peaks!
 
Tappev kuumus täna!
 
 
Koogid aga nii ahvatlevad ja mis ka vast oluline, vahel kalorivaesemad, ilma lisatud suhkruteta, tasuvad ennast ära. Ning väiketegijaid nagu ikka, peab toetama.


 Ja kuigi tahtsin linnas ühte kohta minna, siis tomatiletist ma kaugemale ei jõudnudki. Tänak ei jõudnud ka täna kaugele, jobanõ...i kozjol! Kuigi temastki kahju. Aga ehk tuleb siis lätlasele pöialt hoida...
 
Päev ongi kuidagi igav. Turust kaugemale ei jõua kuidagi, kuigi mõtlen, et võiks ka mere äärde õhtul minna, aga näis, kuidas temperatuuriga on. Sellise kuumaga ei hakka ju lõunatki tegema!
 
 
Leppisingi siit saaduga, vähese kuid heaga - pannkook singi ja juustuga.

 
Rebala Aiandi letist veel nende tomateid ei saa, aga muu hea ja päris on saadaval. Vaarikaid ostsin küll Poola omasid, kuumamasendusega tahtsin midagi head lubada.

 
Mine või ostma poolt pudelit külma õlut! Lõõgastuseks.

Hommikumõtted. Magasin sügavalt, kuigi vähkresin. Vist seepärast, et pidin akna kinni panema ja eks õhk toas ikkagi palav sellest kuumusest. Aga igasugus lõõgastushuilgamist kostis tuppa. Siinkandis palju pidutsejaid. Mitte et mul teiste lõõgastumise vastu midagi oleks. Tegelikult naljakas, kuidas see teema ongi selle kuu kirjutiste hulgas valdav. Aga õlle puhul ma ei mõelnud üldsegi selle peale, et midagi ilmtingimata kangemat võtta. Hea käsitööõlu väikeses pudelis on minu jaoks just maitseelamus. Pole kunagi joonud õlut palju, vahel on aga see maits just käsitööõlledel asja point. Või siis oli selline õlu nagu "Palmse". Mittekange, aga vägagi hea!

Vähkremist ol aga kõvasti! Mingeid unenägusid kah, aga õnneks ma enamasti ei mäleta, mida nägin. Vahel väga tõetruult küll, see pooleldi ärgates meeles küll. Kell nüüd just nii palju, et ka rallimehed juba rajal. Et midagi suurt muud vaadata ju pole, siis eks pean suhteliselt ükskõikselt vaatama. Tänakust on tõesti kahju, aga hirvest loomulikult ka. Ja ikkagi, küllap vähkres ka tema Järveojaga. Niisugune ebaõnn muserdab. Võib olla aidanuks ka üks väike käsitööõlu? Mine tea, mida taema mõtles eilse päeva. Rallisõit ju ta töö, aga kindlasti ka lõõgastus. Ja ka kodus keegi, kelle tervis oluline. Vähk ehk kasvajad pole naljaasi.
 
Eileõhtune lõõgastus mere ääres. Oli alles kuum päev! Aga mere ääres oli õhtul siiski veidi elamiskõlbulikum. Kuid kahtlemata saab iga inimene teha asju nii, et elamiskõlbulikum oleks kõikjal ja kõigi jaoks. Seda ka tolle teema juures kirjutasin, omajagu koomiline see poliitikute jutt ja hoolitsus kuumaga. Sõnad kõlavad rohkem või vähem õõnsalt. Ma ei kahtlegi, et vägagi paljud ka seal oleks heameelega istunud vahepeal varjulisemas kohas.
 
Igapäevaselt peab mõningaid asju ajama ja vahepeal siis klõpsin telekapulti. Üsna tüüpiline on muidugi, et Eesti telekanalid näitavad midagi eestlastest. Igati normaalne, aga mis on selliste saadete nagu "Mulle Eestist ei piisa"? Ei, see ei ole eestlaste elu näitamine, ka mujal maailmas, see on ikka homoideoloogia suures osas. Tänagi põhirõhk läks ühe homost moekunstniku peale. Ja kuna juba saate pealkiri kõlab tegelikult halvustava tagamõttena, siis on arvatagi, et selline sisu tuleb. Ausalt öeldes aga selline moeteema nime all homode-vaesekeste ahistamise propaganda on lääghe! Sama lääge nagu ka nende riietus ja siis imestatakse, et Eesti tänavaruumis öeldakse halvasti? Midagi on arusaamades ja väärtustes haiglaslikkusele kalduvat ja reaktsioon ongi loomulik. Normaalsuse jaoks on ebanormaalsusesd väärastumine, mitte midagi pole parata! Üsna tobe (viisakalt öeldes), on sellist vänderdamist vaadata! Ja öökimaajav niivõrd räiget pealesurumist, uksest ja aknast.
 
Aga juuni kisub vägisi õhtusse. Lõpu poole. Ilmad tõmbavad tagasi inimlikumaks, kas peaks kuhugi minema?
 
Poola ralli lõppes nii hästi kui lõppeda sai. Lätlase üle hea meel, Neuville "üks hea sekund läks kaotsi" ja ülinapikad ajad punktide taustal ning muu oli põnev ja dramaatiline. Ja tean vähemalt, et Tänak oleks siin olnud üle prahi ning tema rõõmsad reageeringud küsimustele ka positiivsed.
 
 
R-Kioskis tuli aga meelde, et hirmkallid elektriarved Estonian Cellis jm sarnased probleemid ei tule iseenesest. Võid ju puidumassi töödelda, kui aga ajudeta kogustes ajakiru-lehti-raamatuid trükkida, siis - kas ikka on see kõik nii kulukas? Ja peaks ettevõtjatele kaasa tundma? Ehk hoopis ikkagi hävitatakse liialt me ühist vara?


 
 
 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar