Blogiarhiiv

kolmapäev, 18. aprill 2012

OLEME AMBITSIOONIKAD?

Keegi võib olla omal alal väga suur ekspert, kuid kas see tähendab, et ta teab, mis oluline eestlasele, neenetsile, pärslasele, indoneeslasele?

http://www.tartupostimees.ee/811612/valiseksperdid-ermi-uus-hoone-peabki-olema-ambitsioonikas/

Just ambitsioonikus on Eesti rahvale sobilik, leiab kümne aasta eest Briti mõjukaimaks muuseumiinimeseks valitud Liverpooli Rahvusmuuseumi direktor doktor David Fleming, rääkides Eesti Rahva Muuseumi uue maja mastaapsusest.

Vähemalt selle lõigu ülesehitus jätab minule küll ebameeldiva mulje. Ehk oleks meile omane hoopiski maalähedus? Või ei tohi meile olla sobilik midagi muud kui on sobilik inglasele? Ehk ei peaks iga maailmanurga muuseum olema koloss? üldse kiputakse asjast vahel mööda rääkima. Minu arvates vägagi õige kui suur muuseum asub ÜHES KOHAS, kuid mitte tingimata ÜHES HOONES! Kusjuures, ehk isegi säilimise huvides olekski hoidlate eraldatus vajalik? Kuid kas õige seegi, et mitme muuseumi või muu atraktiivse asja külastamiseks peab pidevalt ringi sõitma ja aega kulutama? Oleks ju veelgi parem kui kuskil oleks muuseumikompleks, mis ühendab endas hoopis rohkem funktsioone?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar