Blogiarhiiv

reede, 27. aprill 2012

EESTIMAA AJALUGU - OLULINE VÕI MITTE?


Põnev uudis ja palju arvamusi. Huvitav lugeda, mida siis kirjutatakse? Loomulikult kostab üle kõige ja kõigi mammonakummardajatest rullnokkade lärm. Jah, on õige, et keegi taas maha maganud õige hetke ja kellelgi töö tegemata.

http://www.tartupostimees.ee/822834/iidne-asulakoht-pani-kasi-laiutama/

"kaitsjad"
27.04.2012 08:41
Mida nad 22 aastat tegid?! Ja kus nad tee asukohta planeerides olid?! teeehitamise vajadus ei sündinud üleöö. Õiglane oleks, et kes tõkestavaid nõudmisi esitab, see ka finantseerib ja vastutab. Ja kui ei suuda, siis ei kobise kah.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -78 -1  +1 +48
ander kori
27.04.2012 09:43
Proovi nüüd lugeda niimoodi, et aru saad uudisest. Projekti kooskõlastamisel 5 aastat tagasi tehti etterkirjutus, et tuleb teha eeluuringud, mida maanteeamet ei teinud.
teata ebasobivast kommentaarist -4 -1  +1 +94
minevikuhuviline
27.04.2012 09:51
Uskumatu. See on ka sinu ajalugu, mis paartuhat aastat seal paarikümne sentimeetri sügavusel peidus on püsinud ja mille sina oled valmis hetkelise heaolu nimel hunnikusse lükata laskma. Artkilis on ju kirjas, et maanteeamet ei lasknud eeluuringut teha, sellepärast see jama, mitte "kaitsjate".
Minule on küll äärmiselt põnev teada saada, kui suur asula seal ikkagi oli ja mida põnevat sealt välja võib tulla. Võibolla tuleb siit uus lehekülg meie laste ajalooõpikutesse.
Uhke lahendus oleks, kui paari aasta pärast oleks otse valminud ristmiku ääres näiteks asula piirid mahamärgitud ja mõned hoone maketid vms kaasaegselt kujundatud infoedastusvahendid püstitatud.
Sõidan sellest ristmikust mitu korda nädalas läbi, aga olen vabalt valmis paar aastat kannatama selle nimel, et uus lehekülg (või isegi peatükid) kohalikku ajalugu saaks kaante vahele.
teata ebasobivast kommentaarist -9 -1  +1 +110
erm
27.04.2012 09:00
kultuur tallatakse jalgade ja rataste alla.
Eesti 2012.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -10 -1  +1 +49
hmmm
27.04.2012 10:43
miks mitte? Kas kultuur on olulisem , kui inimene? Kes seda kultuuri toodab, kui pole enam inimesi? Või kelle jaoks te seda hoiate?
teata ebasobivast kommentaarist -29 -1  +1 +10
Mr.Q
27.04.2012 11:31
Inimene saabki olla inimene läbi kultuuri. Mälestusi/mälestisi Hoitaksegi kultuurrahvale ja järeltulevatele põlvedele.
Lumpen võib kohati küll eriarvamusele jääda.
teata ebasobivast kommentaarist -2 -1  +1 +19
hmmm-ile
27.04.2012 11:34
Kui kultuur ei ole oluline, siis miks sa üldse oma aega ajalehe lugemisele raiskad ja eriti veel kultuuriga seonduvaid uudiseid jälgid? Inimesele oleks ju olulisem kasutada oma aega selleks, et tarbida asju, et ehitada rohkem Prismasid ja teisi uusi kohti, kus saaks asju tarbida ning ehitada uusi, kiiremaid ja mugavamaid autoteid selliste kohtadeni, kus inimesed saaksid asju tarbida.
Lumpen või mitte, kuid hmmm`i arvamus jääb mulle küll arusaamatuks! Kas inimene sureb välja kui uut teed ei tule või kui see viibib või ehitatakse teistmoodi? Kas Tartunaa jookseb inimestest tühjaks kui ei saa autoga ringi uhada? Ehk peaks Eestis leidma piirkonna, kust kogu "kultuur välja veetakse" ja sinna tegema "inimeste" jaoks piirkonna, kus on seitsmetasandilised ristmikud ja maapind ongi kaetud ainult teedega? Ulme? Ulme ongi, et osa inimesi ei mõista mitte midagi kultuurist. Tõenäoliselt mitte ka liikluskultuurist...
u-toopiline
27.04.2012 09:46
"Maanteeameti Lõuna regiooni asejuhataja Janar Taal tõdes, et see summa on utoopiline "

Pigem on maanteeameti kulutused utoopilised.
Äkki tõesti? Äkki peakski hoo maha võtma, mitte kauaks muidugi, ja vaatama üle, kas taas ei tehta liigkallist objekti? On`s kulutused põhjendatud? Postimehelt ootaks täpsemat ülevaadet, mis ulatuses tuleb projekt ümber teha.
lents
27.04.2012 12:07
Usun, et see lugu ehk tee-ehituse peatamine polegi seotud mingite kildude leidudega. Neid konte ja savikilde on maapõues kõik kohad täis, te ei kujuta ettegi, kuskohas! Tammute niigi iga päev neil! Ja nüüd jäävad potikillud teele ette? Möga! Oletame, et teil on õigus. Aga mismoodi siis väga vanasti need seadused olid, kui meie eellased rajasid oma eluasemed dinosauruste ajaloolistele elupaikadele? Nende luid põhjalikult uurimata? plesiosauruste asulate asukohad märkimata?
Otsige muud põhjust... keda need jäänused seal maa sees segavad? Nad ju ei kao kuhugi.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -18 -1  +1 +6
ajaloohuviline
27.04.2012 12:37
Ma keeldun uskumast, et tervemõistuslik täiskasvanu saab sellist teksti kirjutada muul põhjusel kui lihtsalt nalja pärast..
Ma hindan ka head nalja! Kuigi see suurem asi nali ei ole. Kui aga on nali, siis kahju, et ma naljast aru ei saa. Ja tegelikult ma ei saa isegi aru, mida kod. lents öelda tahtis.
Otu
27.04.2012 12:41
Nii ilus tüdruk ja juba raisus. Arheoloogiks hakkas.
See on juba hea nali! Peamine, mitte pahatahtlik. Ma olen vist küll vanaks jäänud, sest kukkusin kohe artiklit lugema ja tüdrukut ei märganudki.
Selliseid uuringuid kiiresti ei tee, aga ehk oleks võimalik raha leida ja siiski oluliselt suuremalt asi ette võtta, et kiiremini ära teha? Ja et inimeste liiklemisvõimalused tõesti paraneksid? Või teha ajutine möödasõit? Ehk kannataks ära mõnisada meetrit veidike ebamugavamat sõitu?
Mis mõtet meil muidu ERM-´teha oleks kui kultuuri hinnata ei oska?

Mulle jõudis praegu alles kohale, et ajaloo, ERM-i ja kultuuriga tegelevad meil vähk, luik ja haug. Olid vist sellised tegelased...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar