Blogiarhiiv

kolmapäev, 5. juuni 2024

Neeme, Rohuneeme - 2. osa

 

 
Jagasin postituse kahte, täpsemini kolmandasse ossa ja viimases pikemalt Viimsi kandi bussiliiklusest. Kuid selle ilu ja naudingui, mida päeva pakkus, jagasingi kaheks just selle kõige rohkuse tõttu! 

Pealkiri aga kõlagu natuke Bondi stiilis. Sest tahaks ikka omanimelised kohad läbi käia, nii palju kui jõuan.
 
 

 
Ja kui nii võtta, siis ma kohe-kohe polegi ju enam Rohuneemes, vaid kohas nimega Püünsi. See muidugi ei sega paari tagasivaadet teha, laevukesed on ju eriti ägedad!  Ja vahel avastada tagasi vaadates ka muust hoopis uue vaate kui mööda minnes. Mõnes mõttes olekski iga tänav ouhul mõttekas edasi-tagasi läbi käia, aga nii hästi mu jalad ka vastu ei peaks, nii et püüan ikkagi pead 360-kraadi pöörutada.














 
Olen aga oma rohtusid vahetanud ja et jalad tunduvad paremad, siis hoolimata üksjagu palavast ilmast marssisin muudkui edasi. Ja ehk oleks varemgi bussile läinud, paraku liin 114 liigub väga lahja intervalliga. Noh, eks seevõrra nägin muidugi rohkem. Kui aga peaks kuumus väga mõjuma hakkama, eks siis vaatab. Muide, silma ei hakanud mitte ühtegi joogiveekraani! Hiljuti keegi Viimsi vallavalitsusest mainis, et nad pööravad tähelepanu näiteks vihmavee äravooludele küll, kui selle kohta küsisin. Ehk et püüavad tagada, et seda kanalisatsiooni asemel rohkem haljasaladele voolaks. Tublid! Aga kus on rohkearvuliselt veekraane? Või pole üldse? Mul oli väike veepudel kaasas, kuid eks vahel oleks vaja seda ka täita, ei hakka ju tsisterni kaasa vedama? Keskkonnahoid on ju aina aktuaalsem ja mökutada pole siin midagi!
Mei ja lootus linde näha pani aga unustama, niivõrd-kuivõrd, kuumavat päikest ja natuke oli ju ka tuulekest.




 
Merevee madalseis toob muidugi kive ohtralt nähtavale ja seda ilusam kõik on. See sobib ka hallhaigrutele, arvatavasti on neil Viimsi poolsaarel kuskil ka pesakoloonia, sest mere ääres oli neid näha kümneid. Muidugi võib koloonia ka paarikümne km kaugusel olla, aga siiski on see kuskil looduslikus metsatukas.
Ja tasub pilte ikka rohkem teha, sest mõni võib uduseks jääda, kadreering pole hea vms.



 




 
Aga mis merepildid need on, kus paate pildil pole?











 


 
Väike nunnu majake!

 
Aga siingi on mõttetuid postikolakaid ja käkerdistest OOTEkodasid. Ametnikke, kes selliseid tellivad, peaks panema paariks tunniks kuumaga jalutama ja siis bussi ootama! Või tuulise ja vihmase ilmaga. Saaks ju ometi paremini? Paraku muutub ametnike pilk tühjaks, surnud tursa pilguks, kui neilt selliste asjade MÕTTEKUSE kohta midagi küsida! Ja postikolakad on vajalikud, siis kui tahad, et su käsi hästi käiks, kooguta ülemuste ja Brüsseli ees, armasta nõudeid ja norme rohkem kui oma naist, rahvast ja maad!










 
Hea, et väike Coop siin olemas, otsustasin pudelis vett säästa ja midagi jahedat osta. Maasikaõlut siiski mitte, kuigi see tundub huvitav, aga ei kujuta ette lihtsalt maasikaõlut! Nii ostsingi ühe pisikese ja lahja laimiõlle.

 
 Siin saab aga bussidelt ümber istuda laevadela ja vastupidi, tee kaile läheb pildil paremalt....








 
Ohoo, isegi mere äärde mõni puu istuatud! Kuigi neid võiks mõnevõrra rohkem olla.

 






 
Kas sa näe, vooljas (või sahhalini) kirburohi koos võhumõõkade ehk iiristega!








 
Kivitäks.







 
Kesse makrill küll on? Tean, mis on krill (maitseb kiusvaalalistele jt aga ka mulle), tean, kes on makrell, aga makrillist pole kuulnudki!












 
Kohati on aga rakvere raibet kole palju, vallavalitsus peaks püüdma neid likvideerida enne kui seemned valmivad. See ei aita neist täiega lahti saada, aga vähendada ehk küll. Ja ilus kollane värvus küll, aga siiski kole võõrliik.





 
Ristpart pole siin ka muidugi miski üllatus.
 
















 
Päike aga lõõskas ja see enam väga meeldiv ei tundunud. Haljasalariba on küll kitsas, aga ehk on siiski puuliike, mida saaks siia istutada ja mis ka kuumal ajal varju pakuks?
 
Muide, jalgratturitele siinkandis vist ka kuumus hästi ei mõju? Mitte ükski neist, kes peaaegu külge maha sõites möödusid, ei vaevunud kella tilistama. "Ässade" ratastel neid muidugi pole nagu bemmidel suunatuldki, aga.... 
Dai boh, kui keegi kord otsa peaks sõitma, ma tema tervise ega hilisema tervenemise eest ei vastuta!















 
Observatoorium? Nali naljaks, emotsioonid väga toredad ja palju ilusat nähtud (ning ehk teilegi siit midagi ilusat silma jäänud), aga aeg mõelda bussile minekule. Kõht ka tühjaks saamas.

 

 

 

 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar