Blogiarhiiv

pühapäev, 22. aprill 2012

PARTSI LAMBIKE

Vahva arikkel ja mõndagi põnevat, kuid eelkõige on see sõnamulin ning soov vastasparteile ära teha. Ei usu, et sellised asjad arengukavades kirjas on ja kui on, siis....pole otsustamises kohta.


http://www.valgamaalane.ee/815594/energia-tootmisest-ja-kasutamisest/

Minu jaoks on liig sõna võtta põlevkivienergeetika kohta, sest tean sellest vähe. Kuid tibake siiski. Esiteks, põlevkivi on meie kõigi maavara ja seda raisata pole õige. Eriti selle nimel, et kellegi kaugas hirmsasti paisuks. Ja muide, sotsid tahavad makse tõsta. See paratamatus, sest keegi teinud lolluse ja tulumaksu aastaid alandanud, jättes selle kaudu riigi ilma politsei, päästjate ja paljude teiste piisavast panusest. Rääkimata teedest. Kuid nii üllatav kui see ka pole, on teed, põlevkivi, maksud, turvalisus jpm omavahel seotud. Kui palju ikkagi oleme kaotanud tulumaksu alandamise tõttu? Ja kui palju kohati raha (mida niigi napib) raisatud ühe ministri haldusalas? Mitte, et ei peaks "õppimas" käima. Ikka peab. Aga kui õppimise tagajärjeks on veelgi suurem raiskamine?
Või kui sellesama turvatunde ehk politsei ehk riigi ründajad saavad samapalju kui Pronksöö tegelased?

 http://www.sakala.ajaleht.ee/814960/politseinike-rundamises-suudistatavad-astuvad-kohtu-ette/

Kas selles süüdi vastutustundetu käitumine riigi juhtkonna poolt või sotside maksutõusu plaan? Kas on ikka vaja vastaseid tümitada (meenub, et keegi tegi ka raudteeühenduse kunagi maha, huvitav, kes see oli?)?

Ma ei suuda hetkel leida valimiseelset artiklit, kus keegi nõunik, vist arengukava alusel, treis valmis artikli, mis tegi selgeks, et raudteed pole vaja. Mõni aasta tagasi. ja see ilmus hr Partsi nime all!! Kes leiaks ja kas hr parts ikka mäletab seda?

 Eesti energeetikat ei arendata umbropsu, vaid põhjalikult läbi arutatud energiamajanduse arengukava alusel. Selle oluline põhimõte on, et Eestil peab olema võime toota oma vajaduste katmiseks ise elektrit.

Kelle vajadus on toota elektrit mõttetuks kulutamiseks? Ühelt poolt kulutatakse tuhandeid tonne metalli, kilomeetreid kaablit, ühesõnaga raha, mitte millesti õigustatult tänavavalgustuseks, kui isegi jalakäijad ületavad tänavat "allpool"? Samas, kus me tuhandeid valgusteid paigaldame tee-ehitusel, teisest otsast keerame pirne välja. Kas oleme kilplaste maa?
Pärnu ringsõidul on keegi, kas ehk võimupartei toetaja, saanud tellimuse tuhendete tonnide metalli RAISKAMISEKS! kes? Sest SEE on raiskamine!

 No kuulge! Absurdseid lubadusi energiaallikate hindade osas pole me andnud. Vastupidi – energiasäästule ja kodude soojustamisele rõhumine tulenebki otseselt arusaamast, et erinevate kütuste turuhindu ei saa poliitiliselt kehtestada ning ainuke tõsine variant kodukulusid alandada on energiaga säästlikult ümber käia.

Soojuse tootmine ei tähenda ainult toa kütmist, vaid ka sooja vett. Kõike saab paika panna, kui arengukava oleks teravate inimeste arvamuste najal välja töötatud.
Üks kõva sõna!

Hr Parts!
ENERGIAGA SÄÄSTLIKULT RINGIKÄIMINE EI ALANDA MITTE AINULT KODUKULUSID, VAID KA KODUMAA KULUSID!

Kuni seda ei mõisteta Teie haldusalas, läheb asi ainult hullemaks. Ja siis ei jäägi muud üle, kui maksusid tõsta!

 Nii et enne, kui õigustada eluvõõrast suhtumist, peaks silmad avama! Saagu valgus!


On see säästlikkus või kapitalism?



Mida leiad ühist nendel piltidel? Igaüks näeb seda mida tahab. Mina näen, et rahva ja riigi vara võib minna vaid kellegi hüvanguks ja selle eest võib ehk vastutada üks minister. Aga muretsema ei pea, sest meil ei vastutata. Kuid säästlikkus võib viia rongile (Brüsselisse) jõudmisega kui ka rongilt mahatõstmiseni. Ja valgus võib tekkida, aga võime olla ka tulevikus pimeduses. Sest läbimõtlematus ehk eesti keeli lollus võib viia selleni, et iga lambi süttimine läheb kallimaks kui sotsid plaanivad. Iga eestimaa inimese jaoks.. Äkki mõtleks veel?


Äkki hakkakski säästma??? 

Äkki võtaks sõna lambikeste teemal?



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar