Blogiarhiiv

laupäev, 7. aprill 2012

KOHILA VERSUS KÕNNU


Kohila valla lehes juttu uuest jaamahoonest. Loodetavasti tuleb see ikus ja otstarbekohane. Ka töötajate jaoks, reisijate jaoks olulisim, et ootesaalist väljapääs nii hoone tagapoolel asuvasse bussipeatusesse kui ka eespool asuvatele ooteplatvormidele...Oot-oot, kirjas oli ikka veel uue ooteplatvormi ehitus!? Kuigi mingit vajadust selle järgi ei ole. Seda enam, et gabariiti satub ka veetorn, mis õnneks tahetakse taastada ja see oleks juba kõva sõna! Kuid kulutda üle miljoni krooni mittevajaliku platvormi ehitusele?

Isegi kui peaks juhtuma vähetõenäoline ja jaamas korraga kolm rongi, siis Kohila rongile lõppjaamana rongile tähendaks vaid manöövrit teisele teele ja muud ei midagi! Kuid Kohila lõppjaamana on vähe tõenäoline, sest Rapla iga rongi puhul oluline, seda enam, et ka Kohila lähedane piirkond võib tulevikus olla oluline...veel ühe peatuse jaoks!?. Kuigi kinnisvaramulli lõhkedes jäi ehitus Kohila ja Lohu vahel seisma, siis tulevikus ei saa välistada sealse peatuse vajadust ja seda isegi juhul, kui selles peatuks vaid osa ronge.

Mida võiks ja saaks selle raha eest ehitada? Vajalikku!? Mis oleks vajalikum ja olulisem praegu edelasuunal?

a) Ootekoda Taikses
b) Lühike platvorm Kohila ja Lohu vahele ehk ?
c) mõni kõetav ootekoda
d) infotablood kõikidesse peatustesse
e) Papiniidu peatus
f9 tunnistada hoolimatust e taastada Kõnnu

Just. Kõnnu ehitus läinuks maksma vaid umbkaudselt 300 000 krooni. Vald oleks nõus hooldama. Jaamahoone müüdi-osteti. Kas keegi arvab, et seda ostes arvestati võimalusega, et rongipeatus kaob? Ei usu. Aga siin riigis saab ka kõige uskumatum asi teoks, selles pole kahtluski.
Või kas ikka saab? Kõnnu taastamine oleks ju veel uskumatum, seda isegi mina ei usu!!!

Kuigi olen ise käinud Kõnnu metsateedel sõitmas, ülimalt hea koht rahulikuks puhkamiseks. Piisaks ühest RMK lõkkekohast ja sõitjate arv võiks olla selline, et platvormi investeering saab tagasi makstud...




 

2 kommentaari:

  1. Kõnnu peatus vöiks töesti tagasi tulla- see oli omamoodi peatus ja kurdeti et nüüd rongile 9km, ennem aga 2km könnu peatusesse tulla ja eriti neil kes kaugelt metsast peavad tulema!!

    VastaKustuta
  2. Tänud, Pirtsu!

    Lugesin ka sellest kuskilt, kas vist artiklitest, kui see peatus kinni pandi!??

    VastaKustuta