Blogiarhiiv

laupäev, 14. aprill 2012

MUUSEUMID


Kui asjalikult koos istuda ja asju arutada, on tulemus hea isegi siis, kui mingile kokkuleppele ei jõuta ega otseselt sda eesmärgiks ei seata. On selge, et paljud asjad meil pääsenud aja hammasrataste vahelt (ehk metalli kokkuostupunktid jms) vaid tänu mõnedele tõsistele entusiastidele! Ja hea tunda, et igaüks andnud oma panuse vastavalt võimalustele.
Muuseumraudteel on tulevikku, kui "kollektiiv jääb monoliitseks ka edaspidi" (kultusfilmist!)....

Tegelikult on tähtis, et arvestataks igasuguste ideedega ja neid ei tohi visata kõrvale vaid seepärast, et see pole "minu" idee!? Ideed tuleb käbi hekseldada ja kui seal aganaid 99% ulatuses, peaks seda mõistma ka idee algataja. Minulgi omad ideed, kuid võin öelda, et kui mingi mõte maatasa tehakse, heas mõttes ja argumenteeritult, olen sellega nõus. Muidugi, kui siinset repliiki loeb keegi muuseumitegelane või kui keegi tahaks täiesti kõrvalt oma mõtteid välja pakkuda - tänan juba ette.

Oletame, et muuseumraudtee tuleb Türile, seda enam, et suur töö juba ära tehtud, siis, kuhu peaks rong sõitma? Sõitma peaks, sest surnud muuseum mind ei huvita. Kas sõita Kolu poole või suunduda "metsa"? Kas metsas oleks lisaväärtust, mis kutsuks seda vaatama või sinna ööbima jääda? Kas keegi tahaks midagi sinna metsa sisse luua? Kas RMK oleks huvitatud puhkekohast? Nida pakuks Türi lähedased tehisjärved? Kus ja millega tegelevad motosportlased sealkandis? .......






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar