Blogiarhiiv

teisipäev, 25. juuni 2024

Mida ütleb meile Helme Väljaviskamise kongressil?

 

 
Juhist oleneb ülimalt palju! Tükk aega mõtlesin, kas kommenteerida sellist uudist, aga vist ikka on vaja. Just seepärast, et selles olevad sõnavõtud näitavad absoluutset õppimisvõimetust! Oma vigadest. Ja kommenteerin ka seepärast, et olen jälle prohvetlikult mitmeidki asju korduvalt ette hoiatanud.
 
 
Sellest, kuidas oli ka teisi kandidaate (demokraatia) kuni väljaviskamiseni ja muust on paljud kuulnud ja lugenud.
 
EKRE esimeheks tagasi valitud Martin Helme ütles Jõhvis toimuval erakonna kongressil peetud kõnes, et Eesti peaks saatma viimastel aastatel saabunud immigrandid tagasi koju, vähendama Ukraina aitamist poole võrra ning seisma rahu eest Ukrainas. Lisaks tuleks tema sõnul vähendada tulu- ja käibemaksu, loobuda automaksust ning viia alla kütuse ja elektri hind.
 

Martin Helme kogus esimehe valimisel 347 poolthäält. Aseesimeesteks valitud Mart Helme sai 323, Siim Pohlak 298 ja Evelin Poolamets 216 häält.

Uude juhatusse valiti Arvo Aller (264), Rain Epler (282), Helle-Moonika Helme (279), Mart Järvik (161), Mart Kallas (242), Kert Kingo (220), Rene Kokk (217), Mati Kuklane (215), Kristjan Moora (183), Anti Poolamets (297) ja Urmas Reitelmann (176).

Juhatusse ei saanud sinna kandideerinud Elvis Brauer (105), Ronald Judin (44), Renee Riisenberg (148), Ken Vaher (70) ja Valmar Veste (140).

Volikokku valiti Pille Bergström (132), Aadu Birnbaum (190), Eeva Helme (256), Harri Kingo (163), Toomas Liivak (87), Merike Lumi (217), Lilia Müller (129), Malle Pärn (246), Eve Pärnaste (208), Enn Sarv (120), Mait Talu (137), Toivo Tasa (168), Annika Veidenberg (97) ja Kadri Vilba (202).

Kopeerisin ka selle numbrilise osa ja et oleks ka silme ees, kes erakonda alles jäänud ehk pole lahkunud/välja visatud. Iseenesest on Helme sõnavõtt natuke sotside moodi - mõtted justkui õiged, aga a) ei tea, kuidas neid ise tõlgendab ja b) ei ole õppinud neid viisakalt ja targalt kokku seadma! Ukraina teema on üks väga olulisi, mis on ka EKRE toetust vähendanud just seepärast, et kaks juhti ei oska väljendada "poliitkorrektselt" suhtumise mõtet. Vaadake vahepeal ühjte linki ja fotot:


Siin on 4438 projekti (mõned on lõppenud, aga suur osas on käimas) Riigil siis andmebaasi järgi kohustusi kokku: 759 975 771.86 eurot!
 
 
See on tõepoolest rohkem kui kohutav! Ajal, kui meil kõikides valdkondades on rahapuudus, jagame me üüratu raha mittevajalikele projektidele. Kas mainitud summast oleks pidanud andmata jätma üle või alla poole, on omaette teema. Ja kuigi:

Lisaks tahaks EKRE juht pankadega võitlusse astuda, et nende poliitika poleks röövellik, säilitada väiksed maakoolid, ehitada neljarajalised maanteed välja ja jätta ära Rail Balticu.

Raha muudatusteks tulebki Helme sõnul rohepöörde, Rail Balticu, maksuküürureformi ja Ukraina aitamise ära jätmisest.

"Vähendame Ukraina korruptsioonimülkasse raha loopimist poole võrra ning säästame taas mitusada miljonit. Kui me need lihtsad asjad ära teeme, jääb raha üle nii riigikaitsele kui võib veel vabalt makse alandada," lausus Helme.

"Ukraina aitamise ärajätmine" ja korruptsioonimülgas" on kindlasti näide väljenditest, mis sobivad madala tasemega räuskajatele kuskil suhtlusmeedias. Kuigi õige on asja mõte küll ehk et me peamegi selgelt välja ütlema, kuhu ja millele raha eraldada ning nõudma ka täielikku ning ausat kontrolli raha kasutamise üle. Aga rääkida sõjaolukorras üsna lähedaste naabrite "aitamise ÄRAJÄTMISEST", on siiski hoopis teine asi. Ja loomulikult ei aita see mitte kuidagi EKRE toetust kasvatada. See siis esimene prohmakas. Ja Helme prohmakad korduvad lausa aastast aastasse, ei õpi, no ei õpi!
 
Jah, Rail Baltic tuleb peatada ja muuta vajalike ühenduste tagamiseks kordades odavamalt! Nii et taas Martin Helme näeb asju õigesti? Ei, teine lause näitab, et tegelikult ei saa ta aru, mida tähendab majandus, majanduskasvu negatiivne külg ja loodusvarade raiskamine. Ehk siis ka see on sisuliselt Eesti mahamüümine kuigi just mahamüümise kohta ta kärgib samuti! 4-realised maanteed on sama hukutavad kui RB! Ehk et ehitama peab nii raudteid kui maanteid, aga ainult vajalikul määral!!! Kui erakonna juht ei saa aru, kuidas toimib majandus ning et kõigel, konkurentsist majanduskasvuni on piirid, siis ... tõrjub ta potentsiaalseid erakonna toetajaid! Juba mitme aasta jooksul olen seda korduvalt talle meelde tuletanud FB-s, aga samas aru saanud, et see on lootusetu! Kusjuures Eestis tundub üldse olema üsna vähe reaalsust tajuvaid inimesi kasvõi sellesama teedeehituse osas. Peamine on ju maanteede olemasolu, mitte neil arendatav kiirus? Soovides kimada 90 asemel kaugelt üle sajaga, toob see (nagu ka raudteedel 120 või 160 ja üle) kordades suuremad kulud täna ehitamiseks ja tulevikus ülalpidamiseks.

Samuti lubas ta, et kui EKRE on valitsuses, maksab diisel taas 99 senti liitrist. Lisaks aktsiisidele tuleb tagasi pöörata ka käibemaksutõus ja alandada tulumaksu, tagasi pöörata automaks ja maamaksutõus. Nii saab Helme sõnul majanduse kasvama.
 
Majanduse KASVAMISE jutt on tal sama rumal ja populistlik nagu enamuste erakondade poliitikutel. Majanduse keerad sa veel rohkem pekki kui tänane valitsus! Olen korduvalt hoiatanud sedagi, et isegi kui me sellest abiprogrammist tulevikus suudaks kulusid koomale tõmmata, RB ja 4-realised viaduktidega peatada ja palju muud, EI JÄTKU meil ikkagi normaalse inimliku elu tagamiseks raha üheski valdkonnas. Seega, mingeid makse peab tõstma, sest oleme RAHVA VÄIKESE ARVUGA ÄÄREMAA, mitte Kesk-Euroopa ega Ameerikamaa. Nii et pigem tõstame tulumaksu tagasi 26&-ni, auto- magusamaksu asendame aga ühekordse taara  ja ehk veel mõne mõtteka maksuga.
 
Helme rääkis kongressil peetud kõnes, et Eestis elu paremaks muutmiseks tuleks öelda otsustavalt ei rohepöördele, mis on suurele valele ehitatud pettus, ning kliima soojenemisega ei peaks võitlema, vaid sellega kohanema. Samuti peaks Helme hinnangul kiiresti loobuma päikse- ja tuuleparkide ehitusest...
 
Jälle peame midagi 100% "ära jätma"? Järjekordne näide, et ei saa ta asjast aru. Ära jätta pole midagi vaja, vaja on vähendada ehk et ehitada vastavalt MEIE VAJADUSTELE!  Ja mis kõige olulisem, kuid millest Helme kunagi ei räägi - väga tõsiselt peaks käsile võtma SÄÄSTMISE ehk raiskamise vähendamise. Alates elektri- ja kütusetarbimisest kuni milleni iganes!

Rohepööre on muidugi valele üles ehitatud, aga arvata, et inimene üldse mitte ei mõjuta kliimaprotsesse, saab vaid lennukisabade jm vandenõuteoreetiku tasemega inimene! Selliseid poolehoidjaid tundub Helmel ehk EKRE-lt tõesti palju olema. Aga edasist selles artiklis polegi mõtet kommenteerida, sest samasugust sassis sousti jagub seal küll ja veel. 
 
Tarkust ja mõistlikkust, väljavisatud! Kui tõsiselt soovite rahvuslusele ja konservatiivsusele saada toetajaid rohkem kui oli EKRE-l ka tipphetkel, tuleb väga valida, kuidas mida iganes öelda! Kindla käega diktaatoreid on meil niigi küll, neilt saab vaid õppida, kuidas ei tohi käituda.

Teadmiseks, paar viimast korda valimistel ma oma häält EKRE-le ei andnud, sest nähes aina rohkem ja rohkem, et tegu on juhtide taandarenguga, tundsin, et isegi "avansiks" enam häält anda ei saa! Just seepärast, et Helmed ei õpi!
 
Minu jaoks on aga üks asi veel ülimalt oluline. EKRE toetas sõnades ka Haapsalu raudtee (kõige olulisem taristuprojekt Eestis) taastamist, aga mitte mingisugust pidevat tegutsemist sel suunal ei olnud. Kuigi pidanuks juba Riigikogu Haapsalu raudtee toetusrühmas pitsitama pidevalt valelikke "poolehoidjaid" Reformierakonnast ja SDE.-st, mujal teema pidevast ülalhoidmisest rääkimata.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar